ANNONSE
Google Maps

En mann i begynnelsen av 20-årene er pågrepet og siktet for bilbrann på Vestli.

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

Tveita senter kan bli «murt» inne

I et detaljert kart over de nye bomstasjonene kommer det fram at Tveita senter kan bli sperret inne av nye og eksisterende bommer dersom de blir vedtatt slik. Senterleder Mona Bråten innrømmer at det kan bety større usikkerhet om sentrets fremtid.

Politikerne vil ikke forplikte seg

Forslag om å sikre finansiering av Ahusbanen i Nasjonal Transportplan ble stemt ned med kun SV og MDG for på Stortinget da planen ble behandlet. Rett etterpå kom anbefaling fra Ruter om busstrasé i stedet for T-banestrekning.

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
ANNONSE
 
Ridderen fra Grorud

Når en sier ridder forestiller du deg kanskje en kriger med sverd, skjold og rustning. Grorudmannen Jon Gunnar Jørgensen er av en annen type. Språk er hans sverd, litteraturen hans skjold, og middelalderen hans rustning. Han kriger for norrønt – og er en ridder av Island.

 
ANNONSE
ANNONSE
 

Emneord for alle nyheter

 
ANNONSE
 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

På valgkampturné i Groruddalen

Jonas Gahr Støre (Ap) og nyvalgt LO-leder Hans Christian Gabrielsen møtte ansatte i hjemmetjenesten i Grorud bydel for en valgkampturné. Nå er opptrappingen til stortingsvalget 11. september for fullt i gang.

– Flerbrukshus for alle

Ventetiden er nesten over! Nå er man bare ett lite bystyrevedtak unna finansiering og midler til Grorud flerbrukshus. Med trykk på «flerbruk».

Punger ut med 6 millioner

Oslo bystyre foreslår å slette gjelda til Alna ridesenter med 6 millioner kroner. Det betyr at daglig leder Lene Kragh endelig kan puste ut og fokusere på å faktisk drive et ridesenter.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
 
ANNONSE
ANNONSE
 
Ellingsrudhjemmet <BR>først ut i Oslo

Sykehjemmet på Ellingsrud er nå digitalisert. Alle avdelingene har fått nettbrett slik at personalet har bedre tilgang til informasjon via elektronisk journalsystem og kan være mer tilgjengelige i beboermiljøet.

– Bygg heller i umoderne industriområder

Pia Farstad von Hall (H) reagerer på at det kun har vært en økning på fem prosent i antall nye boliger i Groruddalen fra 2000. Hun mener industriområdene som trenger moderne utvikling ligger brakk, og slår ring om småhusene i Groruddalen.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

Trygg sykkelparkering på Grorud

For en stund siden utlyste FutureBuilt, Oslo og Bærum kommuner en konkurranse om nye sykkelhotell i Oslo - et av dem skal ligge på Grorud T-banestasjon. Nå er vinneren trukket ut.

 
Takker for seg <BR>– etter 32 år i bydelen

Reidunn Myster Beier og Ingebjørg Mjåland har begge jobbet i Bydel Stovner siden bydelen startet opp som en prøvebydel i 1985. Nå er det pensjonisttilværelsen som står for tur.

Sammen for ungdommen

I år styrker Bydel Stovner sommertilbudet for ungdom i skolens sommerferie, og hele 1 million kroner er satt av til ungdomstiltak.

Google Maps

Torsdag ettermiddag ble en mann i 50-årene funnet død av sin familie i Hellerudgrenda 87. Politiet etterforsker hendelsen som et drap.

Klare for hagefest <BR>og kulturpris

Bydel Groruds kulturpris er blitt delt ut i en årrekke, og i år som i fjor skjer det hele i hagen utenfor Kafé Steinbra.

Dødsbrann på Tveita

En kvinne har omkommet i en brann i Nåkkves vei på Tveita. Det er den andre dødsbrannen på få år i de samme boligblokkene.

 
ANNONSE
ANNONSE
 
ANNONSE
 
Dr. Dedichens grønne torg

Foreningen for Dr. Dedichens Grønne Torg har skapt en sosial møteplass for nabolaget på Trosterud gjennom å dyrke planter og grønnsaker sammen i Dr. Dedichens drivhus. Med jevne mellomrom arrangeres markedsdag.

