Åpen hall i Stovnerhallen reddes av bydelen:

140 ungdommer får
beholde tilbudet

140 ungdommer får<BR> beholde tilbudet

REDDES: Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) kom med en gladnyhet til John Walstad fra Vestli IL. Tilbudet om åpen hall på fredager reddes med 100.000 kroner fra bydelen ut året.

Bydel Stovner gravde i lommeboka og fant 100.000 kroner til Åpen hall i Stovnerhallen. Dermen kan tilbudet til bydelens ungdom fortsette ut året.

Skrevet av:

Leder av volleyballgruppa i Vesti IL, John Walstad, fikk møte bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) til en hyggelig prat inne i Stovnerhallen. For en tid tilbake skapte avslag på søknad om midler til åpen hall uro hos idrettsgruppa. Midlene har pleid å komme fra Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet.

- Da vi fikk vite at vi ikke fikk tilskudd ble vi mildt sagt overrasket. Vi prøvde så hardt vi kunne, men forsto at søknaden ikke var god nok. Det må være noe i det, fordi jeg tror at hvis de som styrer bevilgninger kunne tatt seg en tur og sett på aktiviteten ville det nok ikke vært noe problem, sier Walstad.

Over 140 ungdommer tar turen til Stovnerhallen hver fredag på kveldstid for å spille fotball, håndball, volleyball, badminton, bordtennis eller bare henge med venner. Dette sto i fare.

Frivillig innsats

Walstad forteller at det er drevet på dugnad.

- Vi tar det som dugnad, og står vakt. Det gjør vi med glede, men det er fordi vi vet det kommer inntekt til lagene som de kan bruke videre. Det gir en positiv effekt, sier han.

Han har måttet forklare til foreldre at det ikke var midler å bruke.

- Vi sto lenge i fare for å si at tilbudet ikke ble noe av. Det er mange som lurer på når hallen åpner igjen, sier han.

Nå kan de endelig juble - hvertfall ut året. Nawaz forteller at det var noen som hvisket ham i øret om situasjonen, og han begynte så å snu hver stein.

- Jeg er glad for at vi fant 100.000 kroner til åpen hall på Stovner. Det er et kjempetilbud for barn og unge i bydelen, mener han.

Manglende tilbud

Det har vært diskusjoner rundt ungdomstilbudene i bydelen. Den lokale rapperen Nalband har troppet opp i åpen halvtime før bydelsutvalgsmøtene og snakket om hvor sårt ungdommen på Stovner trenger et sted å være. Den nye filmen «Barneranerne» tar opp problematikken om en gjeng fra Haugenstua som ikke har noe tilfredstillende tilbud. Nawaz mener åpen hall på Stovner er med på å styrke ungdomstilbudet i bydelen.

- Dette er noe konkret som skjer for dem. Vi satser på barn og unge i vår bydel. Om vi ikke får midler fra staten må vi prøve å hjelpe lag og frivillige på en eller annen måte til å opprettholde tilbud, sier han.

- Det er flott å høre at så mange barn og unge benytter seg av tilbudet. Vi vil gjerne ha med flere.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Kultur

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

 
Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

 
Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Annonse: Grorud senter
Bedre p-system

Bedre p-system

  • Grorud senter

Grorud senter har gjort endringer på kundeparkeringen. Senterleder Jorunn Røed sier at dette vil gjøre det lettere for kundene.

Elevene heklet vennskapsbånd

Elevene heklet vennskapsbånd

Refstad skole markerer alltid BlimE-dagen med dans, men i år har de tatt det litt lenger og heklet en lenke som gikk rundt skolen to ganger.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Allsang-generalen tilbake

Allsang-generalen tilbake

Kreftsyke Rolf Nicolaisen tar alltid utgangspunkt i et tema når han arrangerer sine allsang-konserter. Når han nå omsider kommer tilbake til Grorud med «Allsang i kjerka» er temaet «livsglede».

Kåret til årets tegning

Kåret til årets tegning

Fra 7. klasse på Nordtvet skole ble tegningen til Tiaba Banaras Iqbal (12) kåret til årets vinner i Lions tegnekonkurranse. Det er noe som kom overraskende på.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!