Miljøforumet vil ha Oslobenken med på laget

Selv om de er valgt til å bestemme over hele landet, følger Oslo-representantene på Stortinget nøye med på hva som skjer i Groruddalen. Groruddalen Miljøforum holder dem oppdatert.

Skrevet av:

Leder Knut J. Nicolaissen og sekretær Dag Tveit Bråten i Groruddalen Miljøforum fikk møte fire av de 17 som representerer Oslo på Stortinget da de inviterte seg selv til et av Oslobenkens møter. Formålet var å holde politikerne oppdatert på sakene miljøforumet mener er de viktigste i dalen, og snakke om hvordan utfordringene kan løses.

- Vi hadde et slikt møte med dem for et år siden, men jeg kan ikke si at det bidro med noe særlig konkret for sakene vi arbeider for. Derfor ønsket vi å følge opp sakene og holde dem varme, sier Nicolaissen.

Marit Nybakk (Ap) forteller at representantene fra Oslo jobber sammen på tvers av partiene med saker som angår byen, og at hun og hennes partifeller på Oslobenken sammen bruker mye av tiden sin på å arbeide med lokale saker.

- Flyforskriftene er forsinket

Blant sakene Miljøforumet ville snakke om er flystøyen som rammer store deler av dalen, og hvor det blir av forskriftene som Samferdselsdepartementet skulle gi for å bedre dette.


- Dette har vi tatt opp med departementet, og de forteller at Avinor jobber med et annet system for innflygning til Gardermoen. Det har komplisert saken og utsatt forskriftene, forklarte Marit Nybakk.

- Men de forsikrer at saken har høy prioritet. Vi på Oslobenken må følge med og purre på dette, for det er ikke politisk vilje det står på. Det må også lokalpolitikerne være med på, for jeg har inntrykk av at saken er litt glemt av dem, sa hun.

- Hvordan kan vi få en helhetlig regulering av utbyggingene i Økern- og Alnabru-området, spurte Dag Tveit Bråten.

- Politikerne må se på summen av de forskjellige prosjektene, slik at området ikke blir formet av markedskreftene og de enkelte utbyggerne som bare bryr seg om sin egen tomt, mener han.

- Her bør kommunen kunne oppnå noe ved å vedta reguleringsplaner. Vi kan kanskje også påvirke utviklingen gjennom Staten som tomteier i området, svarte Hans Olav Syversen (KrF).

- Vi kan nok jobbe statlig med dette, men må også ha kontakt med våre partifeller i Rådhuset og bydelsutvalgene. Lokalpolitikerne er viktige her, mente Marit Nybakk.

Bekrymet for Ikea-utbygging

Stortingsrepresentantene som møtte opp var selv mest opptatt av planene for utbygging av Ikea på Furuset, som bystyret skal ta stilling til


- Hva mener Groruddalen Miljøforum om disse planenene? ville Syversen vite.

- For oss må de gjerne bygge ut, men ikke i det omfanget som er planlagt, svarte Knut J. Nicolaissen.

- Jeg er genuint bekymret for konsekvensene av en Ikea-utbygging. Men lokaldemokratiet er viktig, så bystyret må avgjøre dette, sa Nybakk.

- Ikea har solgt seg inn sabla bra hos lokalpolitikerne, med løftene om idrettspark. Det er nok ikke lett for dem å være mot dette, mente Trine Skei Grande (V).

- Vi må bare holde fokus på Rådhuset, så er det nok håp, smilte Akhtar Chaudhry (SV).

T-bane til Ahus?

Chaudhry mener man må se på hva utbygginger på Økern, Ikea og andre steder medfører av økt trafikk i dalen, og få en plan for helhetlig veiutbygging. Politikerne trekker fram en forlengelse av t-banen i dalen som en spennende idé som kan bedre trafikksituasjonen.


- Det bør vi klare å finne penger til, mente Trine Skei Grande.

- Det er et konkret tiltak vi kan jobbe for. At Ahus nå er sykehus for hele Groruddalen er et argument man kan bruke for å få forlenget t-banen ut dit, påpekte Marit Nybakk.

Hun fortalte også at hun og partifellene på Oslobenken har lokk over eller tunnel under E6 som prioritet i Groruddalen.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene jakter
på brukte batterier

  • miljø

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

Bredt klimaengasjement

Klimamøtet samlet
mye folk på Furuset

  • Klima

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

Revisjon av kommuneplanen mot 2030:

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

  • Støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

 
Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Vil verne om Fossumbekken
– og Groruddalen

  • Klimakonferansen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

 
– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

 
– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!