Stovner videregående skole

Åpen salong

Åpen salong

ÅPEN SALONG: Amina Eltueva (t.v) og Shayla Ngyuen er klare for elevuke hvor de skal drive skolens salong helt alene. Foto: Rikke Stener

Elevene på hudpleielinjen hos Stovner vgs er klare for elevuken som starter på mandag. Her skal de for første gang drive en salong på egenhånd.

Skrevet av:

Shayla Ngyuen og Amina Eltueva går begge siste året på hudpleielinjen hos Stovner vgs. Neste uke starter elevuken som de har jobbet fram mot den siste tiden.

Her kan alle som vil komme, menn som kvinner. Vi tilbyr så og si alle behandlinger innenfor skjønnhet. Alt fra voks, massasje og til farging av vipper og bryn, sier Ngyuen.

Elevene har laget brosjyrer og instagram-profil for å reklamere for elevuken.

– Vi har markedsført oss via sosiale medier og gitt ut brosjyrer. I tillegg har lærerne og elevene som går her spredt ordet videre for oss, sier Eltueva.

Øvelse gjør mester

Gjennom skoleåret har Ngyuen og Eltueva fått øve seg på arbeidslivet gjennom praksis og elevdager.

– Hver fredag har vi kundedager, så litt øving har vi hatt, men det blir første gang vi driver en salong alene i en hel uke, sier Eltueva.

Selv om jentene allerede har fått inn en del bestillinger, håper de at flere vil benytte seg av de gode tilbudene de har neste uke.

– Vi har allerede fått noen bestillinger, men vi har fortsatt ledige plasser. Man kan ringe til skolen eller sjekke ut instagramprofilen vår "Hudpleieelevuke2017", sier Nguyen.

– Jeg har vært interessert i skjønnhet fra liten av, så det blir gøy å gjøre det en hel uke, legger Eltueva til.

Dyktige elever

Lærer på hudpleielinjen, Kristin Finnøy, gleder seg til at elevene hennes skal styre salongen.

– Jeg føler de er klare, men det blir annerledes enn kundedagene. Da gjør de kun behandlingene, men nå skal de ordne budsjett, bestillinger, regnskap og markedsføring selv. I tillegg til å utføre behandlingene, sier Finnøy.

Elevene får nå et innblikk i hvordan man driver en bedrift.

– De har lært kjempe masse og jeg vet de synes det er veldig morsomt. Det er gøy å se og nå er de klare til å gjøre absolutt alt selv, sier hun.

Gjennom utplassering hos andre bedrifter og praksis på skolen har elevene alle forutsetninger for å klare elevuken med glans.

Vi holder oppe hele uke 10. Mandag og torsdag har vi kveldsåpent fra klokken 15 sånn at alle får en mulighet til å komme, avslutter Finnøy.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!