Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Kommunen må vise gjennomføringskraft

HOVINBYEN: Slik ser planområdet ut.


Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Ragnar Torgersen og Dag Tveit Bråthen fra Groruddalen Miljøforum synes planene for Hovinbyen er spennende. De legger vekt på god planlegging av infrastruktur, samt fokus på kommunen som pådriver for at det som skal skje, faktisk skjer. Mandag kveld denne uka var det åpent informasjonsmøte i regi av Plan- og bygningsetaten.

– Generelt ble vi imponert. De har vært grundige og dyktige, og gjort en solid jobb for å forberede Oslos største utbygging fremover, sier Torgersen.

Både han og Tveit Bråthen peker på gjennomføringskraft.

– Under møtet kom det fram det negative som har skjedd på Ensjø, at utbyggere har sittet på gjerdet og ikke tatt tak. Folk er misfornøyde med at det fortsatt er en byggeplass. Et viktig poeng for Hovinbyen er å finne ut hva som fra kommunalt hold gjøres for å få utbyggerne til å bygge ut, og ikke vente. Kommunen må følge opp, sier han.

Tilrettelegging

Det var avdelingsdirektør Morten Wasstøl i Plan- og bygningsetaten som holdt foredrag om den strategiske planen som nå er ute på høring. Akers Avis Groruddalen skrev i forrige utgave om Ulvensplitten, som er et av tiltakene illustrert i planen. Det planlegges å legge den ned for å gjøre plass til flere boliger, samt legge Trafo-stasjonen under bakken.

– Det er spennende. Ulven er et nøkkelpunkt i prosjektet, sier Torgersen.

Bråthen mener utbyggingen av infrastrukturen er kostbar, men nødvendig. Han sitter også i Linderud og omegn vel.

– Det snakkes om å bygge rundt 30.000 til 40.000 boliger, noe som kan bety over 100.000 beboere, og mange arbeidsplasser. Da må man ha fornuftige forhold rundt seg, sier han.

– En utbygging på dette nivået vil koste penger og ta tid. Det kommer ikke til å skje i løpet av de nærmeste 14 dagene, men jeg mener Plan- og bygningsetaten har en overordnet strategi de får aksept for.

Skole på plass

Han peker på viktigheten av at kollektivtrafikken må være på plass før boligutbygging.

– Det gjelder også tidlig bygg av institusjoner som skole og barnehage. Kommunen må kjøpe opp tomter for sosial struktur. Vollebekk er et godt eksempel på dette, der har skolen kommet godt i gang før boligutbyggingen, sier han.

Les hele saken i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis. Følg med i avisen for flere nyheter om byutviklingsprosjektet.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

  • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene jakter
på brukte batterier

  • miljø

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

Bredt klimaengasjement

Klimamøtet samlet
mye folk på Furuset

  • Klima

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

 
Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

Revisjon av kommuneplanen mot 2030:

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

  • Støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Vil verne om Fossumbekken
– og Groruddalen

  • Klimakonferansen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

 
– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

 
Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!