Vil fortsette med områdeløft

Vil fortsette med områdeløft

INVITERER: På vegne av Groruddalen Miljøforum inviterer Ragnar Torgersen velforeninger, organisasjoner og borettslag på et møte om fremtidens områdeløft.


Hvordan en ny Groruddals-satsing vil bli seende ut er ikke avklart. Groruddalen Miljøforum vil videreføre områdeløftene – og ber om innspill.

Skrevet av:

Oppdatert:
17.11.2015 kl 17:08

I september skrev daværende Oslo-byråd og regjeringen under på en intensjonsavtale om «videre områderettet innsats i Groruddalen etter 2016». Dette er bakgrunnen for møtet.

– Det som ser ut til å fungere i Groruddals-satsingen er nettopp områdeløftene. Derfor er det noe vi håper vil fortsette å være en del av satsingen, forteller Ragnar Torgersen fra Groruddalen Miljøforum.


– Områdeløft er en smart måte å utvikle utsatte områder på. Vi ønsker å få med oss organisasjoner, borettslag og velforeninger på dette møtet for å høre deres erfaringer med områdeløft. Vi vil også vite hva de ser for seg kan være mulighetene fremover i en videre satsing, fortsetter Torgersen.

Påmelding

Møtet avholdes i Grorudveien 3 torsdag kveld. Hit kommer prosjektkoordinator Per-Øystein Lund ved Plankontoret for Groruddalen og enhetsleder Halvor Voldstad for kultur og lokalsamfunn i Alna bydel. På møtet vil det også legges opp til en gruppediskusjon.

Lokalet i Grorudveien 3 har begrenset plass. De inviterte organisasjonene bes derfor velge en til to representanter til møtet.

Siste år for nåværende Groruddalssatsing er i 2016. Det er gjort avtale mellom Oslo kommune og staten om 10 nye år fra 2017 med satsing i Groruddalen. Likevel er det uavklart hva de nye årlige bevilgningene vil bli fra statens side.

Les mer i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

 
Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

 
Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Groruddalen Miljøforum om Hovinbyen:

Kommunen må vise gjennomføringskraft

Diskusjonen blant lokale interessenter rundt Hovinbyen er generelt positiv, men det legges vekt på faktisk gjennomføring av tiltak. De ber kommunen ha både gulerot - og pisk.

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

Hvem fortjener hedersprisen for 2015?

  • miljø

Send inn ditt forslag på kandidat til hedersprisen for 2015. Fristen er 10. februar.

 
Starten på slutten?

Starten på slutten?

Groruddalen Miljøforum mener høringssvaret til byrådet om avlastning gir indikasjoner på løsninger over lang tid som til slutt vil ende med en nedleggelse av terminalen.

Het debatt i samfunnshuset

Valgmøte med Groruddalen Miljøforum:

Het debatt i samfunnshuset

Politikerne samlet seg til åpent valgmøte om utvikling i Groruddalen. Panelet måtte svare på spørsmål direkte fra et ivrig publikum.

Partitoppene kommer til Grorud

Rigger til folkemøte

Partitoppene kommer til Grorud

Er du usikker på hva du skal stemme under høstens kommunevalg? Da bør du holde av tirsdag 1. september, for da kommer partitoppene til Grorud samfunnshus for å overbevise deg.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!