- Spør politikerne

- Spør politikerne

 

Førstkommende tirsdag samler Groruddalen Miljøforum igjen politikerne til valgmøte i Grorud samfunnshus. Du oppfordres til å være med og stille politikerne spørsmål – eller komme med innspill til temaer.  Last ned programplakaten!

Skrevet av:

- Nå kan du komme og stille dine spørsmål til Oslo-politikerne, sier Groruddalen Miljøforums leder, Knut J. Nicolaissen.

Det er blitt en tradisjon at Groruddalen Miljøforum - sammen med Akers Avis Groruddalen - inviterer til valgmøter i forkant av både storingsvalg og kommunevalg.

- Vi ønsker at politikerne skal svare på spørsmål som beboerne selv er opptatt av, sier miljøforumets sekretær, Dag Tveit Bråthen.

Miljøet

Miljø og trafikk i Groruddalen er hovedtema for valgmøtet. Bråthen og Nicolaissen trekker fram blant annet fram følgende saksområder:

o    Tungtrafikk

o    E6-lokk

o     Videreutvikling av t-banenettet

o     Samarbeid mellom Oslo og Lørenskog

o     Åpning av Alnaelva

o     Byutvikling i Groruddalen

Dialog

Miljøforumet har gjort seg godt kjent blant Oslobenken på Stortinget gjennom siste stortingsperiode, blant annet gjennom et årlig møte med Oslo-politikerne.

- Vi har hatt en god dialog med Oslobenken og det vil vi fortsette med. Vi ser det som naturlig at Oslobenken er aktiv for å følge opp regjerningen intensjoner for å løse de mange miljøsakene i Groruddalen, sier Bråthen.

Han understreker at folkemøtet ikke skal være en debatt. Bråthen selv holder en kort introduksjon i starten av møtet, før han gir mikrofonen videre til Akers Avis Groruddalens redaksjonssjef, Hjalmar Kielland jr, som skal lede møtet.

- Vi legger ikke opp til noen generell introduksjon av hvert parti, men går rett på de spørsmålene vi er opptatte av. Vi oppfordrer alle til å møte opp, sier Bråthen.

Lokaldemokrati

Arrangørene mener valgmøter, som dette er viktige for lokaldemokratiet. Og for å få politikerne ut til folket.

- Valgmøter gir publikum en anledning til å komme i direkte kontakt med politikerne, men gir også mulighet til å stille spørsmål, sier Hjalmar Kielland jr.

- Dette er en arena med en lav terskel for å stille spørsmål, legger Bråthen til.

Før tirsdagens møte har partiene pekt ut følgende representanter til  å møte befolkningen i Groruddalen: Einar Lonstad (Pensjonistpartiet), Truls Wickholm (Ap), Margaret Hillestad (Senterpartiet), Elin Volder Rutle (Rødt) og Even Westerveld (KrF), Ola Elvestuen (Venstre), Heidi Nordby Lunde (Høyre), Knut Even Lindsjørn (SV), Ombir Upadhyay (Frp).

  • Møtet begynner klokka 19 i Grorud samfunnshus førstkommende tirsdag, altså 25. august. Har du innspill til temaer eller spørsmål du ønsker skal stilles kan disse sendes til jr@groruddalen.no

 

Siste nytt i Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

  • miljø

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene jakter
på brukte batterier

  • miljø

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

Bredt klimaengasjement

Klimamøtet samlet
mye folk på Furuset

  • Klima

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

 
Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

Revisjon av kommuneplanen mot 2030:

Åpner for å bygge boliger i røde støysoner

  • Støysoner

I Groruddalen finnes det mange avvikssoner som har rød støysone. Nå har regjeringen godkjent støyreglene i kommuneplanen som åpner for å bygge boliger i disse områdene. Bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) i Alna er skeptisk.

Vil verne om Fossumbekken<BR> – og Groruddalen

Vil verne om Fossumbekken
– og Groruddalen

  • Klimakonferansen

Stovner-ungdom tar til orde for å verne om friluftslivet i Groruddalen. Under klimakonferansen til Groruddalen Miljøforum skal de snakke om vannprøver tatt fra Fossumbekken.

Hvem fortjener hedersprisen?

Groruddalen Miljøforum leter etter kandidater

Hvem fortjener hedersprisen?

  • Groruddalen miljøforum

Siden 1990 har Groruddalen Miljøforum delt ut en hederspris til en person eller organisasjon som har stått mye på for Groruddalen. Hvem fortjener prisen for 2016?

 
– Groruddalen får <BR>bare avgiftsøkning

Oslopakke 3:

– Groruddalen får
bare avgiftsøkning

  • byrådet

Tommy Skjervold (Frp) i samferdsels- og miljøkomiteen ser ikke lyset i enden av tunnelen for Groruddalen i revidert Oslopakke 3. Han mener prosjekter på vestkanten prioriteres – og at groruddøler sitter igjen med regningen.

– Lokk er avgjørende <BR>for Grorud-utvikling

– Lokk er avgjørende
for Grorud-utvikling

  • Boligutvikling

Rambøll Norge utarbeider nytt planprogram for Grorud sentrum. Groruddalen Miljøforum understreker at et lokk over RV4 er viktigst for god utvikling.

Miljøforumet: Mange gode tiltak

Groruddals-satsingen gjennom ti år:

Miljøforumet: Mange gode tiltak

– men trafikken «må henge med»

  • Groruddals-satsingen

Groruddalen Miljøforum har både ros og ris å gi til Groruddals-satsingen– og mange tanker om ny retning. Selv om de ikke ble invitert til sluttevalueringen.

 
Stor interesse <BR>for miljøarbeid

Stor interesse
for miljøarbeid

Mange lokale foreninger sliter med rekruttering, men i Groruddalen Miljøforum er det stor iver til å fortsette med styreverv – og å verve nykommere.

– En trussel for Marka

– En trussel for Marka

Selv om aktivitetssoner i Marka ikke lenger har et politisk flertall bak seg, frykter Håvard Pedersen at ballen ikke er lagt helt død.

Vidar ble hedret

Vidar ble hedret

Furuset-ildsjel Vidar Noreng er tildelt Groruddalen Miljøforums hederspris for 2015 – en mann med mange jern i ilden.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!