Venstres og De Grønnes valgløfte:

– Vi skal fjerne Alnabruterminalen

Folkemøte arrangert av Groruddalen Miljøforum

– Vi skal fjerne Alnabruterminalen

VALGLØFTE: Harald Nissen (MDG, t.v.) og Odd Einar Dørum (V) går til valg på å fjerne Alnabruterminalen.


Venstre og Miljøpartiet De Grønne er klare og tydelige: De vil fjerne Alnabruterminalen fordi de mener at den ikke hører hjemme midt i en storby, og fordi den forpester luftkvaliteten i Groruddalen.

Skrevet av:

Oppdatert:
04.05.2015 kl 22:26

Under folkemøtet på Furusetheimen kastet sentrumskameratene Venstre og De Grønne ut en politisk brannfakkel: Alnabruterminalen bør flyttes ut av Oslo så snart som overhodet mulig. Sterke krefter i arbeidslivet, blant annet NHO og LO, har en helt annen oppfatning. De vil, i likhet med Jernbaneverket, utvide terminalen.

– Jeg har stått opp mot LO og NHO før, og det er ikke farlig. I 1995 var jeg en av få som turte å si at vi burde legge ned havnevesenet. Fire år senere vedtok Oslo bystyre Fjordbyen, og i dag ser vi hvordan det gikk. Utnyttelsen av havna er 400 prosent bedre i dag enn den var før, sier Odd Einar Dørum (V), og legger til:

– Vi mistet noen arbeidsplasser og vi fikk mange nye. Jeg mener at vi må utfordre makt for å få til endring, sier Venstre-veteranen.

Lyktes i Trondheim

Dørum viser også til hvordan nytenkning forvandlet Nydalen.

– Det gamle spikerverket hadde mange arbeidsplasser, men det er enda flere arbeidsplasser i Nydalen i dag, sier han.

Harald Nissen (MDG) er minst like tydelig:

– Vi må tørre å si ting rett ut, hvis ikke kommer aldri prosessen i gang. Alnabruterminalen må flyttes, sier han.

Farlig luft

Nissen mener det er viktigere å tenke på helsa og livskvaliteten til befolkningen i Groruddalen enn på interessene til NHO og LO.

– Politikerne er valgt for å fremme ulike standpunkt, og vi mener det ikke går an å vente lenger. Problemene med trafikk og støy blir ikke mindre med årene, mener Nissen.

Om vinteren er luftkvaliteten i Oslo så dårlig at det kan være farlig å bevege seg utendørs. Tall fra Vegdirektoratet viser at tungtransporten står for en stor andel, noen målinger viser opptil 70 prosent, av de giftige utslippene.

Folk er mye mer bevisst rundt spørsmål om miljø og lokal forurensing. Vi ønsker ikke at folk skal bo i helseskadelig luft, sier Nissen.

Både Venstre og MDG er klare på at det kommer til å ta lang tid før terminalen blir bygd ned.

– Det skjer ikke om to eller fem år, men kanskje om ti. Jeg håper at flere partier tør å tenke nytt, sier Nissen.

Les mer om folkemøtet i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis. Hva mener du om Alnabruterminalen? Er du enig med De Grønne og Venstre?

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene jakter
på brukte batterier

  • miljø

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

Bredt klimaengasjement

Klimamøtet samlet
mye folk på Furuset

  • Klima

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

Revisjon av kommuneplanen mot 2030:

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

  • Støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

 
Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Vil verne om Fossumbekken
– og Groruddalen

  • Klimakonferansen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

 
– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

 
– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!