Klart for SuperRusken

Klart for SuperRusken

 

Kommunen, næringsliv, bydeler, lokale foreninger og Groruddalens befolkning skal om tre uker rydde dalens kriker og kroker.

Skrevet av:

Gjennom SuperRusken settes samhandlingen mellom det private og offentlige i fokus, og ryddeaksjonen har vært en lang og god tradisjon i Groruddalen. Nå er SuperRuskens styringsgruppe godt i gang med forarbeidet til årets aksjon, og har startet mobiliseringen av dalens foreninger, borettslag, sameier og næringsliv.

- Vi får færre klager om forsøpling i Groruddalen sammenliknet med andre steder i Oslo. Det forteller noe om engasjementet her, sier ruskengeneral Jan Hauger i Oslo kommune.

Han påpeker likevel at det er et behov for å rydde Groruddalen, og håper på mange henvendelser fra frivillige som ønsker å bidra til å forskjønne dalen om tre uker.

Offentlig og privat

Lokale virksomheter og foreninger, borettslag og enkeltindivider i Groruddalen inviteres til å delta på ryddeaksjonen - som braker løs 25. og 26. september. En gulrot er at det vil bli gitt stønader for aktiviteter som settes i gang i forbindelse med SupeRrusken, og henting og avlevering av søppel er gratis og ordnes sentralt i kommunen. I tillegg til at lokale bidragsytere kan delta, settes også offentlige etater i sving.


- Alle de fire bydelene i Groruddalen vil i sterkere grad involvere seg i SuperRusken dette året. Det vil skje gjennom den nye Bydelsrusken Groruddalen, opplyser Jan Hauger.

Bydelsrusken Groruddalen er en videreføring av det tidligere tiltaket «Aksjon vakrere Groruddal».

Holdningsendringer

Når det skal ryddes i dalens kriker og kroker må det hentes fram kost, rive, hansker og søppelposer. Et problem knyttet til oppryddingen er knyttet til kasting av sigaretter på gata. Jan Hauger viser til et prosjekt i Danmark der det ble estimert at den manuelle sneip-plukkingen kostet hele 1,50 danske kroner per sigarett.


- Da snakker vi etter hvert mange kroner, sier ruskengeneraler som håper på en holdningsendring blant sneipkasterne.

I SuperRuskens styringsgruppe sitter Oslo Handelsstands Forening (OHF), Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) i Oslo og Akershus, Oslo Håndverks- og Industriforening (OHIF), Groruddalen Miljøforum, Akers Avis Groruddalen og Oslo kommune.

Blitt lagt merke til

Rusken har siden 1976 vært Oslo kommunes dugnadsaksjon for en renere by, mens SuperRusken har vært en lokal ryddeaksjon i Groruddalen gjennom 13 år. Nå har Rusken også blitt lagt merke til i Europa.


- Rusken er blitt nominert som én av tre byer i Europa i Euro City Awards. Det betyr at Rusken er blitt lagt merke til, og det er bra, mener ruskengeneralen.

Utdelingen arrangeres i begynnelsen av november, og her skal Rusken vise en introduksjonsvideo om seg selv.

- SuperRusken vil være en del av denne videosnutten. Vi kommer til å filme under aksjonen, forteller Hauger.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

 
Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

 
Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

  • miljø

Send inn ditt forslag på kandidat til hedersprisen for 2015. Fristen er 10. februar.

 
Starten på slutten?

Starten på slutten?

Groruddalen Miljøforum mener høringssvaret til byrådet om avlastning gir indikasjoner på løsninger over lang tid som til slutt vil ende med en nedleggelse av terminalen.

Vil fortsette med områdeløft

Vil fortsette med områdeløft

Hvordan en ny Groruddals-satsing vil bli seende ut er ikke avklart. Groruddalen Miljøforum vil videreføre områdeløftene – og ber om innspill.

Het debatt i samfunnshuset

Valgmøte med Groruddalen Miljøforum:

Het debatt i samfunnshuset

Politikerne samlet seg til åpent valgmøte om utvikling i Groruddalen. Panelet måtte svare på spørsmål direkte fra et ivrig publikum.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!