Allsang for 20. gang

Allsang for 20. gang

FIN SANG: Romsås Janitsjar feiret sin 20. gang med allsang på toppen.

Det var god stemning og fullsatt sal i Romsås kirke da det tradisjonen tro ble arrangert «Allsang på toppen».

Skrevet av:

Oppdatert:
07.12.2016 kl 09:13

Kirken var fylt opp med både store og små sangglade mennesker, da Romsås Janitsjar inviterte til konsert den andre søndagen i advent.

Vi startet i 1997, så dette blir da altså vår tyvende konsert i kirken. Det startet med en sang da, og har nå blitt til mange flere, sier Aksel Torsnes Mehlum, i Romsås Janitsjar.

Siden den gang har de også fått med seg flere på laget, og flere av beboerne på Romsås har gjort det til en tradisjon å forberede seg på julen med litt allsang.

– Vi har med oss Rikshospitalets kor for niende gang, og barnekoret Romsing synger også. Men allsang betyr at alle skal synge, så da er alle nødt til å være med, sier Mehlum.

Fin tradisjon

En av de som har gjort det til tradisjon å ta turen innom allsangen, er Thea Christine Bull, som synes kvelden er en fin dag å tilbringe sammen med hverandre.

– Jeg har vært på konserten en gang før, og synes det er hyggelig at man kan møte gamle kjente. Og ikke minst dele kvelden med god musikk og gode mennesker, sier Bull.

For anledningen hadde hun også tatt med seg venninnen Martine Frang, som var på sin første Allsang på toppen-konsert.

– Det er nesten litt skammelig at jeg ikke har vært med på denne kvelden før, siden det er det tjuende året de har konserten. Og jeg har bodd på Romsås i 22 år, men dette blir absolutt ikke siste gang jeg tar turen, sier Frang.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!