Groruddalen på stedet hvil

Valgmøtet til Groruddalen Miljøforum og Akers Avis Groruddalen kom til å handle om de samme, gamle sakene. Det er nesten som grevinnen og hovmesteren på lille julaften, man vet hva man får når klok-kene ringer inn for valgmøte i Grorud samfunnshus.

Det kan selvsagt tolkes som at sakene har en kompleksitet som gjør at enkle løsninger ikke finnes. For eksempel: Politiske motstandere «arresterte» byråd Jøran Kallmyr (Frp) fordi han har hatt tungtransportplanen i sin skuff i over ett år - uten å gjøre noe med den! Kallmyr parerte med at han nå har sendt planen tilbake til byråkratene - fordi den er for dårlig! Hvorfor sa han ikke noe om, men det er vel kanskje fordi ingen vet hva man skal gjøre med tungtrafikken som i større og større grad presser seg fram på alt som er av veier i Groruddalen.

Kallmyr er ikke den første som har hatt tungtransportplanen liggende i skuffen. Allerede i 1995 hadde Akers Avis Groruddalen en serie artikler om «en tungtransportplan man har ventet på i 30 år...» Daværende leder av Groruddalen Miljøforum, legendariske Olav Krogseth, frontet denne saken med konkrete forslag til løsninger. Siden har det bare blitt verre, ikke minst fordi politikerne stadig tillater økt gods- og terminal-virksomhet i dalbunnen.

Politikerne har gjort mye godt for Groruddalen i de siste årene, men fortsatt mangler de store grepene som løser de store problemene. De flyter liksom bare med elva uten å finne sin løsning; tungtransportplanen, E6 med lokk, luftkvalitet med biltrafikk, flystøy, Huken Pukkverk... og dukker opp på valgmøtene hvert annet år.

Huken Pukkverk trodde vi  var oppe og avgjort, etter at et samlet bystyre gikk inn for nedleggelse og byråd Øystein Sjøtveit ga ordre om at verket skulle legges ned innen ett til to år. Siden har imidlertid pukkverket/Oslo Vei gjort alt de kan for å undergrave Sjøtveit, deres egen «sjef», så nå vet vi ikke lenger hva vi skal tro.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene jakter
på brukte batterier

  • miljø

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

Bredt klimaengasjement

Klimamøtet samlet
mye folk på Furuset

  • Klima

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

Revisjon av kommuneplanen mot 2030:

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

  • Støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

 
Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Vil verne om Fossumbekken
– og Groruddalen

  • Klimakonferansen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

 
– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

 
– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!