Allsang for 20. gang

Allsang for 20. gang

FIN SANG: Romsås Janitsjar feiret sin 20. gang med allsang på toppen.

Det var god stemning og fullsatt sal i Romsås kirke da det tradisjonen tro ble arrangert «Allsang på toppen».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2016 kl 09:13

Kirken var fylt opp med både store og små sangglade mennesker, da Romsås Janitsjar inviterte til konsert den andre søndagen i advent.

Vi startet i 1997, så dette blir da altså vår tyvende konsert i kirken. Det startet med en sang da, og har nå blitt til mange flere, sier Aksel Torsnes Mehlum, i Romsås Janitsjar.

Siden den gang har de også fått med seg flere på laget, og flere av beboerne på Romsås har gjort det til en tradisjon å forberede seg på julen med litt allsang.

– Vi har med oss Rikshospitalets kor for niende gang, og barnekoret Romsing synger også. Men allsang betyr at alle skal synge, så da er alle nødt til å være med, sier Mehlum.

Fin tradisjon

En av de som har gjort det til tradisjon å ta turen innom allsangen, er Thea Christine Bull, som synes kvelden er en fin dag å tilbringe sammen med hverandre.

– Jeg har vært på konserten en gang før, og synes det er hyggelig at man kan møte gamle kjente. Og ikke minst dele kvelden med god musikk og gode mennesker, sier Bull.

For anledningen hadde hun også tatt med seg venninnen Martine Frang, som var på sin første Allsang på toppen-konsert.

– Det er nesten litt skammelig at jeg ikke har vært med på denne kvelden før, siden det er det tjuende året de har konserten. Og jeg har bodd på Romsås i 22 år, men dette blir absolutt ikke siste gang jeg tar turen, sier Frang.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.