Kjemper for Ahus-skinner

Kjemper for Ahus-skinner

 

I morgen inviterer Groruddalen Miljøforum til årsmøte. De er innstilt på å fortsette kampen for å forlenge Furusetbanen til Ahus.

Skrevet av:

-  Tre av fire bydeler i Groruddalen sokner til Ahus, men dagens kollektivdekning er altfor dårlig. Vi kommer til å fortsette å kjempe for at Furusetbanen forlenges til Ahus, sier leder i Groruddalen Miljøforum, Jan Lillejord.  

I morgen, torsdag, kl 18.30 er det duket for årsmøte i foreningen. Det avholdes i Grorud samfunnshus og alle er velkommen til å delta. 

I Oslopakke 3 står det at man skal «forbedre kollektivtilbudet i Lørenskog. Her vurderes en forlengelse av Furusetbanen til Ahus».  

-  Fra Ellingsrud til Ahus trenger vi fire kilometer med skinner. Dette bør prioriteres, understreker nestleder Carl Solberg.  

Han og Lillejord er glade for at de har opprettet et samarbeid med Lørenskog kommune.  

-  At vi har fått på plass en dialog er veldig viktig for å kunne realisere prosjektet, mener de.

 

Vil ha Huken-stopp 

Ifølge planene skal banen gå fra Ellingsrud til Visperud, via Solheim og til Ahus.  

- Dette vil bety et enormt løft for kollektivreisende i Lørenskog, men samtidig er det veldig viktig å sørge for en god nok dekning. Vi kan ikke risikere at T-banen er stappfull før den kommer til Tveita, sier Lillejord, som mener staten bør komme med et bidrag som finansierer banen så fort som mulig.  

I året som gikk har miljøforumet stått på barrikadene i en rekke saker. Den mest omtalte er sagaen om Huken Pukkverk.  

-  Vi har hatt opp- og nedturer i Huken-saken, men vi tror og håper på en endelig avvikling innen rimelig tid, sier Solberg.  

Oslo Vei ble før jul slått konkurs etter grovt økonomisk mislighold. Noen måneder tidligere flagget næringsbyråd Hallstein Bjercke at

pukkverket, som ble drevet av Oslo Vei, var nødt til å avvikle driften på Ammerud innen utgangen av 2014.

 

Fikk to bussanlegg 

Etter konkursen tok advokatfirmat Kvale over som bostyrer. Hva som nå vil skje med pukkverket er uvisst.  

-  Vi opplever situasjonen som veldig uavklart, men det er flere kreditorer som ønsker pengene sine. Antagelig vil bostyret gjøre sitt ytterste for å drive videre slik at de får inntekter. Dette kan muligens ende i en rettssak mellom Oslo kommune og bostyret, sier Lillejord, som vil ha dialog om hva området skal brukes til når pukkverket er historie. 

I løpet av 2012 ble Groruddalen tildelt to bussdepoter ved Grorud jernbanestasjon, noe miljøforumet stiller seg veldig negative til. De har også vært på banen i diskusjonen rundt hva som skal skje med Dekkmann-bygget på Furuset.  

-  Både i bussdepot-sakene og i Dekkmann-saken har politiske organer overstyrt sin egen fagetat i Oslo kommune, noe vi synes er veldig merkverdig, sier de.
 


En god strøm-nyhet 

I disse dager går kampen om Maria Dehlis vei 40 - der Selvaag vil bygge søppeldeponi, mens Oslo kommune vil ha boliger på tomta.  

-  Vi går inn for boliger. Etter vårt syn er det nok av denne typen virksomhet i Groruddalen, sier Lillejord.  

Groruddalen Miljøforum er, som svært mange andre, forundret over OL-etaten som ønsker å plassere skiskytter-arena på Hestejordene.  

-  Et OL er flott, men ikke på Hestejordene. Jeg håper vi i dalen kan stå samlet mot planene. 

En mer hyggelig sak er Statnetts planer for fremtidens strømforsyning i Oslo-området. Det er blant annet foreslått å rive mastene som går fra Ulven til Røykås - via blant annet Trosterud og Lindeberg.  

-  Vi ønsker å få vekk mastene - enten ved at de blir fjernet helt, eller lagt i kabel under bakken. Det vil åpne opp store friområder og gi mange muligheter i Groruddalen.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene jakter
på brukte batterier

  • miljø

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

Bredt klimaengasjement

Klimamøtet samlet
mye folk på Furuset

  • Klima

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

Revisjon av kommuneplanen mot 2030:

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

  • Støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

 
Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Vil verne om Fossumbekken
– og Groruddalen

  • Klimakonferansen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

 
– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

 
– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!