Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

Hvem fortjener hedersprisen?


HVEM FÅR PRISEN?: Groruddalen Miljøforum, med Ragnar Torgersen i spissen, leter etter kandidater til Groruddalen Miljøforums hederspris 2016. Vidar Noreng fikk prisen i fjor.


Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

Skrevet av:

Oppdatert:
15.02.2017 kl 14:52

Prisen henger høyt der oppe blant utdelinger og bemerkelser i Groruddalen. Kjente og store navn fra dalføret har tidligere mottat prisen – som gir heder og ære til folk som gjør en ekstra innsats for Groruddalen.

– I komiteen sitter leder Wenche Hansgaard, Leif Sommer, Kjell Veivåg og Hjalmar Kielland. Det er store navn som folk kjenner til i Groruddalen. Det betyr mye. I tillegg var Akers Avis Groruddalen med på å stifte prisen i sin tid, forteller leder av Groruddalen Miljøforum, Ragnar Torgersen.

Han har møtt opp sammen med fjorårets hederspris-mottaker Vidar Noreng.

– Vi leter etter de erfarne menneskene fra Groruddalen som skiller seg ut. Vi ser etter ildsjelene.

Vidar Noreng vant i fjor

Formålet med prisen er å inspirere til innsats for bedring av miljøet i Groruddalen. Og da mener de det fysiske miljøet.

– Prisen skal gå til noen som har gjort en mangeårig innsats for dalen. Vi ønsker å gi folk en anerkjennelse for frivilligheten og tiden de bruker på andre. Dette er folk som tar ansvar, sier Torgersen.

Noreng fikk selv prisen for sitt engasjement i lokalmiljøet på Furuset.

– Det var først og fremst veldig hyggelig å motta en pris, og jeg er veldig glad for at noen har sett hva jeg har holdt på med over tid. Mesteparten av det jeg har drevet med har vært på frivillig basis, men man får ikke en slik pris uten å samarbeide med andre, smiler han.

Deles ut på GMs årsmøte

Noreng har en lang frivillig resymé. På den står blant annet hans arbeid med Furuset idrettsforening, leder av ishockey, håndball og stiftet allidretten i sin tid.

– Jeg har også vært aktiv i Groruddals-satsingen og i Furuset vel, forteller han.

For å nominere kandidater må man sende inn forslag til miljoforum @groruddalen.no innen 20. februar. Prisen skal deles ut under Miljøforumets årsmøte 28. mars.

– Det er viktig å ta vare på kontinuiteten. Nå er det vanskeligere å finne de som påtar seg ansvar over tid, som diverse verv. Derfor er det viktig å fremheve dem. De må ha ros for det de gjør, sier Torgersen.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene jakter
på brukte batterier

  • miljø

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

Bredt klimaengasjement

Klimamøtet samlet
mye folk på Furuset

  • Klima

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

Revisjon av kommuneplanen mot 2030:

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

  • Støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

 
Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Vil verne om Fossumbekken
– og Groruddalen

  • Klimakonferansen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

 
Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

 
Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

  • miljø

Send inn ditt forslag på kandidat til hedersprisen for 2015. Fristen er 10. februar.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!