ANNONSE
Den mest miljøbevisste barnehagen i Oslo

Lia barnehage på Ellingsrud tar sikte på å bli den mest miljøvennlige barnehagen i hele byen. Der det før var asbest, er det nå solceller og svært lite klimautslipp. Byråd Geir Lippestad (Ap) er mildt sagt imponert.

Unge talenter fikk skinne

Da Jarga Art and Fashionweek gikk av stabelen fikk flere unge talenter fra hele landet vise seg fram - med et ekstra stort groruddalspreg.

Gullsmed ranet på Ammerud

Har du tips til saken?  Send tips!22918820

Politiet rykket torsdag formiddag ut til Ammerudveien 21 hvor en gullsmed har blitt ranet.

Vil bytte brakker mot flerbrukshall

Attia Mirza er foreldreutvalgs-leder (FAU) ved Bryn skole. Nå kjemper hun for en ny flerbrukshall på skolen, istedet for midlertidige brakker/paviljonger som er foreslått i Skolebehovsplanen 2018-2027.

Klare for kåring på Veitvet

Årets kandidater til Veitvet-piken -og gutten har jobbet beinhardt den siste tiden. På søndag står én jente og én gutt igjen med den gjeve tittelen.

 
ANNONSE
 
Tilbake til Veitvet

Marit Johansen og Nils-Jørgen Kjærnet kom til nye Veitvet skole for å hente fram gamle minner. Minner som snart  blir omdannet til et historisk hefte.

 
ANNONSE
ANNONSE
 

Emneord for alle nyheter

 
ANNONSE
 
NAV Bjerke er åpnet

De nye lokalene til NAV Bjerke er endelig åpnet i Ulvenveien. Allerede har sykefraværet gått ned fra da de ansatte måtte jobbe i høyblokka på Økern.

Stefan Heggelund er utjevneren

I avisens utgave onsdag 20. september manglet Stefan Magnus B. Heggelund i oversikten over Oslobenken. Han er utjevningsmandat for Høyre, og kapret plassen fra Aps Zaineb Al-Samarai. Her er opplysninger om Høyres sjette mann på tinget.

Åpnet Outlet-butikk

For noen måneder siden fikk Årvoll senter en ny klesbutikk for damer og nå er Årvoll Outlet på plass. At nærsentret satser mer på klær, tror Sissel Waaler er en smart ting.

Stovner-gutt vant gründercamp

Det var mange unge som siktet høyt på årets Emax, men Martin Egeli fra Stovner var en av de som imponerte mest.

– Stor suksess hvert år

Veitvet og Sletteløkka-uka fikk en pangstart med den årlige gatefesten på lekeplassen på Sletteløkka.

 
 
ANNONSE
ANNONSE
 
– På tide med fritidstilbud

Bydel Stovner har jobbet mye med utvikling og endring av bydelens ungdomstilbud det siste året. Første møte i bydelsutvalget etter sommerferien gikk til å rose arbeidet som er gjort. Nå er det veien videre som står for tur.

Trafikk høyt på dagsorden

Politikerne i Bjerke bydelsutvalg mener det er på tide å sette Trondheimsveien på dagsorden igjen. Ap og MDG mener Statens vegvesen bør sette i gang et prøveprosjekt med kollektivfelt, mens Høyre holder fast på diagonalløsninger.

Kultur, (valg)flesk og duppe

Ammeruddagene gikk av stabelen helga 8.-9. september med aktiviteter, sjakkturnering, stands, valgkamp og servering av flesk og duppe. I følge kultursjef Hanna Kvam var arrangementet det beste til nå.

SV fortsetter å vokse

Etter valget har SV vokst med 15 prosent i Groruddalen. Siden valgkampen startet er partiet oppe i 368 nye medlemmer.

Føler seg innestengt

Når Romsås senter stenger for kvelden og helgen, byr det på betydelige utfordringer for beboerne i Romsås senter 1 når de skal komme seg til t-banen eller opp til middag i Nærmiljøhuset.

 
Inn på tinget etter 20 år

Etter 20 år uten Rødt på tinget, er de nå inne igjen med Bjørnar Moxnes. Fra Groruddalen blir Seher Aydar fra Bjerke 1. vara.

Søker vertsfamilie

For aller første gang skal Furuset Idrettsforening være vertskap for to fredskorpsdeltakere fra det sørlige Afrika, skoleåret 2017-18. Nå håper prosjektkoordinator Rune Gjelberg på å få tak i en vertsfamilie.

