ANNONSE

Årsmøte

Byutviklings-status i Groruddalen

Byutviklings-status i Groruddalen

ÅPENT MØTE: På tirsdag inviterer Groruddalen Miljøforum til åpent møte i Grorudveien 3 om deres tanker for året som har gått og kommer, samt orientering om status for byutviklingsprosjekter i Groruddalen.

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2017 kl 18:17

Se bildet større

SLIK: Illustrasjonen viser mulig utforming av Østre Aker vei med to kjørefelt og midtstilt kollektivfelt. FOTO: de Gayardon Bureau

For miljøforumet har 2016 vært et normalt og innholdsrikt år.

- Vi har brukt mye tid på høringsuttalelser i rundt 20 større saker. Det har vært mange tunge saker, og større utbygginger, forteller leder Ragnar Torgersen.

Han er skuffet over at de ikke har klart å samle politikerne til folkemøter.

- Der fikk vi ikke noe napp, spesielt ikke fra byrådsavdelingen. Det må nok være valgår for at vi skal få til folkemøter, og i fjor klarte vi det ikke, sier han.

Sommeren 2016 ble også revisjonen av Oslopakke 3 lagt fram.

- Den var vi ikke fornøyd med for Groruddalen sin del. Det var spesifikke tiltak som manglet, og det var manglende avklaring for Ahusbanen og tverrforbindelsen i første omgang.

Jobber med klima og nettsatsing

GM har også hatt et strategiseminar der de tok opp nye oppgaver de skal jobbe med fremover.

- I fjor bestemte vi oss for å jobbe med klimatiltak, noe som resulterte i klimakonferansen i begynnelsen av mars. Det var en suksess og vi talte 120 mennesker. Det er noe vi ønsker å videreføre, forteller han.

I 2017 skal GM også jobbe mer med digitalisering.

- Vi må bli flinkere på digital utvikling, og er veldig klare over det, sier han.

I år skal det derimot bli tid til folkemøter.

- Datoen er satt, det blir 29. august i Grorud samfunnshus. Da blir det et stort valgmøte, og vi har fått bekreftelse fra de fleste partier nå.

Plan- og bygningsetaten kommer

Helheten under møtet i Grorudveien 3 førstkommende tirsdag skal handle om byutvikling i Groruddalen. Hva skjer i Hovinbyen? Hvilke muligheter gir ombygging av Trondheimsveien og Østre Aker vei? Dette er spørsmål som skal stilles og svares på av avdelingsdirektør for byutvikling, Morten Wasstøl, Plan- og bygningsetaten (PBE). Han kommer under åpent møte på kvelden. Det åpne møtet for alle begynner klokka 19.30.

- Noe vil realiseres av Hovinbyen fremover, og planprosesser må tydeliggjøres. Ellers så skal vi også få til flere vel-møter fremover for å høre hva som skjer lokalt i Groruddalen. Vi ønsker også å få til bedre økonomisk styring i 2017, og er avhengig av større bevilgninger. Per nå får vi 50.000 kroner av kommunen, men det er for lite, mener Torgersen.

- Det er mye prat om frivillighet i kommunen, og det må gjøres noe med.

Skal sendes til politikerne

Wasstøl skal blant annet snakke om hvilke muligheter ombygging av Østre Aker vei gir for Haraldrudområdet. I veiledende plan for offentlige rom (VPOR) på Haraldrud som var på høring august til september 2016 anbefaler PBE en bymessig utvikling av Haraldrud er en god løsning.

- Nye torg og parker skal fungere som lokale møteplasser for besøkende og beboere i området og vil inngå som del av et større nettverk av offentlige rom i Hovinbyen.

Planen forberedes for oversendelse til politisk behandling i løpet av våren. Den beskriver hva en ombygging av Østre Aker vei ved Haraldrud gir for ny byutvikling, blant annet muligheter for boligbygging.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

ANNONSE
Bredt klimaengasjement

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

 
Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

Hvem fortjener hedersprisen?

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

 
ANNONSE