ANNONSE

Kampen for å overleve

I morgen, torsdag. skjer det altså. Da er dagen kommet hvor de ferske bydelsutvalgene i Groruddalen skal gjøre sine første upopulære kutt.

I morgen, torsdag. skjer det altså. Da er dagen kommet hvor de ferske bydelsutvalgene i Groruddalen skal gjøre sine første upopulære kutt. De som blir berørte av eventuelle kutt jobber nå på høygir for at nettopp de skal bli hørt av politikerne. Alle er veldig klar over at dersom deres tiltak skal reddes må det tas fra et annet sted - og da kan de hvertfall ikke sitte på rompa før bydelspolitikerne har stemt.

På Kafé Romsås skal de stå på til siste slutt. Brukerne vil ikke miste møteplassen sin, og har nå gått sammen om å lage en ny visjon for stedet. Målet er at de gjennom utvidet aktivitet skal skapet et overskudd slik at driften gradvis kan økes. Ordet nedleggelse ønsker de ikke å ta i sin munn. Denne kampen vil de vinne. De ønsker blant annet å etablere et driftsråd, som skal koordinere aktivitetene og få befolkningens øyne opp for møteplassen. De ønsker å bli mer synlige i lokalmiljøet.

Ett av Groruds satsningsområder neste år er en Frisklivssentral. Dette skal etableres i lokalene på Romsås, og brukernes håp er at man kan se denne i sammenheng med en kafédrift. De ønsker også at Kafé Romsås skal brukes som et utgangspunkt for turgrupper og natteravner. Dessuten vil de få fram at dette er en kafé for alle - ikke bare de som bruker den i dag. Nye brukergrupper skal aktivt inviteres inn, og det er planer om underholdning på faste dager. «Vi tror også det vil være viktig å forandre åpningstidene noe. Vi foreslår å holde åpent til klokka 18,» sier bruker Ragnhild Trosterud.

De eldre på Romsås er ikke de eneste som forbereder seg til kamp.  Mange kommer til å demonstrere mot kuttene i morgen. Barnehageforeldre på Stovner skal stille opp. Det samme skal brukere av familierådgiveren som foreslås kuttet. Brukere av åpen barnehage i Bydel Alna skal demonstrere, og det samme skal bydelens ungdom. For å nevne noen. Både på Grorud og Bjerke blir det også garantert mange som møter opp. Hva som reddes vet vi foreløpig ikke. Heldigvis er ikke siste ord sagt før det er stemt på torsdag kveld. La oss håpe at Groruddalen ikke mister noen møteplasser i løpet av morgen-dagen, men da må også du vise hva det betyr - ved å møte opp i åpen halvtime i din bydel torsdag kveld.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

ANNONSE
Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

 
Bredt klimaengasjement

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

 
ANNONSE