Åpen hall i Stovnerhallen reddes av bydelen:

140 ungdommer får
beholde tilbudet

140 ungdommer får<BR> beholde tilbudet

REDDES: Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) kom med en gladnyhet til John Walstad fra Vestli IL. Tilbudet om åpen hall på fredager reddes med 100.000 kroner fra bydelen ut året.

Bydel Stovner gravde i lommeboka og fant 100.000 kroner til Åpen hall i Stovnerhallen. Dermen kan tilbudet til bydelens ungdom fortsette ut året.

Skrevet av:

Leder av volleyballgruppa i Vesti IL, John Walstad, fikk møte bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) til en hyggelig prat inne i Stovnerhallen. For en tid tilbake skapte avslag på søknad om midler til åpen hall uro hos idrettsgruppa. Midlene har pleid å komme fra Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet.

- Da vi fikk vite at vi ikke fikk tilskudd ble vi mildt sagt overrasket. Vi prøvde så hardt vi kunne, men forsto at søknaden ikke var god nok. Det må være noe i det, fordi jeg tror at hvis de som styrer bevilgninger kunne tatt seg en tur og sett på aktiviteten ville det nok ikke vært noe problem, sier Walstad.

Over 140 ungdommer tar turen til Stovnerhallen hver fredag på kveldstid for å spille fotball, håndball, volleyball, badminton, bordtennis eller bare henge med venner. Dette sto i fare.

Frivillig innsats

Walstad forteller at det er drevet på dugnad.

- Vi tar det som dugnad, og står vakt. Det gjør vi med glede, men det er fordi vi vet det kommer inntekt til lagene som de kan bruke videre. Det gir en positiv effekt, sier han.

Han har måttet forklare til foreldre at det ikke var midler å bruke.

- Vi sto lenge i fare for å si at tilbudet ikke ble noe av. Det er mange som lurer på når hallen åpner igjen, sier han.

Nå kan de endelig juble - hvertfall ut året. Nawaz forteller at det var noen som hvisket ham i øret om situasjonen, og han begynte så å snu hver stein.

- Jeg er glad for at vi fant 100.000 kroner til åpen hall på Stovner. Det er et kjempetilbud for barn og unge i bydelen, mener han.

Manglende tilbud

Det har vært diskusjoner rundt ungdomstilbudene i bydelen. Den lokale rapperen Nalband har troppet opp i åpen halvtime før bydelsutvalgsmøtene og snakket om hvor sårt ungdommen på Stovner trenger et sted å være. Den nye filmen «Barneranerne» tar opp problematikken om en gjeng fra Haugenstua som ikke har noe tilfredstillende tilbud. Nawaz mener åpen hall på Stovner er med på å styrke ungdomstilbudet i bydelen.

- Dette er noe konkret som skjer for dem. Vi satser på barn og unge i vår bydel. Om vi ikke får midler fra staten må vi prøve å hjelpe lag og frivillige på en eller annen måte til å opprettholde tilbud, sier han.

- Det er flott å høre at så mange barn og unge benytter seg av tilbudet. Vi vil gjerne ha med flere.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Sang for de eldre

Sang for de eldre

Flere hadde tatt turen ut i østfløyen på Lindeberg omsorgssenter, da LKV-koret dukket opp for å synge. Ikke bare en gang, men to ganger.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!