Åpen hall i Stovnerhallen reddes av bydelen:

140 ungdommer får
beholde tilbudet

140 ungdommer får<BR> beholde tilbudet

REDDES: Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) kom med en gladnyhet til John Walstad fra Vestli IL. Tilbudet om åpen hall på fredager reddes med 100.000 kroner fra bydelen ut året.

Bydel Stovner gravde i lommeboka og fant 100.000 kroner til Åpen hall i Stovnerhallen. Dermen kan tilbudet til bydelens ungdom fortsette ut året.

Skrevet av:

Leder av volleyballgruppa i Vesti IL, John Walstad, fikk møte bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) til en hyggelig prat inne i Stovnerhallen. For en tid tilbake skapte avslag på søknad om midler til åpen hall uro hos idrettsgruppa. Midlene har pleid å komme fra Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet.

- Da vi fikk vite at vi ikke fikk tilskudd ble vi mildt sagt overrasket. Vi prøvde så hardt vi kunne, men forsto at søknaden ikke var god nok. Det må være noe i det, fordi jeg tror at hvis de som styrer bevilgninger kunne tatt seg en tur og sett på aktiviteten ville det nok ikke vært noe problem, sier Walstad.

Over 140 ungdommer tar turen til Stovnerhallen hver fredag på kveldstid for å spille fotball, håndball, volleyball, badminton, bordtennis eller bare henge med venner. Dette sto i fare.

Frivillig innsats

Walstad forteller at det er drevet på dugnad.

- Vi tar det som dugnad, og står vakt. Det gjør vi med glede, men det er fordi vi vet det kommer inntekt til lagene som de kan bruke videre. Det gir en positiv effekt, sier han.

Han har måttet forklare til foreldre at det ikke var midler å bruke.

- Vi sto lenge i fare for å si at tilbudet ikke ble noe av. Det er mange som lurer på når hallen åpner igjen, sier han.

Nå kan de endelig juble - hvertfall ut året. Nawaz forteller at det var noen som hvisket ham i øret om situasjonen, og han begynte så å snu hver stein.

- Jeg er glad for at vi fant 100.000 kroner til åpen hall på Stovner. Det er et kjempetilbud for barn og unge i bydelen, mener han.

Manglende tilbud

Det har vært diskusjoner rundt ungdomstilbudene i bydelen. Den lokale rapperen Nalband har troppet opp i åpen halvtime før bydelsutvalgsmøtene og snakket om hvor sårt ungdommen på Stovner trenger et sted å være. Den nye filmen «Barneranerne» tar opp problematikken om en gjeng fra Haugenstua som ikke har noe tilfredstillende tilbud. Nawaz mener åpen hall på Stovner er med på å styrke ungdomstilbudet i bydelen.

- Dette er noe konkret som skjer for dem. Vi satser på barn og unge i vår bydel. Om vi ikke får midler fra staten må vi prøve å hjelpe lag og frivillige på en eller annen måte til å opprettholde tilbud, sier han.

- Det er flott å høre at så mange barn og unge benytter seg av tilbudet. Vi vil gjerne ha med flere.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Kultur

Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

 
Pølsefest på Romsås

Pølsefest på Romsås

Mens de fleste roper på julenissen under juletrefester, er det noen andre de venter på i Romsås kirke. Der feirer de den hellige tre kongers dag. Og har selvfølgelig en pølsefest.

Første tur på langrenn!

Første tur på langrenn!

Den siste tiden har snøkanonene stått på for fullt ved Badedammen på Grorud. Og endelig kan man nå stå på ski, helt fra bommen.

Klær for alle kvinner

Klær for alle kvinner

Da Bella på Tonsenhagen har vært en populær butikk i mange år. Nå har de servicedyktige damene har fått inn enda flere nyheter.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!