ANNONSE
Toget er på plass

Sommertoget til NRK kjørte inn til et folkehav på Grorud stasjon for noen timer siden.

Vant Sommer(tog)darten!

Da NRKs sommertog inntok Grorud stasjon, så SommerDart'n sitt snitt til å arrangere en helt spesiell ekstrarunde i anledning folkefesten. Og som seg hør og bør på stasjonen: Det endte som en kamp mellom Furuset og Grorud.

Velkommen skal dere være, Norge!

Man håper på masse folk og superstemning når NRKs sommertog ankommer Grorud stasjon førstkommende fredag. Nå skal Norge få se hva Groruddalen kan by på!

Mann i 30-årene døde etter vold på Bjerke

Mannen som ble funnet bevisstløs i Refstadsvingen på Bjerke døde torsdag kveld melder politiet.

Lek og moro på Furuset

Tradisjonen tro har Furuset allidrett arrangert sommercamp bak Forum, til barnas store glede.

 
ANNONSE
 
– Alle må ta ansvar

Omorganisering av politidistriktene, bilbranner, ungdomsgjenger og kriminelle nettverk. Stasjonssjef John Roger Lund har hatt hendene fulle hele våren, men pågangsmotet er urokkelig. Nå vil han ha med hele Groruddalen på å ta ansvar for at alle skal føle seg trygge.

 
ANNONSE
ANNONSE
 

Emneord for alle nyheter

 
ANNONSE
 
Klinka til på hjemmebane!

Da SommerDart'n dro til Furuset var det én person som virkelig hadde bestemt seg. Kjetil Moen bor et snaut pilkast fra senteret, og var ikke i tvil: Denne gangen var kassa hans!

Fanget solnedgangen <BR>fra Romsåstårnet

Børge Christian Haaland tok med kamera og stativ opp til Romsåstårnet. En time senere tok han dette blinkskuddet av solnedgangen.

- Vi har mer inne!

Grorud avsluttet vårsesongen på en sterk tredjeplass i PostNord-ligaen, og trener Rolf Teigen har endelig fått gjennomgått og analysert første halvdel. Nå tror han laget har enda mer uforløst potensiale.

Hentet gull i Spania

Høybråten og Stovners håndballjenter har hatt en mektig sesong så langt, og virkelig tatt steg opp i norgestoppen. Det ble feiret med Spania-tur, der de også fortsatte triumfferden.

Blodig mann funnet på Bjerke

To menn er siktet for drapsforsøk etter at en mann i 30-årene ble funnet blodig på bakken i Refstadsvingen tirsdag ettermiddag.

 
 
ANNONSE
ANNONSE
 
- Stolt av hva vi har fått til

Etter to sesonger som spiller og åtte som trener for Ammerud, har Kelvin Woods nå slukket lyset på Apalløkka for siste gang. Med seg i bagasjen til California har han heldigvis mange, mange gode minner.

Ammerud-metal til Island

Metalduoen Golden Core fra Ammerud er ute med ny musikk, og den skal prøves ut på Island.

Urbane dyrkere på Stovner

Parsellhager har blitt populært for folk som bor i blokk. Og på Stovner har de fått flere nye «bønder».

Delte ut gratis kebab

1600 mennesker hadde stilt seg i kø for å sikre seg en kebab da Bislett Kebab House åpnet på Kalbakken forrige torsdag.

- Forlater stedet med en god følelse

Sverre Dahle har vært daglig leder på Haugerud seniorsenter i åtte år, og styrt stedet fra utrygge farvann til sikker sjø. Da måtte han naturligvis få en verdig avskjed.

 
Spontantur til hytta <BR>førte til foto-seier

Anne Jenner fra Høybråten er den andre ukesvinneren i sommer med sitt bilde som beskriver det typiske sommerværet på sitt beste.

Smartere byer og hjem

Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde lærte mye da Schneider Electric åpnet dørene og viste hvordan de ser for seg fremtiden.

Rita reddet 90-åring <BR>fra komfyrbrann

Hjelpepleier Rita Einarsen i Bydel Bjerke reddet en eldre dame i siste minutt da hun var på hjemmetjeneste.

Bjerke går foran <BR>som foregangsbydel

Fokuset til Bydel Bjerkes hjemmetjeneste på brannforebygging i risikoutsatte grupper ble markert med besøk av brannsjefen i Oslo og justisministeren.

