ANNONSE

– Vi har vært veldig engasjerte

– Vi har vært veldig engasjerte

STÅR PÅ: Styreleder Ragnar Torgersen i Groruddalen Miljøforum forteller at forumet aldri før har hatt så mange høringsuttalelser som de hadde i løpet av fjoråret.

Groruddalen Miljøforum var særdeles aktive i løpet av 2014. Til uka har de årsmøte hvor fjorårets arbeid ramses opp og ny dagsorden settes.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2015 kl 18:27

– I løpet av 2014 har vi hatt veldig mange høringsuttalelser, mye mer enn tidligere. Vi har engasjert oss i flere saker fra ulike deler av Groruddalen og det har vært spesielt mange utbygginger, forteller styreleder Ragnar Torgersen i Groruddalen Miljøforum.

Noen av disse sakene er Tungtransportplanen for Groruddalen, utbygging av Linderud og Lutvann leir og nedleggelse av lokalbiblioteker som til slutt ble stoppet.

Flere av sakene vi har vært opptatt av i 2014 ruller og går fortsatt. Mest sentralt i år er utviklingen av Hovinbyen som vi også engasjerer oss i, forteller Torgersen.

En del gjenvalg

Slik situasjonen foreligger nå peker mye på gjenvalg i styret. Torgersen har gitt tommel opp til valgkomiteen og derfor selv på gjenvalg.

Styrelederen viser til et ordinært årsmøte som fortsetter i form av et åpent medlemsmøte med besøk fra Steinar Saghaug og Nasreen Begum fra Furuset. Saghaug skal snakke om «Friluftsliv i nærområder» og Begum om innvandrerkvinners bruk av nærområdet.

Medlemmene får anledning til å ta opp andre saker om det er ønskelig, uten at det må meldes inn på forhånd, påpeker Torgersen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

ANNONSE
Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

 
Bredt klimaengasjement

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

 
ANNONSE