Åpent møte om
skogens goder

Åpent møte om <BR>skogens goder

LÆRE OM SKOGEN: Leder Frode O. Hansen i Lillomarkas Venner ser fram til å høre mer om skogens nytteverdier.

Lillomarkas Venner har invitert foredragsholder Anne Sverdrup-Thygeson for å snakke om hvorfor man trenger skogen.

Skrevet av:

Det har blitt en tradisjon for Lillomarkas Venner å arrangere åpent møte i Steinhoggermuseet i Grorudveien 3 i november. Torsdag 24. november fortsetter tradisjonen med tema «Hvorfor tenger vi skogen?».

– Etter foredraget blir det pause med hjembakst før Helge Haakenstad presenterer sin rykende ferske bok om «Lillomarka, liten og variert - vakker og verdifull». Til slutt skal jeg ta en kort orientering om aktuelle saker i Lillomarka, sier leder Frode O. Hansen i Lillomarkas Venner.

Ifølge lederen tar foredraget for seg et aktuelt tema.

– Det dreier seg om hva en skog er og hvilke goder naturen gir verden. Vi mennesker er en del av naturen og det er viktig å vite hva skogen gir oss av nytteverdier, sier han.

Skog er mer tømmer

Lillomarkas Venner arrangerer åpne møter for å spre informasjon og for å få bedre kontakt med både medlemmene og andre.

– Denne gangen går tema litt utenfor bare Lillomarka, men det er først og fremst Lillomarka-entusiaster som kommer på våre møter. Vi ønsker å gi informasjon om fine turer, ha dialog og øke kunnskapen, sier Hansen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

 
Pølsefest på Romsås

Pølsefest på Romsås

Mens de fleste roper på julenissen under juletrefester, er det noen andre de venter på i Romsås kirke. Der feirer de den hellige tre kongers dag. Og har selvfølgelig en pølsefest.

Første tur på langrenn!

Første tur på langrenn!

Den siste tiden har snøkanonene stått på for fullt ved Badedammen på Grorud. Og endelig kan man nå stå på ski, helt fra bommen.

Klær for alle kvinner

Klær for alle kvinner

Da Bella på Tonsenhagen har vært en populær butikk i mange år. Nå har de servicedyktige damene har fått inn enda flere nyheter.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!