ANNONSE
«Helsesnapper» til ungdom

Sunniva Solhaug Fjelldal jobber som helsesøster i Bydel Alna. Nå er hun også å finne på Snapchat med brukernavnet «Helsesnap». Målet er å nå ungdommen der de er.

Tre døde funnet på Romsås

En kvinne i slutten av 60-årene og hennes to voksne døtre ble funnet døde i en leilighet forrige torsdag.

Et stort hull etter 76-bussen

I fjor ble bussruta til 76-bussen over Teisen, Fjellhus og Ulven fjernet av Ruter. Over ett år etter er ingenting løst. Det bekymret leder av Fjellhus Hageby vel, Michele Bonafede.

Her er de første skissene

Illustrasjonene viser hvordan det nye badet på Stovner som skal ligge i Fossumdumpa kan bli. Torsdag, fikk bydelsutvalget høre om planene og prosessen videre.

Bani skal til NASA

Med en video om hvorfor jenter skal ta en teknologiutdanning ble Bani Singh (18) en av fire vinnere av en tur til NASA i USA.

 
ANNONSE
 
Fra østerdøl til groruddøl

90 år har gått og Leif Frantzen har mye å se tilbake på, og ikke minst være stolt over.

 
ANNONSE
ANNONSE
 

Emneord for alle nyheter

 
ANNONSE
 
- Jeg vant!

Jubelropet til Hans Kaei Yu Liaaen hørtes gjennom hele Nordtvet bibliotek da han kapret førsteplassen i årets sommerfoto-konkurranse. Han passet på å takke alle sine medkonkurrenter i talen sin.

Lysets aften langs Alnaelva

Torsdag kveld var det duket for den 14. utgaven av lysvandring langs Alnaelva, og nok en gang møtte groruddølene opp i hopetall for å få med seg den stemningsfulle turen nedover en fakkelopplyst elv. 

Europamestere og nybegynnere side om side

I regi av Norges Danseforbund og danseklubben Studio 1 ble Street challenge arrangert i Hammerhallen i helgen.

Nesten 40 millioner til Groruddals-satsingen

Regjeringen gir over fem millioner kroner mer til Groruddals-satsingen enn først antatt, totalt 38,9 millioner, i 2018. De «matcher» fortsatt ikke Oslos 60 millioner kroner. Finansminister Siv Jensen forsvarer det med at de nå vil rette blikket inn mot Oslo sør og øst.

Første gang som én klubb

Selv om Lions-klubbene på Årvoll og Linderud har slått seg sammen til Lions Club Oslo/Bjerke, arrangeres fortsatt den årlige kunstutstillingen på Årvoll skole.

 
 
ANNONSE
ANNONSE
 
- Det er ikke godt nok

Kari Elisabeth Kaski (SV) sitter i finanskomiteen på Stortinget. Hun mener regjeringens statsbudsjett ikke er godt nok, og svikter Oslo øst.

– For et utsiktspunkt!

I går, torsdag, ble det folkevandring til Stovnertårnet for å se hva bydelens nye møteplass har å by på.

Må kutte 28 millioner

I byrådets budsjettforslag kommer det fram at Alna bydel må kutte med 28 millioner kroner på grunn av det nye kriteriesystemet som nå trer i kraft. Det bekymrer bydelsutvalget.

– Jeg er der jeg vil være

Selv om Jan Bøhler (Ap) har gått i stortingsgangene i flere år, betyr ikke det at han ikke er tent for en ny periode. Nå skal han inn i justiskomiteen – som passer ham som hånd i hanske.

- Kjenner på ærefrykten

Kari Elisabeth Kaski (SV), som nå bor på Veitvet, er helt fersk på tinget. Hun gleder seg til å representere Groruddalen i stortingssalen fremover.

 
- Finn noe å glede deg over

Tirsdag markerte man verdensdagen for psykisk helse på Grorudhuset. Årets tema dreide seg om å finne glede i hverdagen, og der hadde æresgjesten Jan Ove Brenden en solid verktøykasse med seg for å hjelpe.

Se utsikten fra toppen av Stovner

Anders Røberg-Larsen og Rashid Nawaz kan se helt til Oslofjorden fra toppen av Stovnertårnet, som har offisiel åpning i morgen, torsdag. Det nye symbolbygget skal bli en møteplass for alle - og skal være en annerledes spasertur opp i lufta.

