ANNONSE
- All godstrafikk må ikke ende i Groruddalen

Partileder Trygve Slagsvold Vedum og 1. kandidat Aisha Naz Bhatti tråkker forsiktig uti transporttematikken i Groruddalen. De mener at mindre godstrafikk til Oslo vil dempe belastningen på lokalveiene.

Hylles som brobyggere

Organisasjonen Bydelsmødre, med primus motor Nasreen Begum i spissen, er nå ett år. På den korte tiden har de klart å få støtte fra kommunen, vokst utover Alnas bydelsgrense og reddet liv.

Da Flaen feiret 70 år

Det var toppmøte på Flaen lørdag da både ordfører Marianne Borgen og konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj, kom for å hilse borettslagets 70-årsjubileum.

Gleder seg over nyoppusset hall

Etter 25 år med hardt underlag har Romsås idrettshall fått nytt gulv. Det nye underlaget er av aller ypperste kvalitet.

Går inn i en helt ny skolehverdag

Denne uka var det endelig duket for offisiell åpning av nye Valle Hovin videregående skole, plassert midt inni Vålerengas nye storstue på Valle.

 
ANNONSE
 
Dalens talerør ... med en utstrakt hånd

Kenneth Engebretsen blør for Groruddalen. 35-åringen fra Stovner er stolt over hvor han er fra, men legger ikke skjul på at deler av oppveksten var tøff for en ung gutt. Med musikken håper han å være et talerør for flere som føler seg glemt i drabantbyen.

 
ANNONSE
ANNONSE
 

Emneord for alle nyheter

 
ANNONSE
 
Ydmykelsen

Det raknet fullstendig for Groruds fotballherrer da serielederne fra HamKam kom på besøk på lørdag. Gjestene lekte med dalens beste lag og ga seg ikke før ydmykelsen var total...

Tar vare på norsk jernbanehistorikk

Mange har stor interesse for tog. Enkelte har en glødende interesse av de sjeldne. Blant de sistnevnte er gløden så stor at man tar på seg oppgaven å restaurere og vekke til live gamle og kjørbare vogntog av ymse slag.

Lover kuler og krutt!

I fjor ble Sveivas innebandydamer vippet av tronen som landets beste etter å ha skuffet i både serie og NM-sluttspill. Denne sesongen skal de tilbake på topp. Det lover trener Bård Børresen.

Alt var nytt da elevene <BR>kom til første skoledag

Julie Tylden Haugland (6) er en av de første elevene som begynte på Vollebekk skole, og med helt ny skole og skolegård er det mange lekeapparater som skal testes ut.

Skolestart for Selma

På mandag var det skolestart for alle førsteklassinger i hele Oslo. Årvoll skole kunne ta imot 61 spente skolestartere, og for Selma Marie (5) ble det en stor dag.

 
 
ANNONSE
ANNONSE
 
– En blanding av to kulturer

Selv om det var savnet av nanbrød som fikk Waqas Akram til å åpne bakeriet Naan point på Vestli, er han opptatt av at det skal være en blanding av norske og pakistanske matretter.

Den store steinfesten

Innsatsen fra de 22 finsteinhoggerne fra syv land, og publikums innsats under den avsluttende auksjonen av hoggernes produksjon gjennom tre dager, gjorde steinhoggerfestivalen på Grorud til suksess.

Deler ut 100.000 kroner til grønne tiltak

For første gang skal Alna bydel dele ut 100.000 kroner til prosjekter som er med på å gjøre nærmiljøet grønnere.

Skolestart med <BR>splitter ny skole

Rektor Kathrine Larsen er i gang med de siste forberedelsene før hun tar imot 100 elever på nye Vollebekk skole.

- Gleder oss til å <BR>komme i gang

Siden 2014 har Haugen skole vært under rehabilitering og ombygging. Nå er alt klart, og tiden for at Haugen og Gran skoler slår seg sammen har kommet.

 
Fra stolpejakt til fotovinner

Anette Rimestad sikret seg et bilde av datteren Rebecca (9) som tok ledelsen og viste vei til Vesletjern.

Må stenge dørene

Låven og stallen til Ellingsrud ridesenter er i ferd med å kollapse. Nå er alle kontrakter sagt opp og ansatte permittert. Sentrets eneste håp er en hjelpende hånd fra kommunen. Det vil i så fall være første gang.

Byttet dekke etter 23 år

Byrådet har satt av over ti millioner kroner til å pusse opp Stovner og Lambertseter stadion. På Stovner ble åpningen markert med byrådsleder Raymond Johansen og løpetalentet Ezinne Okparaebo fra Ammerud med hennes satsing på minoritetsungdom.

Spent før VM

Norges beste bryter, Stig-André «Stigga» Berge, leter fremdeles etter formen noen få dager før VM.

