Valgmøte med Groruddalen Miljøforum:

Het debatt i samfunnshuset

Het debatt i samfunnshuset

ENGASJERT PANEL: Politikerne satt på rekke og rad og fremmet sin politikk i Grorud samfunnshus.

Politikerne samlet seg til åpent valgmøte om utvikling i Groruddalen. Panelet måtte svare på spørsmål direkte fra et ivrig publikum.

Skrevet av:

Oppdatert:
11.09.2015 kl 21:57

På agendaen sto emner som Oslopakke 3, Groruddals-satsingen, kommuneplanen, samferdsel og Aker sykehus. Alt det en groruddøl er opptatt av i valgkampen. Panelet bestående av Aisha Naz Bhatti (Sp), Carl I. Hagen (Frp), Bjørnar Moxnes (R), Einar Lonstad (Pp), Odd Einar Dørum (V), Bård Folke Fredriksen (H), Raymond Johansen (Ap), Marianne Borgen (SV) og Harald Nissen (MDG) fikk bryne seg på vanskelige problemstillinger og tøffe spørsmål fra salen.

Møteleder Geir Helljesen varmet opp både politikere og salen med et avgjørende spørsmål helt i begynnelsen:

– Rekk opp hånda alle dere som bor i Groruddalen.

Raymond Johansen var raskt oppe med lanken, og så var debatten i gang.

Et av temaene var fortetting og boligutvikling. Marianne Borgen mener Oslo kommune må være mer aggressive når det gjelder å bygge boliger i Groruddalen.

– Jeg savner en mer foroverlent kommune.

Det var også en bred enighet i salen om flere temaer, som blant annet Ahusbanen og gjenåpning av Aker sykehus som lokalsykehus. Derimot var det én politiker som skilte seg mer ut enn andre. Carl I. Hagen fikk nesten hele salen imot seg da han snakket om aktivitetssoner og bygging langs markagrensa.

– Jeg har flydd over Oslo fra sør, og det var en ting som slo meg. Oslo er jo bare skog. Det er bare skog her, sa han mens publikum buet.

Det endte med at han konkluderte med at den sterkeste står alene.

– Når jeg står foran dere nå så tenker jeg på «En folkefiende» av Henrik Ibsen. Og det er helt greit.

Les mer om folkemøtet i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis. Følg med for flere saker om valgmøtet i Grorud samfunnshus på nett og se video og bilde fra møtet på vår Instagramprofil @groruddalen.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

  • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene jakter
på brukte batterier

  • miljø

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

Bredt klimaengasjement

Klimamøtet samlet
mye folk på Furuset

  • Klima

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

 
Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

Revisjon av kommuneplanen mot 2030:

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

  • Støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Vil verne om Fossumbekken
– og Groruddalen

  • Klimakonferansen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

 
– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

 
Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!