Starten på slutten?

Starten på slutten?


GODE SIGNALER: Ragnar Torgersen leder Groruddalen Miljøforum. Han mener det er positivt at byrådet på sikt vil avlaste Alnabruterminalen.


Groruddalen Miljøforum mener høringssvaret til byrådet om avlastning gir indikasjoner på løsninger over lang tid som til slutt vil ende med en nedleggelse av terminalen.

Skrevet av:

Oppdatert:
12.01.2016 kl 17:00

Groruddalen Miljøforum (GM) er positive til at byrådet ønsker å avlaste Alnabruterminalen. Derimot vet leder Ragnar Torgersen at prosessen vil ta tid.

– Vi har ikke behandlet saken i styret ennå, det skal vi gjøre på tirsdag i neste uke under styremøtet, sier han.

I 2012 kom det en konseptvalgutredning (KVU) fra Jernbaneverket. I den ble det foreslått at terminaler i Drammen-området kunne avlaste Alnabruterminalen.

– Det jeg mener er at det i lang tid har vært mange utspill om terminalen, og for noen år siden kom det en utredning som foreslo alternative avlatsningssteder. Det at høringssvaret til byrådet også indikerer dette er signaler at de også tenker i de baner. Noe er på gang, sier Torgersen.

Mange spørsmål

Han peker på en viktig faktor med de nye signalene.

– I Oslopakke 3 som nå gjelder foreligger det en opprusting av terminalen på flere milliarder kroner. Det er på jernbaneområdet og for å gjøre det hele mer effektivt. Hva vil da gjøres nå som Oslopakke 3 skal reforhandles i år, lurer han på.

– Vil det komme penger til alternative løsninger andre steder? Det er mange parallelle prosesser her som er verdt å følge opp.

Torgersen mener man må være realistiske med tanke på fremtidig nedlegging.

– GM vil på sikt ha vekk terminalen. Hovedproblemet er tungtrafikken inn og ut. De kjører inn for å videresende gods på bane, og levere til de andre samlastningsterminalene. Nå kommer også Postens godsterminal. Men jeg synes det foregår en langsiktig tankegang nå, mener han.

Les også: Vil avlaste Alnabruterminalen

Les mer i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

 
Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

 
Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

  • miljø

Send inn ditt forslag på kandidat til hedersprisen for 2015. Fristen er 10. februar.

 
Vil fortsette med områdeløft

Vil fortsette med områdeløft

Hvordan en ny Groruddals-satsing vil bli seende ut er ikke avklart. Groruddalen Miljøforum vil videreføre områdeløftene – og ber om innspill.

Het debatt i samfunnshuset

Valgmøte med Groruddalen Miljøforum:

Het debatt i samfunnshuset

Politikerne samlet seg til åpent valgmøte om utvikling i Groruddalen. Panelet måtte svare på spørsmål direkte fra et ivrig publikum.

Partitoppene kommer til Grorud

Rigger til folkemøte

Partitoppene kommer til Grorud

Er du usikker på hva du skal stemme under høstens kommunevalg? Da bør du holde av tirsdag 1. september, for da kommer partitoppene til Grorud samfunnshus for å overbevise deg.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!