300 til bords på julaften

300 til bords på julaften

STOR INNSATS: Habib Tahir, seksjonsleder aktivitetsenheten i bydel Grorud, (sittende f. v.), Mobashar Banaras, BU-leder i bydel Grorud, og varaordfører «Kamzy» sammen med de mange frivillige som sørger for at Ammerudklubben kan ønske velkommen til gedigen julaftenfest.

Aldri har det vært så mange nasjonaliteter representert på et julaftenarrangement som da Ammerud Aktivitetssenter/Ammerudklubben ønsket velkommen til fest på den store kvelden.

Skrevet av:

– Nesten «hele verden» er her, smiler Habib Tahir, seksjonsleder i aktivitetsenheten i bydel Grorud.

Det var satt opp en tavle hvor man kunne skrive opp hvilken nasjonalitet man har som bakgrunn. Den ble ganske velfylt etter hvert.

Innenfor dørene

Alle feirer jul. Vi er alle like. Dette er hva det handler om i dalen vår. Samhold, harmoni og kjærlighet, samme hvor vi kommer fra og tror på, slår BU-leder i bydel Grorud, Mobashar Banaras (Ap) fast.

Han ble imponert over å se at så mange dukket opp på klubben for å feire julaften sammen.

– Det har vært rundt 300 innenfor dørene i løpet av kvelden. Vi har hatt tre bordbesetninger. Først to for familier og så et med de litt eldre ungdommene som har kommet innom. Alle har fått mat. Ingen går sultne herfra på en kveld som denne, konstaterer Habib.

Han setter spesiell pris på at en flyktningfamilie fra Syria også fant veien til klubben og kunne feire jul i sitt nye hjemland.

Ekstra julegave

Det var niende gang Ammerudklubben åpnet dørene på julaften.

– Første gang var det 34 som møtte opp. Denne gangen rundet vi altså 300. Neste år er det jubileum. Da satser vi på minst 400, ler Habib.

Han hadde også en ekstra julegave til alle som var innom. En lue med bokstaven «G» – i refleks.

– En gave som går både på sikkerhet i mørket og en «G» som viser Groruddals-identitet.

Oslo viseordfører, vår egen Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam, var en av de som stakk innom på julaften, og ble ganske så overveldet.

– Dette er Grorud. Dette er Groruddalen. Dette er Oslo. Vi er en «smeltedigel» av flere kulturer, slik en storby skal være. Det gjenspeiles i hverdagen og i høytidene. Også i jula.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!