ANNONSE

Venstres og De Grønne vil fjerne Alnabruterminalen:

Rødt sier nei

Rødt sier nei


VIL HA TERMINALEN: Bjørnar Moxnes (Rødt, t.v.).


Venstre og De Grønne vil fjerne Alnabruterminalen. Rødts Bjørnar Moxnes er stor motstander av forslaget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2015 kl 22:26

De øvrige partiene har en mer avventende holdning til saken.

– Alnabru er navet i godstransporten i Norge. Ved å bruke terminalen unngår vi å kjøre så mye gods med trailer på vei. Om vi bygger ned terminalen vil man aldri lykkes med å få mer gods over på jernbane, sier partileder Bjørnar Moxnes.

Han mener det uansett er håpløst å snakke om flytting før det finnes et konkret alternativ.

– Om man bygger en ny terminal på Romerike, så må godset uansett kjøres inn i Oslo. Da blir det mer mellomkjøring, noe som igjen øker utslippene, sier Moxnes.

– Rødt ønsker å bygge en tunnel fra terminalen direkte til E6 for å unngå mellomkjøring på lokalveiene i Groruddalen, sier han.

Les mer om folkemøtet i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

ANNONSE
Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

 
Bredt klimaengasjement

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

 
ANNONSE