– Matchet de beste løperne i verden

Andrine Benjaminsen er ikke mer enn 21 år gammel, men var helt i toppen under VM i orientering. Det gir en voldsom inspirasjon til å ta nye steg, for det er ingen tvil om hvor Lillomarka-utøveren vil.

 
ANNONSE
ANNONSE
 
ANNONSE
 
Sjakkfeber på Jeriko

Sjakkgleden sto i sentrum da seks aktivitetsskoler gikk sammen for å arrangere sjakkdag på Jeriko skole i begynnelsen av sommerferien.

- Det er (fortsatt) så enkelt!

Da lokalavisens sommerteam dro til Linderud senter var nivået skyhøyt, men én mann skilte seg ut ved å holde nivået gjennom hele konkurransen, og kunne dra hjem med en velfortjent bruskasse - denne gang sponset av Coop Mega. Men først sendte han et lite stikk til konkurrentene.

Imponert over nytenkningen

Etter at Romsås sykehjem ble privatisert har det skjedd mye i de gamle lokalene på sentret. Så mye at det vekket nysgjerrigheten til Venstre-leder Trine Skei Grande, som ville se hvordan det drives på Romsås.

Endelig flerbrukshall!

Årvoll IL kan slippe jubelen løs. Nå får de 126 millioner til den nye flerbrukshallen.

Full fart for 50-åringen

Da Linderud senter skulle feire 50 år la de opp til en fartsfylt og innholdsrik langhelg, med massevis av aktiviteter, spesielt for de yngste.

 
ANNONSE
 
Ny giv med nye eiere

Planene om å gjenreise Kalbakken senter er kommet på sporet igjen. Etter å ha gitt flere anbefalinger og fått nye planer oversendt, synes plan- og bygningsetaten prosjektet virker lovende.

Mimret om tiden <BR>i Tysklandsbrigaden

Rett etter den andre verdenskrig avtjente Kjell Hovind (89), Bjarne Gundersen (90) og Odd Nielsen (86) sin førstegangstjeneste. Det gjorde de alle tre i Tysklandsbrigaden. Hjemme hos Kjell i Bergensveien sitter de og mimrer litt om tiden de hadde i Tyskland som soldater i de norske fredsbevarende st...

Barn påkjørt i barnehage

Har du tips til saken?  Send tips!22918820

Et barn ble sendt til Ullevål sykehus etter å ha blitt påkjørt av en førerløs bil i Grorud barnehage, som ligger nederst på Ammerud.

 
Feirer sommeren i biblioteket

Selv om det har vært en overskyet sommer for de som har valgt å være hjemme, gjør Fubiak at det ikke er noen grunn til å fortvile.

- Ungdommen må skape sin egen plass

Byrådsleder Raymond Johansen og varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam besøkte Stovner-ungdommen i den nye sommerklubben i Fossum kirke.

Full gass under Energilekene

Energibransjen samlet seg i Groruddalen da Energilekene i år ble arrangert i Groruddalen.

 
En smakebit på NHL

Ludvig Hoff hadde fullført sin første sesong i amerikansk collegehockey, og gjorde seg klar til sommerferie i Norge. Da ringte plutselig NHL-klubben New York Islanders og inviterte Løren-mannen til camp.

Send inn de beste sommerbildene til avisa

Still inn kameraet, knips sommermotiver og send bildene inn til Akers Avis Groruddalen for å være med i årets sommerfotokonkurranse. Kom igjen, bare hopp i det!

Skolehistorisk salg

De eldste bygningene på Hasle skole skal rives og gi plass for nye og moderne skolebygg. I den anledning arrangerte skolen salg hvor det var mulig å sikre seg gammelt skolemateriale.

 
Nå er graven fredet

Gravsteinen til Hulda og Ruth Lie, og Marta Ottesen, er på plass igjen.

Fant drømmehytta - ble ukesvinner

May-Britt Johansson fra Kalbakken er den første ukesvinneren i sommer med sitt fine blinkskudd av et blikkstille vann, en rødmalt stue og et inntrykk av en norsk sommerkveld.

Vil beskytte «The Planet»

Annstein Garnes i Vestli Vel har tatt initiativet til å beskytte bygget som tidligere huset ungdomsklubben «The Planet». Det står nå i fare for å bli revet for å gjøre plass til en midlertidig Vestli skole.

 
ANNONSE