ANNONSE

Vil fortsette med områdeløft

Vil fortsette med områdeløft

INVITERER: På vegne av Groruddalen Miljøforum inviterer Ragnar Torgersen velforeninger, organisasjoner og borettslag på et møte om fremtidens områdeløft.


Hvordan en ny Groruddals-satsing vil bli seende ut er ikke avklart. Groruddalen Miljøforum vil videreføre områdeløftene – og ber om innspill.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2015 kl 17:08

I september skrev daværende Oslo-byråd og regjeringen under på en intensjonsavtale om «videre områderettet innsats i Groruddalen etter 2016». Dette er bakgrunnen for møtet.

– Det som ser ut til å fungere i Groruddals-satsingen er nettopp områdeløftene. Derfor er det noe vi håper vil fortsette å være en del av satsingen, forteller Ragnar Torgersen fra Groruddalen Miljøforum.

– Områdeløft er en smart måte å utvikle utsatte områder på. Vi ønsker å få med oss organisasjoner, borettslag og velforeninger på dette møtet for å høre deres erfaringer med områdeløft. Vi vil også vite hva de ser for seg kan være mulighetene fremover i en videre satsing, fortsetter Torgersen.

Påmelding

Møtet avholdes i Grorudveien 3 torsdag kveld. Hit kommer prosjektkoordinator Per-Øystein Lund ved Plankontoret for Groruddalen og enhetsleder Halvor Voldstad for kultur og lokalsamfunn i Alna bydel. På møtet vil det også legges opp til en gruppediskusjon.

Lokalet i Grorudveien 3 har begrenset plass. De inviterte organisasjonene bes derfor velge en til to representanter til møtet.

Siste år for nåværende Groruddalssatsing er i 2016. Det er gjort avtale mellom Oslo kommune og staten om 10 nye år fra 2017 med satsing i Groruddalen. Likevel er det uavklart hva de nye årlige bevilgningene vil bli fra statens side.

Les mer i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

ANNONSE
Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

 
Bredt klimaengasjement

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

 
ANNONSE