Sommerjobb for ungdom i Bydel Grorud:

– Allerede fått inn mange søknader

– Allerede fått inn mange søknader

MANGE SØKERE: Prosjektassistent Faiza Naeema i Sommerjobb for ungdom setter pris på alle søknadene som har kommet fra ungdommen i Bydel Grorud.

Faiza Naeema synes det er fint å se at bydelens ungdommer ønsker å jobbe i sommerferien.

Tekst:

Publisert:

Prosjektassistent Faiza Naeema i Sommerjobb for ungdom er nå i gang med å se på søknadene som har kommet inn, men det er fortsatt mulig å søke.

– Foreløpig er det rundt 332 søknader og vi regner med å få inn flere. Vi har alt fra 30 til 50 plasser. Hvis vi får støtte av Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet), som vi venter på svar fra, kan vi ta imot 50 ungdommer i sommer, smiler hun.

– Selv om vi har begynt å gå gjennom søknadene, er ikke alle plassene fylt opp ennå. Vi har satt fristen til å søke fram til 31. mai, sier Naeema.

Populært tilbud

Siden de har fått inn såpass mange søkere i år, kommer de til å prioritere de som har søkt tidligere, men ikke fått jobb.

Det er de som har søkt flest ganger som blir prioritert. Det er mange som ikke skal gjøre noe i sommerferien og som ønsker å jobbe, og søker derfor flere ganger, sier hun.

I 2014 startet de opp sommerjobb for ungdom i alderen 14 til 19 år som bor i Bydel Grorud. Ifølge Naeema er det et populært tilbud.

– Ungdommene er veldig fornøyde med å ha tilbudet. Det gjelder også arbeidstakerne. Mange av butikkene og andre steder vi har samarbeidet med i noen år nå, er like mottagelige hvert år.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

 
Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.

Tradisjonsrik feiring på Grorud

Grorud skole kan se tilbake på en lang og tradisjonsrik feiring av nasjonaldagen. Musikk, lokalt barnetog og masse aktiviteter - men også en dag for å hedre de som gjorde at vi fortsatt kan feire dagen.

Natteravn på gamle tomter

Da FAU på Veitvet skole spurte ordfører Marianne Borgen om hun ville gå natteravn med dem, fikk de umiddelbart ja i svar. Det endte med en tre timers vandring med en ordfører på hjemmebane.