Stovner videregående skole

Åpen salong

Åpen salong

ÅPEN SALONG: Amina Eltueva (t.v) og Shayla Ngyuen er klare for elevuke hvor de skal drive skolens salong helt alene. FOTO: Rikke Stener

Elevene på hudpleielinjen hos Stovner vgs er klare for elevuken som starter på mandag. Her skal de for første gang drive en salong på egenhånd.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

STOLT: Fag- og kontaktlærer for Stovners hudpleielinje VG3, Kristin Finnøy, er stolt av elevene sine. FOTO: Rikke Stener

Shayla Ngyuen og Amina Eltueva går begge siste året på hudpleielinjen hos Stovner vgs. Neste uke starter elevuken som de har jobbet fram mot den siste tiden.

Her kan alle som vil komme, menn som kvinner. Vi tilbyr så og si alle behandlinger innenfor skjønnhet. Alt fra voks, massasje og til farging av vipper og bryn, sier Ngyuen.

Elevene har laget brosjyrer og instagram-profil for å reklamere for elevuken.

– Vi har markedsført oss via sosiale medier og gitt ut brosjyrer. I tillegg har lærerne og elevene som går her spredt ordet videre for oss, sier Eltueva.

Øvelse gjør mester

Gjennom skoleåret har Ngyuen og Eltueva fått øve seg på arbeidslivet gjennom praksis og elevdager.

– Hver fredag har vi kundedager, så litt øving har vi hatt, men det blir første gang vi driver en salong alene i en hel uke, sier Eltueva.

Selv om jentene allerede har fått inn en del bestillinger, håper de at flere vil benytte seg av de gode tilbudene de har neste uke.

– Vi har allerede fått noen bestillinger, men vi har fortsatt ledige plasser. Man kan ringe til skolen eller sjekke ut instagramprofilen vår "Hudpleieelevuke2017", sier Nguyen.

– Jeg har vært interessert i skjønnhet fra liten av, så det blir gøy å gjøre det en hel uke, legger Eltueva til.

Dyktige elever

Lærer på hudpleielinjen, Kristin Finnøy, gleder seg til at elevene hennes skal styre salongen.

– Jeg føler de er klare, men det blir annerledes enn kundedagene. Da gjør de kun behandlingene, men nå skal de ordne budsjett, bestillinger, regnskap og markedsføring selv. I tillegg til å utføre behandlingene, sier Finnøy.

Elevene får nå et innblikk i hvordan man driver en bedrift.

– De har lært kjempe masse og jeg vet de synes det er veldig morsomt. Det er gøy å se og nå er de klare til å gjøre absolutt alt selv, sier hun.

Gjennom utplassering hos andre bedrifter og praksis på skolen har elevene alle forutsetninger for å klare elevuken med glans.

Vi holder oppe hele uke 10. Mandag og torsdag har vi kveldsåpent fra klokken 15 sånn at alle får en mulighet til å komme, avslutter Finnøy.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.