– En ny opplevelse hvert år

I kveld, torsdag, gjentas den 14 år gamle tradisjonen med lysvandring langs Alnaelva. Det er bare å finne fram turskoene og gjøre seg klar for høstens vakreste gåtur med spektakulære lyssettinger og kulturinnslag.

Annonse: Bydel Bjerke
– Innbyggernes behov må alltid stå i høysetet

– Gode lokalsamfunn skaper man sammen med dem som bor her.

– Sitter igjen med mye glede

Inger Bakke avslutter lang og tro tjeneste som Furuset seniorsenters sjef. Selv om hun nå gir stafettpinnen videre, er hun sikker på at sentret er i trygge hender.

 
ANNONSE
ANNONSE
 
ANNONSE
 
Skogspark for hele bydelen

Det har lenge vært anstrengt mellom eierne av Haugerudparken og Oslo kommune. Nå har derimot tvisten løsnet, og parken skal rustes opp og skogsfølelsen skal bevares. Det betyr også at det store lagerbygget med asbest skal rives.

Keshvari blir fraksjonsleder

Mazyar Keshvari er Frps fraksjonsleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Godt nytt, men ikke helt i mål

Stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski bor ikke langt unna bomstasjonen på Linderud. Hun er positiv til sterkere busstilbud, men legger vekt på at det er en vei å gå før kollektivtilbudet i Groruddalen er i mål.

Taus om E6-lokket

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) har godkjent planene om en miljøvennlig utvikling av Furuset. Kommunal - og moderniseringsdepartementet ønsker derimot ikke å ta stilling til lokk over E6.

Her er foto-finalistene

I løpet av sommeren har avisen fått inn flere hundre bidrag til årets sommerfotokonkurranse. Nå har juryen plukket ut ti finalister.

 
ANNONSE
 
Låssenteret satser stort i Stålfjæra

I mai åpnet Låssenteret AS butikk, lager og serviceverksted på Kalbakken, med stor suksess.

Belønnet de som brukte beina

Gang- og sykkelveien ved Årvoll skole er en av Statens vegvesens eksempler på trygge veier for gående. Derfor ville de vise fram dette med en gå-aksjon.

Nye Jordal Amfi utsettes ett år

Forrige uke sprakk nyheten om at nye Jordal Amfi først vil stå klar til seriestart 2019. For Vålerenga Hockey medfører dette rett og slett økonomiske krisetilstander.

 
Selvforsvar på mosjonsmesse

Thomas W. Myhre fra Defence4All og Haugerud jiujitsu ble invitert til å delta på magasinets årlige, ShapeUp Convention 2017. Her spredte Myhre kunnskap om selvforsvar på tre fullbooket kurs - ved siden av sto skiløper Marit Bjørgen.

Satser som soloartist

Stine Cecilie Winther har brukt ti år på å komme seg hit hun er i dag. Nå er hun klar for å starte sin musikkarriere. 

Laget skolerapp

Elevene på Rommen skole har i kulturuka laget ulike tekster om skolen sin. Disse skal bli forskjellige sanger om skolen. Ary (11) har fått æren av å rappe den første teksten som elevene hadde laget musikkvideo til under uka.

 
VIF blir i Furuset Forum

Grunnet uforutsette problemer på anleggsplassen kommer byggingen av nye Jordal Amfi til å ta ett år lenger enn planlagt. Dermed vil Vålerenga Hockey bli værende i Furuset Forum en hel sesong til.

Inn i nye lokaler

Jegard Handel AS og daglig leder Svein Jørgenrud hadde åpenbart toppet laget da de inviterte gamle og nye kunder til åpningen av sine nye lokaler i Tvetenveien, for anledningen med et utvidet assortiment med «nogo attåt».

Nye ledere på seniorsentrene

Seniorsentrene i Bydel Alna går en god høst i møte med to nye daglige ledere som ser frem til å fortsette med det gode tilbudet.

 
Styrker bussen for å møte bomprisene

Ruter tilpasser nå busstilbudet i Groruddalen på grunn av de nye bompengejusteringene. Nå som prisene går opp, forventer Ruter en vekst av reisende på strekningene med bompenger. Totalt bruker de 165 millioner på ruteendringene.

Kongelig epleslang med Líf laga

Kronprinsesse Mette Marit ble med barn fra HSIL og lokale ungdommer på lovlig epleslang med Líf laga på Høybråten. Hun ble helt rørt av ungdommens engasjement for mindreårige asylsøkere.

Ny giv i Bydel Grorud

Bydel Grorud styrker staben med fire nye ansatte.

 
ANNONSE