ANNONSE

OL i Groruddalen, til hvilken pris?

OL i Groruddalen, til hvilken pris?

 

Allerede få dager etter lanseringen av de aktuelle arenasteder for et kommende OL i Oslo, kom det reaksjoner på valget av skiskytterarena.

En lokalisering til Groruddalen kan være et positivt element dersom det kan gi vårt område et løft. Nå er jo dette bare et forslag, prosessen fram er lang og kronglete. Det er slett ikke sikkert at det overhodet blir noen OL-fest i dalen. Likevel er det grunn til å merke seg at Byrådet har kastet sine øyne på et gjenværende friluftsområde, og det kan uansett få fremtidige konsekvenser.

Groruddalen Miljøforum er skeptisk til den foreslåtte plassering. På mange måter har dalen avgitt nok arealer til offentlig bruk. Vi er positive til nye tilbud som beriker dalen, men de må være av en slik art at de representerer en ønsket kvalitetsheving, og lokalisert på en måte som ikke fratar oss verdifulle grønne områder.

Miljøforumet stiller seg bak den uroen som har fremkommet om arenavalg for skiskyting i et fremtidig OL. Denne gang må aktuelle foreninger i dalen, bydelslederne og andre motstandere stå samlet i kampen for å bevare Hestejordene. Sammen blir vi sterkere, bedre synlig og vi viser bredde og styrke bak protesten. Miljøforumet kan gjerne påta seg oppgaven som koordinator i den videre prosessen.

La oss stå samlet i kampen for å bevare et viktig kulturlandskap og rekreasjonsområde. De som vil være med på en felles aksjon for å verne kulturminnene kan ta kontakt med GM på miljoforum@groruddalen.no.

Jan Lillejord,

leder Groruddalen Miljøforum

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

ANNONSE
Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

 
Bredt klimaengasjement

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

 
ANNONSE