ANNONSE

- Det nytter å engasjere seg

- Det nytter å engasjere seg

 

Etter å ha vunnet fram i prestisjesaker som Huken og Brubakkveien 16 er ledelsen i Groruddalen Miljøforum fornøyd. De håper at flere velger å engasjere seg for et bedre nærmiljø.

Tekst:

Publisert:

-  Det er viktig å ta hånd om sitt eget nærmiljø for å ivareta interessene sine, sier leder i Groruddalen Miljøforum, Jan Lillejord.

Sammen med nestleder Carl Solberg er de stolte over hva den frivillige organisasjonen har  klart å utrette det siste året.

- Huken-saken har vi engasjert oss i lenge. I september kom det fram at pukkverket vil bli lagt ned. Groruddalen Miljøforum har vært en pådriver for å få det til, og jeg er stolt over jobben vi har lagt ned, sier Lillejord.  

En annen prestisjesak som ser ut til å gå i favhør av forumets interesse er Brubakkveien 16 der Unibuss ønsker å etablere et bussdepot de neste 30 årene.

Tok affære 

Siste nytt i sagaen om Brubakkveien 16 er at saken skal behandles på nytt i Plan- og bygningsetaten fordi naboer ikke fikk sagt sin mening. I utgangspunktet lå Unibuss an til å få etablere et bussdepot midt i dalbunnen.  

-  Det ville ha vært en katastrofe å fått et bussdepot i område med så store utviklingsmuligheter de neste 30 årene, mener Solberg og Lillejord.  

I 2008 gjorde Plan- og bygningsetaten, samme kommunal etat som var i ferd med å gi Unibuss grønt lys til å etablere seg, en mulighetsstudie. Den avdekket store byutviklingsmuligheter i tilknytning til Brubakkveien 16 og Grorud stasjonsområde. Det kom fram at utbyggingspotensialet var på 360.000 kvadratmeter.  

-  Vi tok affære og gjorde Plan- og bygningsetaten bevisst på sin egen utredning og det har sørget for en utsettelse i saken, påpeker Lillejord.

 

Mange kamper 

Det kan fremdeles bli bussdepot i Brubakkveien 16, men sannsynligheten for at denne vil bli værende i 30 år er små, understreket bytutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) overfor Akers Avis Groruddalen i midten av oktober.  

Nylig sørget et engasjement fra miljøforumet til at Bymiljøetaten fikk øynene opp for de forfalte skansene på Bakås.  

-  Vi er stolt over jobben som gjøres, men jeg er redd vi kan bli en hvilepute for noen. Det er viktig at man engasjerer seg, sier Solberg og Lillejord. 

Groruddalen Miljøforum har i underkant av 100 medlemmer. Mange av disse er velforeninger og borettslag.   

-  Hadde vi vært flere, hadde vi hatt større slagkraft. Alle bør engasjere seg i sitt eget nærmiljø. Vi skal prøve å være en paraplyorganisasjon som står på barrikadene for Groruddalen.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

ANNONSE
Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

 
Bredt klimaengasjement

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

 
ANNONSE