ANNONSE

Frp:

– Oslo tåler ikke veksten

– Oslo tåler ikke veksten

SKEPTISK: Øystein Sjøtveit (Frp) tror ikke at Oslo takler befolkningsveksten.


Fremskrittspartiet mener at nabokommunene må hjelpe Oslo med å ta unna befolkningsveksten på 200.000 mennesker de neste 15 årene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2015 kl 22:26

– Jeg tror ikke det er klokt å la Oslo ta hele befolkningsveksten alene. 200.000 nye mennesker på 15 år krever mange boliger, skoler, barnehager og arbeidsplasser. Veksten kommer for fort og jeg tror ikke vi klarer å bygge høyere, tettere, blåere og grønnere, sier Øystein Sjøtveit (Frp), som leder bystyrets byutviklingskomite.

Byrådet har i sin kommuneplan lagt opp til at Hovinbyen, som ligger nederst i Groruddalen, skal huse 120.000 nye mennesker. Den øvrige veksten skal møtes ved å bygge ut og fortette rundt t-banestasjoner og knutepunkt. Byrådet har også sagt at marka og parker skal bevares, og at det ikke skal bygges altfor høyt.

– Målet må være å bygge en blågrønn og pen by, men jeg tror veksten gir oss utfordringer som vi ikke takler.

– Hvem skal avlaste Oslo?

– Alle nabokommunene må hjelpe til, sier Sjøtveit.

Les mer om folkemøtet i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

ANNONSE
Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

 
Bredt klimaengasjement

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

 
ANNONSE