- Det nytter å engasjere seg

- Det nytter å engasjere seg

 

Etter å ha vunnet fram i prestisjesaker som Huken og Brubakkveien 16 er ledelsen i Groruddalen Miljøforum fornøyd. De håper at flere velger å engasjere seg for et bedre nærmiljø.

Skrevet av:

-  Det er viktig å ta hånd om sitt eget nærmiljø for å ivareta interessene sine, sier leder i Groruddalen Miljøforum, Jan Lillejord.

Sammen med nestleder Carl Solberg er de stolte over hva den frivillige organisasjonen har  klart å utrette det siste året.

- Huken-saken har vi engasjert oss i lenge. I september kom det fram at pukkverket vil bli lagt ned. Groruddalen Miljøforum har vært en pådriver for å få det til, og jeg er stolt over jobben vi har lagt ned, sier Lillejord.  

En annen prestisjesak som ser ut til å gå i favhør av forumets interesse er Brubakkveien 16 der Unibuss ønsker å etablere et bussdepot de neste 30 årene.

Tok affære 

Siste nytt i sagaen om Brubakkveien 16 er at saken skal behandles på nytt i Plan- og bygningsetaten fordi naboer ikke fikk sagt sin mening. I utgangspunktet lå Unibuss an til å få etablere et bussdepot midt i dalbunnen.  

-  Det ville ha vært en katastrofe å fått et bussdepot i område med så store utviklingsmuligheter de neste 30 årene, mener Solberg og Lillejord.  

I 2008 gjorde Plan- og bygningsetaten, samme kommunal etat som var i ferd med å gi Unibuss grønt lys til å etablere seg, en mulighetsstudie. Den avdekket store byutviklingsmuligheter i tilknytning til Brubakkveien 16 og Grorud stasjonsområde. Det kom fram at utbyggingspotensialet var på 360.000 kvadratmeter.  

-  Vi tok affære og gjorde Plan- og bygningsetaten bevisst på sin egen utredning og det har sørget for en utsettelse i saken, påpeker Lillejord.
 


Mange kamper 

Det kan fremdeles bli bussdepot i Brubakkveien 16, men sannsynligheten for at denne vil bli værende i 30 år er små, understreket bytutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) overfor Akers Avis Groruddalen i midten av oktober.  

Nylig sørget et engasjement fra miljøforumet til at Bymiljøetaten fikk øynene opp for de forfalte skansene på Bakås.  

-  Vi er stolt over jobben som gjøres, men jeg er redd vi kan bli en hvilepute for noen. Det er viktig at man engasjerer seg, sier Solberg og Lillejord. 

Groruddalen Miljøforum har i underkant av 100 medlemmer. Mange av disse er velforeninger og borettslag.   

-  Hadde vi vært flere, hadde vi hatt større slagkraft. Alle bør engasjere seg i sitt eget nærmiljø. Vi skal prøve å være en paraplyorganisasjon som står på barrikadene for Groruddalen.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene jakter
på brukte batterier

  • miljø

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

Bredt klimaengasjement

Klimamøtet samlet
mye folk på Furuset

  • Klima

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

Revisjon av kommuneplanen mot 2030:

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

  • Støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

 
Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Vil verne om Fossumbekken
– og Groruddalen

  • Klimakonferansen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

 
– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

 
– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!