Åpent møte om
skogens goder

Åpent møte om <BR>skogens goder

LÆRE OM SKOGEN: Leder Frode O. Hansen i Lillomarkas Venner ser fram til å høre mer om skogens nytteverdier.

Lillomarkas Venner har invitert foredragsholder Anne Sverdrup-Thygeson for å snakke om hvorfor man trenger skogen.

Skrevet av:

Det har blitt en tradisjon for Lillomarkas Venner å arrangere åpent møte i Steinhoggermuseet i Grorudveien 3 i november. Torsdag 24. november fortsetter tradisjonen med tema «Hvorfor tenger vi skogen?».

– Etter foredraget blir det pause med hjembakst før Helge Haakenstad presenterer sin rykende ferske bok om «Lillomarka, liten og variert - vakker og verdifull». Til slutt skal jeg ta en kort orientering om aktuelle saker i Lillomarka, sier leder Frode O. Hansen i Lillomarkas Venner.

Ifølge lederen tar foredraget for seg et aktuelt tema.

– Det dreier seg om hva en skog er og hvilke goder naturen gir verden. Vi mennesker er en del av naturen og det er viktig å vite hva skogen gir oss av nytteverdier, sier han.

Skog er mer tømmer

Lillomarkas Venner arrangerer åpne møter for å spre informasjon og for å få bedre kontakt med både medlemmene og andre.

– Denne gangen går tema litt utenfor bare Lillomarka, men det er først og fremst Lillomarka-entusiaster som kommer på våre møter. Vi ønsker å gi informasjon om fine turer, ha dialog og øke kunnskapen, sier Hansen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

 
Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

 
Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Annonse: Grorud senter
Bedre p-system

Bedre p-system

  • Grorud senter

Grorud senter har gjort endringer på kundeparkeringen. Senterleder Jorunn Røed sier at dette vil gjøre det lettere for kundene.

Elevene heklet vennskapsbånd

Elevene heklet vennskapsbånd

Refstad skole markerer alltid BlimE-dagen med dans, men i år har de tatt det litt lenger og heklet en lenke som gikk rundt skolen to ganger.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Allsang-generalen tilbake

Allsang-generalen tilbake

Kreftsyke Rolf Nicolaisen tar alltid utgangspunkt i et tema når han arrangerer sine allsang-konserter. Når han nå omsider kommer tilbake til Grorud med «Allsang i kjerka» er temaet «livsglede».

Kåret til årets tegning

Kåret til årets tegning

Fra 7. klasse på Nordtvet skole ble tegningen til Tiaba Banaras Iqbal (12) kåret til årets vinner i Lions tegnekonkurranse. Det er noe som kom overraskende på.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!