ANNONSE
Miljøvennlig knutepunkt

Torsdag ettermiddag var det endelig klart for åpning av Posten og Brings nye logistikksenter på Alnabru. Gigantprosjektet har en prislapp på 1,5 milliarder kroner og vil være arbeidsplass for 1100 ansatte. Da er det bare rett og rimelig at de setter alle kluter til på åpningen.

– Vil engasjere ungdommen

Som en del av Helseetatens tobakksforebyggende arbeid, har Bydel Grorud takket ja til å være pilot for prosjektet SMART Ungdom.

Fra 17 til 8 parkeringsplasser

Det planlegges å redusere parkeringsplassene til nye Vestli skole og flerbrukshall. Frps Camilla Wilhelmsen og Jan Arild Linja mener det er å ta for lite hensyn til skolens fremtid.

Flere ubesvarte spørsmål

Torsdag 12. oktober fant politiet tre døde kvinner i en kommunal leilighet på Romsås som trolig har ligget der i siden sommeren. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide stiller spørsmålet alle lurer på; hvordan kunne noe slikt skje?

Løp for barns utdanning

Elevene på Granstangen skole arrangerte skoleløp for å samle inn penger til årets TV-aksjon.

 
ANNONSE
 
Fra Rødtvet til ambassadørstilling i Malaysia

Sist gang Akers Avis Groruddalen traff Gunn Jorid Roset var på loppemarkedet til Rødtvet skoles musikkorps der hun som vanlig stilte til dugnad. Denne gangen møter vi henne 53 etasjer over bakkenivå - på hennes ambassadørkontor i Kuala Lumpur, Malaysia.

 
ANNONSE
ANNONSE
 

Emneord for alle nyheter

 
ANNONSE
 
På tå hev mot stjernene

Filippa Arntsen Vik (16) har jobbet hardt for å bli med i Den Norske Balletsskolens «Masterclass». Nå fokuserer hun på ballettkarrieren på fulltid og trener rundt 40 timer i uka.

Klipper hår i din egen stue

Tine Johansen (28) fra Årvoll startet sitt eget firma «Hjemmefrisør» for seks år siden. Hun ønsker å hjelpe folk der de bor - enten det er å stusse, klippe, farge eller lytte.

Trygg alderdom på Bjerke

Øivind omsorg+ i Øivinds vei 2 skal ferdigstilles i desember 2018. Da er planen at Bydel Bjerke får en ny møteplass der beboere og frivilligheten skal leve sammen.

Tafara og Chiko går for første gang

I flere uker har Furuset IF vært i full fart med aktiviteter opptil TV-aksjonen. Kakesalg, stand, workshops og informasjonsarbeid er noe av det idrettsforeningen har gjort for å få området til å engasjere seg i TV-aksjonen. Utvekslingsstudentene Tafara Phiri og Chiko Lumbwe er blant Furusets nye bøs...

Etterlengtet opptur

Greis innebandyherrer tok sesongens første poeng etter et høydramatisk oppgjør mot nyopprykkede Bækkelaget.

 
 
ANNONSE
ANNONSE
 
Vant NM og sikret VM-plass

Det ble fullklaff for hundekjører Viktor Sinding-Larsen i helgens NM. Med tre gullmedaljer vanket både pris som mesterskapets beste utøver uansett klasse og VM-billett til Polen.

Snudde og vant

For andre helg på rad skulle Ammerud basket ta imot et bergenslag på hjemmebane. Det ble en jevn affære, der groruddølene til slutt dro det lengste strået.

Brann på Høybråten

Politiet meldte i morgentimene på torsdag om at det brant i en bolig i Nuggerudveien på Høybråten.

Fra Stovner-tårn til badplaner

Politikerne i Stovners bydelsutvalg gikk ned fra toppen av Stovners nye møteplass med et stort smil om munnen og inn i bydelsalen for å diskutere bydelens fremtid nærmere.

- For et utsiktspunkt!

Da Stovnertårnet åpnet sist torsdag, ble det folkevandring opp til toppen for å se hva Stovners nye møteplass har å by på.

 
– Ser helt til fjorden

Anne Berit Andreasen, Sylvi Vaage og Inger Rath har fulgt med på byggingen av Stovnertårnet siden starten. Og de ble ikke noe mindre imponert da de vandret oppover i strålende sol.

Forlater Grorud

Lørdag slo Groruds fotballherrer tilbake fra 0-2 til 3-2 og vant sesongens siste hjemmekamp. Samtidig er det klart at det ble siste gang Rolf Teigen ledet laget på hjemmebane. Han blir ikke med videre til neste sesong og avslutter en syv år lang trenerkarriere i klubben.