Verdig vinner av Brynprisen

Inga-Lise Nordlys fra Trosterudklubben fikk seg litt av et sjokk da Bryn Rotaryklubb kom innom med Brynprisen og en sjekk på 10.000 kr.

La ned stein for hindutempelet

Statssekretær Bård Folke Fredriksen la ned grunnstein for det nye hindutempelet på Rommen sammen med blant annet Kjell Veivåg og Anders Røberg-Larsen. Etter 12 år er prosessen endelig i gang.

- Bydelsdirektøren er redd<BR> for å bruke penger

Jon Sandven (R) reagerer på bydelsdirektørens uvilje mot å bruke penger på tjenester bydelen allerede bør ha på plass. Under bydelsutvalgsmøte sist uke ble det enstemmig vedtatt å gjenopprette en språkstilling i barnehagene - som ikke var fulgt opp av bydelsadministrasjonen siden desember.

Et steg videre for lokalsykehuset

Et nytt kreftrehabiliteringssenter på Aker sykehus skal samle kommune- og spesialishelsetjenesten under et tak, og markerer fremtidige mål for det nye og store lokalsykehuset. I tillegg til å minske forskjeller.

 
ANNONSE
 
17 nye lærere i Groruddalen

I et revidert budsjett for 2017 har byrådet satt av enda flere midler til lærere i Osloskolen. Noe som betyr at Groruddalen nå får enda flere lærere.

Spår fremtiden til <BR>Linderud senter

Elevene på 6. trinn på Linderud skole har tegnet hvordan de ser for seg sentret om 50 år.

Pur fotballglede!

Forrige uke var Grorud kunstgress åsted for årets mest konsentrerte samling fotballglede, da over 300 barnehagebarn fra bydelen fylte banen til randen. Klissvåte og superblide, fotball er moro!

 
- Groruddalen holdes for narr

Da man endelig trodde freden over Aker som lokalsykehus i Groruddalen hadde senket seg, kom sjokket. Det foreslås at nesten hele Groruddalen ikke skal få lov til å bruke det. Nå er gnisten igjen tent hos Aker sykehus venner.

Vil ha dialog om skole

SV inviterer til åpent dialogmøte om skole i morgen. Ordfører Marianne Borgen deltar.

Reddet uavgjort mot Alta

Grorud så lenge ut til å styre mot tap hjemme mot Alta, men da er det godt å ha flere blad Kastrati i stallen!

 
Vinnere av Friluftslivprisen

Tidligere i år ble tursøstrene Stine og Hege Schultz Heireng kåret til Årets Villmarking. Nå har de enda en pris de kan pakke ned i tursekken.

Tid for festival <BR>- en hel uke!

Alt fra øyfestival til aktiv søndag, grillparty, block party og skumparty står på programmet for Festivaluka 2017 i Bydel Grorud. Og det hele starter med familiefest i morgen, lørdag.

- Tunnel eller ingenting

Folkemøtet på Tveita ble en suksess med fullsatt sal og het politisk debatt. Alle partier vil sende Statens vegvesen tilbake til tegnebordet - og Rødt kaller det hele for et prestisjeprosjekt.

 
Mathias og Karen fikk Kubenpriser

Mathias Meyer fikk prisen for Årets brobygger og Karen Bruun Rønholdt fikk prisen for Årets rakett av Kuben yrkesarena og videregående skole. Dette har de jobbet hardt for.

Barna på Haugen <BR>fikk lese det først

Elevene på 2. og 3. trinn på Haugen skole er de første som fikk bla i den nye tegneserien til Redd Barna.

Der ingen skulle tru <BR>at nokon kunne bu

De fleste av oss har vel slengt innom én eller flere episoder av NRK-programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu.» Selv om jeg langt fra er noen TV-slave, har jeg fått med meg enkelte av episodene og det var under en av dem at jeg fikk en grenseløst god idé. Syntes jeg i hvert fall selv.

 
ANNONSE