Åpen hall i Stovnerhallen reddes av bydelen:

140 ungdommer får
beholde tilbudet

140 ungdommer får<BR> beholde tilbudet

REDDES: Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) kom med en gladnyhet til John Walstad fra Vestli IL. Tilbudet om åpen hall på fredager reddes med 100.000 kroner fra bydelen ut året.

Bydel Stovner gravde i lommeboka og fant 100.000 kroner til Åpen hall i Stovnerhallen. Dermen kan tilbudet til bydelens ungdom fortsette ut året.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

I FARE: Tilbudet som rommer mer enn 140 ungdommer i Bydel Stovner sto i fare for å bli avlyst denne høsten. Det var John Walstad (t.h) redd for. Men så tok BU-leder Rashid Nawaz (Ap) turen til Stovnerhallen med en god nyhet.

Dette er åpen hall:

Tilbud til barn og unge hver fredag fra klokka 18.30-21

Alltid en voksen tilstede

Foreldre og medlemmer av Vestli IL jobber på dugnad som vakter

Midlene går til klubben så aktiviteter kan opprettholdes

Over 140 ungdommer er innom Stovnerhallen hver fredag

Aktivitene er blant annet fotball, håndball, volleyball, badminton, bordtennis og mye mer.

Alle må vise identifikasjon før de kommer inn i hallen

Støttes vanligvis av Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Leder av volleyballgruppa i Vesti IL, John Walstad, fikk møte bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) til en hyggelig prat inne i Stovnerhallen. For en tid tilbake skapte avslag på søknad om midler til åpen hall uro hos idrettsgruppa. Midlene har pleid å komme fra Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet.

- Da vi fikk vite at vi ikke fikk tilskudd ble vi mildt sagt overrasket. Vi prøvde så hardt vi kunne, men forsto at søknaden ikke var god nok. Det må være noe i det, fordi jeg tror at hvis de som styrer bevilgninger kunne tatt seg en tur og sett på aktiviteten ville det nok ikke vært noe problem, sier Walstad.

Over 140 ungdommer tar turen til Stovnerhallen hver fredag på kveldstid for å spille fotball, håndball, volleyball, badminton, bordtennis eller bare henge med venner. Dette sto i fare.

Frivillig innsats

Walstad forteller at det er drevet på dugnad.

- Vi tar det som dugnad, og står vakt. Det gjør vi med glede, men det er fordi vi vet det kommer inntekt til lagene som de kan bruke videre. Det gir en positiv effekt, sier han.

Han har måttet forklare til foreldre at det ikke var midler å bruke.

- Vi sto lenge i fare for å si at tilbudet ikke ble noe av. Det er mange som lurer på når hallen åpner igjen, sier han.

Nå kan de endelig juble - hvertfall ut året. Nawaz forteller at det var noen som hvisket ham i øret om situasjonen, og han begynte så å snu hver stein.

- Jeg er glad for at vi fant 100.000 kroner til åpen hall på Stovner. Det er et kjempetilbud for barn og unge i bydelen, mener han.

Manglende tilbud

Det har vært diskusjoner rundt ungdomstilbudene i bydelen. Den lokale rapperen Nalband har troppet opp i åpen halvtime før bydelsutvalgsmøtene og snakket om hvor sårt ungdommen på Stovner trenger et sted å være. Den nye filmen «Barneranerne» tar opp problematikken om en gjeng fra Haugenstua som ikke har noe tilfredstillende tilbud. Nawaz mener åpen hall på Stovner er med på å styrke ungdomstilbudet i bydelen.

- Dette er noe konkret som skjer for dem. Vi satser på barn og unge i vår bydel. Om vi ikke får midler fra staten må vi prøve å hjelpe lag og frivillige på en eller annen måte til å opprettholde tilbud, sier han.

- Det er flott å høre at så mange barn og unge benytter seg av tilbudet. Vi vil gjerne ha med flere.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

 
Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.