- Vil gi et skikkelig idrettstilbud

I høstferien var det både overstegsfinter, lay-ups og stikkball som sto på timeplanen i Haugenstuahallen, da Rommen SK arrangerte allidrettsskole for klubbens medlemmer.

Stiller ut Oslo-originaler

Du har kanskje hørt om noen av Oslos byoriginaler? Kanskje du har hørt Luse-Frantz, advokat Hermansen eller Sving-deg? Kanskje du til og med har opplevd dem i levende live? Nå kan du i hvert fall få oppleve skulpturer av dem på Lions Tveita-Vålerengas kunstmesse til helga.

«Helsesnapper» til ungdom

Sunniva Solhaug Fjelldal jobber som helsesøster i Bydel Alna. Nå er hun også å finne på Snapchat med brukernavnet «Helsesnap». Målet er å nå ungdommen der de er.

 
ANNONSE
ANNONSE
 
ANNONSE
 
Tre døde funnet på Romsås

En kvinne i slutten av 60-årene og hennes to voksne døtre ble funnet døde i en leilighet forrige torsdag.

Et stort hull etter 76-bussen

I fjor ble bussruta til 76-bussen over Teisen, Fjellhus og Ulven fjernet av Ruter. Over ett år etter er ingenting løst. Det bekymret leder av Fjellhus Hageby vel, Michele Bonafede.

Her er de første skissene

Illustrasjonene viser hvordan det nye badet på Stovner som skal ligge i Fossumdumpa kan bli. Torsdag, fikk bydelsutvalget høre om planene og prosessen videre.

Bani skal til NASA

Med en video om hvorfor jenter skal ta en teknologiutdanning ble Bani Singh (18) en av fire vinnere av en tur til NASA i USA.

- Jeg vant!

Jubelropet til Hans Kaei Yu Liaaen hørtes gjennom hele Nordtvet bibliotek da han kapret førsteplassen i årets sommerfoto-konkurranse. Han passet på å takke alle sine medkonkurrenter i talen sin.

 
ANNONSE
 
Lysets aften langs Alnaelva

Torsdag kveld var det duket for den 14. utgaven av lysvandring langs Alnaelva, og nok en gang møtte groruddølene opp i hopetall for å få med seg den stemningsfulle turen nedover en fakkelopplyst elv. 

Europamestere og nybegynnere side om side

I regi av Norges Danseforbund og danseklubben Studio 1 ble Street challenge arrangert i Hammerhallen i helgen.

Nesten 40 millioner til Groruddals-satsingen

Regjeringen gir over fem millioner kroner mer til Groruddals-satsingen enn først antatt, totalt 38,9 millioner, i 2018. De «matcher» fortsatt ikke Oslos 60 millioner kroner. Finansminister Siv Jensen forsvarer det med at de nå vil rette blikket inn mot Oslo sør og øst.

 
Første gang som én klubb

Selv om Lions-klubbene på Årvoll og Linderud har slått seg sammen til Lions Club Oslo/Bjerke, arrangeres fortsatt den årlige kunstutstillingen på Årvoll skole.

Fra østerdøl til groruddøl

90 år har gått og Leif Frantzen har mye å se tilbake på, og ikke minst være stolt over.

- Det er ikke godt nok

Kari Elisabeth Kaski (SV) sitter i finanskomiteen på Stortinget. Hun mener regjeringens statsbudsjett ikke er godt nok, og svikter Oslo øst.

 
– For et utsiktspunkt!

I går, torsdag, ble det folkevandring til Stovnertårnet for å se hva bydelens nye møteplass har å by på.

Må kutte 28 millioner

I byrådets budsjettforslag kommer det fram at Alna bydel må kutte med 28 millioner kroner på grunn av det nye kriteriesystemet som nå trer i kraft. Det bekymrer bydelsutvalget.

– Jeg er der jeg vil være

Selv om Jan Bøhler (Ap) har gått i stortingsgangene i flere år, betyr ikke det at han ikke er tent for en ny periode. Nå skal han inn i justiskomiteen – som passer ham som hånd i hanske.

 
- Kjenner på ærefrykten

Kari Elisabeth Kaski (SV), som nå bor på Veitvet, er helt fersk på tinget. Hun gleder seg til å representere Groruddalen i stortingssalen fremover.

- Finn noe å glede deg over

Tirsdag markerte man verdensdagen for psykisk helse på Grorudhuset. Årets tema dreide seg om å finne glede i hverdagen, og der hadde æresgjesten Jan Ove Brenden en solid verktøykasse med seg for å hjelpe.

Se utsikten fra toppen av Stovner

Anders Røberg-Larsen og Rashid Nawaz kan se helt til Oslofjorden fra toppen av Stovnertårnet, som har offisiel åpning i morgen, torsdag. Det nye symbolbygget skal bli en møteplass for alle - og skal være en annerledes spasertur opp i lufta.

 
ANNONSE