100 blåkledde forbi Ring 3

Sentrale og lokale Høyre-politikere startet dør til dør- aksjonen i Groruddalen, nærmere bestemt på Grorud, Alna og Østensjø. Stortingsrepresentant Mudassar Kapur mener Ap bør skjelve i buksene.

 
ANNONSE
ANNONSE
 
ANNONSE
 
Demokratiutvikling på Stovner

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap), Ap-leder Frode Jacobsen og stortingskandidat fra Grorud, Inger Helene Vaaten, tok turen til Stovner bydel for å lære mer om deres vurderingsteam og ungdomsarbeid.

- De lurer oss

Vestli Vel-leder Annstein Garnes mener beboerne er blitt lurt trill rundt av byrådet som nå foreslår et bad på 25 meter i Fossumdumpa. Han mener de ble lovet et større områdebad - og maner til kamp.

Raser mot velferdsprofitørene

En av de største valgsatsingene til Rødt i år er kampen mot såkalte «velferdsprofitører». På Veitvet senter benyttet Bjørnar Moxnes anledningen til å snakke til egne velgere om dette - samt ha et minutts stillhet for Stein Erik Hagen.

Miljømester på Bjerke

På mandag er det skolestart på Bjerke videregående skole og da vil de nye elevene også møte på skolens nye miljømester Anders Hansen Rønning.

Pusser opp barneparken

Til stor glede for alle på Høybråten, forvandler Vaktmesterkompaniet den nedlagte barneparken til en hyggelig møteplass igjen.

 
ANNONSE
 
- Groruddalen skulle hatt mer ut av Oslopakke 3

MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson og 3. kandidat i Oslo, Kristoffer Haug, mener Groruddalen ikke fikk sin del av Oslopakke 3-kaken, og vil jobbe for å forsere løpet til Ahusbanen på Stortinget.

– Det blir ikke et gigantisk badeland

Byråd Rina Mariann Hansen (Ap) mener man skal slutte å omtale badene med begreper. Hun mener området ikke trenger et stort badeland - men et badebasseng, terapibasseng og barnebasseng med sklie.

Vil ha et områdebad

Guri Melby (V) bruker mer enn gjerne begreper når hun snakker om bad. Hun er tydelig på at badet på Stovner var planlagt som et områdebad med 50x25 meter svømmebasseng.

 
Kaller Aps politikk for sløsing av ressurser

Saida Begum (H) mener det er urettferdig at familier med lav inntekt andre steder i byen enn Groruddalen ikke får gratis kjernetid i aktivitetsskolen. Hun mener det kan låse folk fast til boområder og skape enda større forskjeller.

Mener Høyre kutter i Groruddalens oppvekstvilkår

Skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) er redd for at Høyre vil kutte i gratis kjernetid i aktivitetsskolen og peker på at deltaktelsen i Groruddalen økte med 40 prosent i fjor. Hun mener en forskjellsbehandling er veien å gå.

– Tilgangen til marka begrenses

Jarle Hjetland (Grorud) ser med skeptiske øyne på utbyggingen av Lillomarka Arena. Nå er utbyggingen av den tiltenkte parkeringsplassen i gang, og turstier har blitt sperret av for å holde allmennheten unna byggefeltet.

 
Gjør klar til kjempefest

Til helga er det duket for årets utgave av Furusets vakreste eventyr, den store Furusetfestivalen. Tidspunktet er annerledes, men planen er den samme: skape en kjempehelg for små og store på Furuset.

Nytt dansetilbud på Haugerud

Det er all grunn til å smile. Haugerud IF og Norges Danseforbund har undertegnet en samarbeidsavtale som skal bidra til utvikling av et stort og bredt dansetilbud på Haugerud. Klubben har allerede danseklasser, og nå utvides virksomheten med flere klasser og flere danseformer.

Slaget om Linderud ble avgjort i helgen

Det var en vellykket familieutflukt for mange av dem som tok turen til Linderud gård denne helgen.

 
Elektronisk musikk i Lindberglokalet

I forbindelse med at Lindeberg-artisten «Alwanzatar» er ute med plata «Heliotropiske reiser», har han sammen med «Weserbergland» tatt initiativ til slippfest og konsert i Lindeberglokalet.

Nå kan du forhåndsstemme

Det er kanskje ingen hemmelighet hvilket parti bydelsutvalgsleder Knut Røli (Ap) stemmer på, men han benyttet seg av anledningen da forhåndsstemmelokalet ved Tveita senter åpnet torsdag.

Direktørbil til budsjettpris

Nydelig design, god plass og et lass av utstyr til en meget fornuftig pris. Opel mener alvor med sin nye Insignia.

 
ANNONSE