Adventsstemning i kirka

Adventsstemning i kirka

GOD ATMOSFÆRE: Sangkoret Vox skaper alltid en god adventsstemning i Rødtvet kirke - under inspirerende ledelse av dirigent Marianne Oulie Wiik.

Sangkoret Vox klarte nok en gang å bringe fram den helt spesielle adventsstemningen de er så kjent for, da de holdt sin faste i Rødtvet kirke bare noen uker før selve julen.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

FREMRAGENDE FIOLINSPILL: Victoria Johnsen briljerte nok en gang med sin fiolin, og ga den tradisjonsrike adventskonserten til sangkoret Vox en ekstra intensitet og glød.

Tonen var bokstavelig talt allerede satt for kvelden etter at de åpnet med den stemningsfulle og vakre «You Never Walk Alone».

Sangen som ikke minst har blitt knyttet til syngende fotballsupportere. Men også som dirigent Marianne Oulie Wiik slo fast; «Har du sangen og musikken i ditt hjerte, vandrer du heller aldri alene!».

Fantastisk fiolinspill

Også denne gangen hadde koret invitert den fremragende fiolinisten Victoria Johnson, som har opptrådt som solist med en rekke forskjellige orkestre og deltatt ved flere internasjonale kammermusikkfestivaler. Etter å ha hørt hennes fremførelse av Vittorio Montis «Czàrdàs» skjønner man hvorfor, og gjennom store deler av konserten bidro hun med sitt fantastiske fiolinspill.

Sangkoret Vox viet denne gangen deler av sin adventskonsert til å fremføre et utdrag fra Geir Lystrups juleplate «Stjerna fra øst». Mellom melodiene fortalte dirigent Oulie Wiik litt om de forskjelloge tekstene som er inspirert av juleevangeliet, gamle eventyr og Maria-legender.

Siden fulgte en flott fremførelse av «Lord to your children», før publikum ble invitert til kaffe og kaker i pausen. Det er alltid et tradisjonelt og hyggelig innslag ved konsertene som sangkoret Vox inviterer til.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.