Åpen hall i Stovnerhallen reddes av bydelen:

140 ungdommer får
beholde tilbudet

140 ungdommer får<BR> beholde tilbudet

REDDES: Bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) kom med en gladnyhet til John Walstad fra Vestli IL. Tilbudet om åpen hall på fredager reddes med 100.000 kroner fra bydelen ut året.

Bydel Stovner gravde i lommeboka og fant 100.000 kroner til Åpen hall i Stovnerhallen. Dermen kan tilbudet til bydelens ungdom fortsette ut året.

Skrevet av:

Leder av volleyballgruppa i Vesti IL, John Walstad, fikk møte bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz (Ap) til en hyggelig prat inne i Stovnerhallen. For en tid tilbake skapte avslag på søknad om midler til åpen hall uro hos idrettsgruppa. Midlene har pleid å komme fra Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet.

- Da vi fikk vite at vi ikke fikk tilskudd ble vi mildt sagt overrasket. Vi prøvde så hardt vi kunne, men forsto at søknaden ikke var god nok. Det må være noe i det, fordi jeg tror at hvis de som styrer bevilgninger kunne tatt seg en tur og sett på aktiviteten ville det nok ikke vært noe problem, sier Walstad.

Over 140 ungdommer tar turen til Stovnerhallen hver fredag på kveldstid for å spille fotball, håndball, volleyball, badminton, bordtennis eller bare henge med venner. Dette sto i fare.

Frivillig innsats

Walstad forteller at det er drevet på dugnad.

- Vi tar det som dugnad, og står vakt. Det gjør vi med glede, men det er fordi vi vet det kommer inntekt til lagene som de kan bruke videre. Det gir en positiv effekt, sier han.

Han har måttet forklare til foreldre at det ikke var midler å bruke.

- Vi sto lenge i fare for å si at tilbudet ikke ble noe av. Det er mange som lurer på når hallen åpner igjen, sier han.

Nå kan de endelig juble - hvertfall ut året. Nawaz forteller at det var noen som hvisket ham i øret om situasjonen, og han begynte så å snu hver stein.

- Jeg er glad for at vi fant 100.000 kroner til åpen hall på Stovner. Det er et kjempetilbud for barn og unge i bydelen, mener han.

Manglende tilbud

Det har vært diskusjoner rundt ungdomstilbudene i bydelen. Den lokale rapperen Nalband har troppet opp i åpen halvtime før bydelsutvalgsmøtene og snakket om hvor sårt ungdommen på Stovner trenger et sted å være. Den nye filmen «Barneranerne» tar opp problematikken om en gjeng fra Haugenstua som ikke har noe tilfredstillende tilbud. Nawaz mener åpen hall på Stovner er med på å styrke ungdomstilbudet i bydelen.

- Dette er noe konkret som skjer for dem. Vi satser på barn og unge i vår bydel. Om vi ikke får midler fra staten må vi prøve å hjelpe lag og frivillige på en eller annen måte til å opprettholde tilbud, sier han.

- Det er flott å høre at så mange barn og unge benytter seg av tilbudet. Vi vil gjerne ha med flere.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!