– Det er nå du vil <BR>se forandringene

Nærsenter Utvikling kjøpte Veitvet senter i 2014 og startet planleggingen for fremtiden til sentret. Selv om det allerede har skjedd mye, er det først nå prosessen virkelig er i gang.

Bydelsfest med lang tradisjon

Veitvet-uken er blitt arrangert siden 1958, for ti år siden kom Bjerke bydel og Groruddals-satsingen med og ga arrangementet en ny giv og et nytt løft. Da tok man også med Sletteløkka. Og nå braker det løs igjen – i helgen med danse-battle og gatefest.

Kari kommer på Tinget

Kari Elisabeth Kaski (SV) er inne på Tinget. Nå skal hun kjempe for Groruddalen.

 
ANNONSE
ANNONSE
 
ANNONSE
 
Satser på crossfit

En gjeng med ivrige treningsinstruktører har kjøpt opp Black Box Gym CrossFit og endret navn til CrossFit Groruddalen. Nå håper de å skape ny blest rundt den effektive treningsformen.

Feirer 10 år med nysirkus

Nysirkus Bjerke har nå ti år i bagasjen. Siden starten har de utviklet et mangfoldig og inkluderende kursprogram. For ikke å glemme at de har opptrådt i Operaen og var kronprinsparets 80-årsgave til Kongen og Dronningen.

Barnas dag

I strålende sol var det mange som hadde tatt turen til Nordre Lindeberg gård for å kose seg på barnas dag i helga.

Eldre på telttur

Norsk friluftsliv inviterte beboere fra Romsås og Rødtvet sykehjem til overnatting i lavvo på Årvoll.

Stas med 50-årsfeiring

Barna i Tonsenhagen barnehage tok på både finstasen og smilet da barnehagens 50 år skulle feires.

 
ANNONSE
 
Valgkamp i oppoverbakke

Kristelig Folkeparti kjempet en valgkamp om andres saker, og endte til slutt med å miste sitt mandat fra Oslo. Men partiet kom seg i hvert fall over sperregrensen, og vil igjen være en faktor i regjeringssamarbeidet.

- Vi har kommet for å bli!

Selv om Miljøpartiet de Grønne ikke nådde sine hårete mål om sperregrensen, var det bare feststemning å spore på valgvaken på MESH. Partiet beholdt nemlig sin Stortingsrepresentant, og skrev med det partihistorie.

- Fire nye år!

Lovord og jubel dominerte Fremskrittspartiets valgvake da det ble klart at man hadde unngått regjeringsslitasje og nå får fornyet tillit av velgerne.

 
Beste valg siden 1993... <BR>men ingen regjeringsplass

Selv om det ikke ble noe regjeringsskifte kan det gamle bondepartiet juble, for de hadde den største økningen fra forrige Stortingsvalg.

Erna ble stjerna - i fire nye år

Erna Solberg (H) fortsetter som statsminister, og hennes partikolleger får fortsette i regjering i fire nye år. Den borgerlige siden fikk flertall med 89 av i alt 169 mandater - og hun takket Gulsum Koc fra Stovner i talen sin.

Trenger tid

Vestlis håndballherrer leverte et godkjent forsøk, men ble to hakk for små for Bodø 2 da årets 2. divisjon startet på søndag.

 
Avsluttet valgrunden med «selfies» på Stovner senter

Statsminister Erna Solberg (H) tok seg tid til å ta «selfies» med alle fremmøtte på Stovner senter da hun var der for å markere sitt siste stopp på standsrunden sin i valgkampen.

Storfint besøk på Ammerudhjemmet

Det var ikke hvem som helst som tok turen for å holde politisk innlegg under Ammeruddagene i helga.

De aller siste stemmene

I dette rekordjevne valget telte hver eneste stemme, og da mobiliserte både store og små partier med listebærere rundt omkring ved valglokalene.

 
Fullstendig fossilfri bygging

Samtidig som anbudsrundene har begynt for Grorud flerbrukshus kommer det en svært spennende nyhet fra byggherrene i Oslo kommune: Hele anleggsplassen skal være fullstendig fossilfri!

Egon Olsens allé offisielt åpnet

For ikke mange dagene siden kunne leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, sammen med politimester Sverre Sjøvold, åpne Egon Olsens allé som går fra Botsfengslet ned til Grønlandsleiret.

Pilotprosjekt for unge voksne i arbeid

Et pilotprosjekt for å få flere unge voksne ut i arbeidslivet ble for noen få dager siden dratt i gang i lokalene til bydelsadministrasjonen i Platousgate på Grønland.

 
ANNONSE