300 til bords på julaften

300 til bords på julaften

STOR INNSATS: Habib Tahir, seksjonsleder aktivitetsenheten i bydel Grorud, (sittende f. v.), Mobashar Banaras, BU-leder i bydel Grorud, og varaordfører «Kamzy» sammen med de mange frivillige som sørger for at Ammerudklubben kan ønske velkommen til gedigen julaftenfest.

Aldri har det vært så mange nasjonaliteter representert på et julaftenarrangement som da Ammerud Aktivitetssenter/Ammerudklubben ønsket velkommen til fest på den store kvelden.

Tekst:

Publisert:

– Nesten «hele verden» er her, smiler Habib Tahir, seksjonsleder i aktivitetsenheten i bydel Grorud.

Det var satt opp en tavle hvor man kunne skrive opp hvilken nasjonalitet man har som bakgrunn. Den ble ganske velfylt etter hvert.

Innenfor dørene

Alle feirer jul. Vi er alle like. Dette er hva det handler om i dalen vår. Samhold, harmoni og kjærlighet, samme hvor vi kommer fra og tror på, slår BU-leder i bydel Grorud, Mobashar Banaras (Ap) fast.

Han ble imponert over å se at så mange dukket opp på klubben for å feire julaften sammen.

– Det har vært rundt 300 innenfor dørene i løpet av kvelden. Vi har hatt tre bordbesetninger. Først to for familier og så et med de litt eldre ungdommene som har kommet innom. Alle har fått mat. Ingen går sultne herfra på en kveld som denne, konstaterer Habib.

Han setter spesiell pris på at en flyktningfamilie fra Syria også fant veien til klubben og kunne feire jul i sitt nye hjemland.

Ekstra julegave

Det var niende gang Ammerudklubben åpnet dørene på julaften.

– Første gang var det 34 som møtte opp. Denne gangen rundet vi altså 300. Neste år er det jubileum. Da satser vi på minst 400, ler Habib.

Han hadde også en ekstra julegave til alle som var innom. En lue med bokstaven «G» – i refleks.

– En gave som går både på sikkerhet i mørket og en «G» som viser Groruddals-identitet.

Oslo viseordfører, vår egen Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam, var en av de som stakk innom på julaften, og ble ganske så overveldet.

– Dette er Grorud. Dette er Groruddalen. Dette er Oslo. Vi er en «smeltedigel» av flere kulturer, slik en storby skal være. Det gjenspeiles i hverdagen og i høytidene. Også i jula.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.