Kampen for å overleve

I morgen, torsdag. skjer det altså. Da er dagen kommet hvor de ferske bydelsutvalgene i Groruddalen skal gjøre sine første upopulære kutt.

Skrevet av:

I morgen, torsdag. skjer det altså. Da er dagen kommet hvor de ferske bydelsutvalgene i Groruddalen skal gjøre sine første upopulære kutt. De som blir berørte av eventuelle kutt jobber nå på høygir for at nettopp de skal bli hørt av politikerne. Alle er veldig klar over at dersom deres tiltak skal reddes må det tas fra et annet sted - og da kan de hvertfall ikke sitte på rompa før bydelspolitikerne har stemt.

På Kafé Romsås skal de stå på til siste slutt. Brukerne vil ikke miste møteplassen sin, og har nå gått sammen om å lage en ny visjon for stedet. Målet er at de gjennom utvidet aktivitet skal skapet et overskudd slik at driften gradvis kan økes. Ordet nedleggelse ønsker de ikke å ta i sin munn. Denne kampen vil de vinne. De ønsker blant annet å etablere et driftsråd, som skal koordinere aktivitetene og få befolkningens øyne opp for møteplassen. De ønsker å bli mer synlige i lokalmiljøet.

Ett av Groruds satsningsområder neste år er en Frisklivssentral. Dette skal etableres i lokalene på Romsås, og brukernes håp er at man kan se denne i sammenheng med en kafédrift. De ønsker også at Kafé Romsås skal brukes som et utgangspunkt for turgrupper og natteravner. Dessuten vil de få fram at dette er en kafé for alle - ikke bare de som bruker den i dag. Nye brukergrupper skal aktivt inviteres inn, og det er planer om underholdning på faste dager. «Vi tror også det vil være viktig å forandre åpningstidene noe. Vi foreslår å holde åpent til klokka 18,» sier bruker Ragnhild Trosterud.

De eldre på Romsås er ikke de eneste som forbereder seg til kamp.  Mange kommer til å demonstrere mot kuttene i morgen. Barnehageforeldre på Stovner skal stille opp. Det samme skal brukere av familierådgiveren som foreslås kuttet. Brukere av åpen barnehage i Bydel Alna skal demonstrere, og det samme skal bydelens ungdom. For å nevne noen. Både på Grorud og Bjerke blir det også garantert mange som møter opp. Hva som reddes vet vi foreløpig ikke. Heldigvis er ikke siste ord sagt før det er stemt på torsdag kveld. La oss håpe at Groruddalen ikke mister noen møteplasser i løpet av morgen-dagen, men da må også du vise hva det betyr - ved å møte opp i åpen halvtime i din bydel torsdag kveld.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

 
Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

 
Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

  • miljø

Send inn ditt forslag på kandidat til hedersprisen for 2015. Fristen er 10. februar.

 
Starten på slutten?

Starten på slutten?

Groruddalen Miljøforum mener høringssvaret til byrådet om avlastning gir indikasjoner på løsninger over lang tid som til slutt vil ende med en nedleggelse av terminalen.

Vil fortsette med områdeløft

Vil fortsette med områdeløft

Hvordan en ny Groruddals-satsing vil bli seende ut er ikke avklart. Groruddalen Miljøforum vil videreføre områdeløftene – og ber om innspill.

Het debatt i samfunnshuset

Valgmøte med Groruddalen Miljøforum:

Het debatt i samfunnshuset

Politikerne samlet seg til åpent valgmøte om utvikling i Groruddalen. Panelet måtte svare på spørsmål direkte fra et ivrig publikum.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!