ANNONSE

Miljøforumet må styrke økonomien

Miljøforumet må styrke økonomien

 

Styret i Groruddalen Miljøforum er større enn på lenge. I løpet av det neste året må de jobbe med å styrke økonomien.

Tekst:

Publisert:

- Vi har for høye utgifter. Kontoen vår har skrumpet veldig, sier kasserer Peter Sollie under Groruddalen Miljøforums (GM) årsmøte.

Per 1.1.2011 var saldoen 31.859,51 kroner. Ved utgangen av året hadde den skrumpet til fattige 8.149,14 kroner.

- Vi har ikke råd til et slikt år til. Vi må diskutere både medlemsmengde og medlemskontingent. Vi må verve nye medlemmer, sier Sollie.

 

Medlemskontigent

Til tross for høye utgifter i løpet av fjoråret bestemte årsmøtet at medlemskontingenten ikke skal økes. Den vil være 150 kroner for enkeltmedlemmer og 450 kroner for foreninger også i år. Hele foreningen synes å være enige med Sollie i at det må verves nye medlemmer.

- Vi må jobbe med det i løpet av året, sier Jan Lillejord, som ble gjenvalgt som leder under årsmøtet.

Miljøforumet har også søkt tilskudd fra forskjellige aktører, uten at de har fått noen svar de kan juble for - ennå. Men det er fortsatt noen søknader de ikke har fått svar på.

 

Flere aktiviteter

Ved utgangen av fjoråret hadde foreningen 69 enkeltmedlemsskap og 21 organisasjonsmedlemsskap, som i aller største grad er velforeninger.  I løpet av fjoråret ble det arrangert åtte styremøter, ett fellesmøte med vellene - samt et valgmøte i forkant av kommunevalget. Dette valgmøtet var svært vellykket. Møtet samlet 150 personer og mange utfordret politikerne med spørsmål.

GM har også hatt en fast representant i Aksjonsgruppa «Stopp Huken - Vern Marka» hvor det har vært holdt en rekke møter i løpet av fjoråret. Ellers er flystøy, superrusken og tungtrafikkplanen saker som har engasjert forumet.  I tillegg til at det er avgitt en rekke høringsuttalelser i tilknytning til utbyggingssaker over hele Groruddalen.

Huken-saken

I forlengelsen av årsmøtet ga også byrådssekretær Anne Siri Koksrud en orientering om Huken-saken. Som byråd

Hallstein Bjercke gjentok hun at Huken skal legges ned, og at det ikke er noen tvil om det.

- Det er en ny tid i Oslo, og vi må ha nye tanker, sier Koksrud.

Det nye styret

Leder: Jan Lillejord.

Nestleder: Carl Oddvar Solberg.

Sekretær: Erik Grønvold.

Kasserer: Peter Sollie.

Styremedlem: Frode O. Hansen.

Styremedlem: Eva Rueslåtten.

Styremedlem: Bjørn Engstrøm.

Varamedlem: Irene Lindstrøm.

Varamedlem: Inger Marie Astad.

Varamedlem: Hans Amberg.

Varamedlem: Ragnar Torgersen.

Varamedlem: Annstein Garnes.

Varamedlem: Rita Andersen.

 

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

ANNONSE
Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

 
Bredt klimaengasjement

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

 
ANNONSE