ANNONSE
La om til kjetting midt på Trondheimsveien

Det har vært det totale kaos i morgentimene i dag. På Grorud så en lastebilsjåfør seg nødt til å stoppe midt på Trondheimsveien for å legge på kjetting. Gjennom flere timer sto køene tett - også ut av byen - og det skyldes en rekke trafikkuhell oppover på Romerike.

– En skattekiste til kunnskap

Sist fredag var det endelig duket for åpningen av det nye biblioteket i bydelen. Deichman Stovner rommer naturligvis hyllemeter på hyllemeter med bøker, men kanskje minst like viktig er det at Stovner nå får en ny møteplass som kan fôre både nysgjerrighet og læring.

Skibakken endelig åpen

Det er snø ute og vinteren har kommet til Groruddalen. På lørdag åpnet Liabakken på Stovner.

Bydel Grorud åpner dørene

Tittelen «Norges beste barne- og ungdomskommune» forplikter for Bydel Grorud, så neste uke klinker de til og kjører åpent hus på alle sine ungdomstilbud.

Oddvar tok sjansen på hydrogenbil

Som sannsynligvis den eneste i Groruddalen, kjører Oddvar Røyset fra Rødtvet rundt i en hydrogenbil.

 

Emneord for alle nyheter

ANNONSE
Annonse
 
ANNONSE
 
Familieminner fra Høybråten

Odd Kristiansens familie slo seg ned på Høybråten for 110 år siden. Selv har han bodd der stort sett hele sitt liv. I adventstiden tenker han ofte på hvor hans besteforeldre kom fra, hvordan de feiret jul som nye beboere på Høybråten, og hvordan hans foreldre også etter hvert ble en del av samfunnet der - og ikke minst en del av Indremisjonen som Odd selv har vært knyttet til siden barnsben av.

 
 
ANNONSE
ANNONSE
 
ANNONSE
 
Bekymret for stengte skoler og baner

Beboere, foreninger og organisasjoner på Haugerud og Trosterud har gått sammen om et felles alternativ til kommunens høringsforslag for planprogrammet på Haugerud. Én ting må nemlig prioriteres over alt annet: Området tåler ikke stengte skoler og idrettsanlegg.

Svarer med sivil ulydighet og politianmeldelse

Bymiljøetaten nekter Grorud IL å drive vinterdrift på fotballbanen. Det får klubben og hovedleder Richard Pedersen til å frese. Han nekter å imøtegå kravet, og svarer med å anmelde hele etaten.

«Groruddalstinget» vil samle folket

Det nystartede «Groruddalstinget» tar sikte på at hele dalens befolkning skal snakke med en stemme som høres. Men da må man stå samlet!

Slåss for barnas sikkerhet

Innbyggerinitiativet til Hellerudveiens nærmeste naboer har satt trafikksituasjonen på dagsorden. Nå skal to konkrete tiltak fremmes.

Vil senke farten, men har ikke midlene

Byrådet ser på fartsregulerende tiltak som innsnevring av kryss og eventuelt fortau ved bussholdeplassen som en løsning. Men pengene strekker ikke til.

 
 
ANNONSE
ANNONSE
 
Ny lillebror i SUV-familien

Volkswagen har fra før av både Tiguan og Tuareg i sin SUV-portefølje. Denne uka ble porteføljen utvidet ytterligere da lillebroren, T-Roc, ble lansert. Vi tok med den nye modellen ut på Groruddalens veier, og kan allerede nå slå fast at dette blir en bil du kommer til å se mye av i trafikken.

Skildrer familiebånd og hvor fort ting kan forandres

Da Henning Homme var på jakt etter en hobby fant han fort veien til sin indre skribent. Noen år senere sitter han igjen med en roman – som han ga ut i november.

Rekordår for Grorud

Med nye fellesarealer innvendig og flere nye butikker kan senterleder Jorunn Røed på Grorud senter smile bredt over året hun nettopp har lagt bak seg.

Tre store prosjekter på gang

Media-gjengen på Stovner går inn i det nye året med 200 portretter på agendaen. I tillegg står kunstprosjekt og samarbeid med Ezinne Athletics på «to do»-lista for 2018.

Deichman vil samle Stovner

Når Deichman Stovner åpner dørene for leseglade groruddøler førstkommende fredag, er det i en helt ny drakt. Så hvordan går man egentlig frem når man skal bygge et bibliotek i 2018?

 
Hellerudveien – Oslos verste skolevei?

Har du noen gang sittet i bilkøen på Tvetenveien og latt deg friste til å bruke Hellerudveien som en snarvei? Du er ikke alene! Resultatet er en uholdbar og livsfarlig trafikksituasjon for oss som bor i området: Barn som blir tutet på av sinte bilister, flere hundre meter med bilkø, råkjørere og man...

- Helt perfekt

Det skal godt gjøres å finne bedre skiforhold enn man kan oppleve i Østmarka og Lillomarka akkurat nå. Akers Avis Groruddalen tok turen opp til Badedammen og Steinbruvann for å lete etter skistemninga. Og vi fant den: På irsk!

Gir seg etter 40 år

Etter nærmere 40 år som et velkjent ansikt på Ammerudhjemmet trer Laila Nymoen nå inn i pensjonistenes rekker.

Stor samling for 100-åringen

Oldebarn, barnebarn og barn møtte opp for å feire Asta Kristiansen som fylte hele 100 år på onsdag.

Golfsimulator på plass

Groruddalen Golfklubb går inn i det nye året med mer enn bare «nye muligheter». Med to golfsimulatorer installert forventer de mye besøk allerede nå.

 
ANNONSE
ANNONSE
 
ANNONSE
 
Italiensk stemning <BR>på golfkroa

Groruddalen golfklubb har mye å smile av dette året, og ny drifter av golfkroa er uten tvil en av grunnene.

Nedtellingen har begynt

31. desember 2018 skal etter planen være aller siste dag med aktivitet i det gamle pukkverket på Huken. Dermed er man inne i det siste året med endeløs tungtrafikk opp og ned til det enorme deponiet. Nedtellingen har endelig begynt!

Hvor er trykket på lokket?

Skjønn enighet i bystyret, inkludert som en del av Oslopakke 3, likevel skjer det ingenting rundt lokket over E6 på Furuset. Nå etterlyser Odd Einar Dørum (V) politisk vilje fra byrådet.

Et fyrverkeri av ei dame

At Berit Svea er ei dame med mange jern i ilden vet vi godt – men at hun har fått fyrverkeri oppkalt etter seg, det var heller ukjent!

Lyste opp nyttårshimmelen

Nok en gang ble det invitert til et gigantisk fyrverkeri ved Ikea på Furuset. Det var flott - og ikke minst synlig!

 
ANNONSE
 
ANNONSE