Åpent møte om
skogens goder

Åpent møte om <BR>skogens goder

LÆRE OM SKOGEN: Leder Frode O. Hansen i Lillomarkas Venner ser fram til å høre mer om skogens nytteverdier.

Lillomarkas Venner har invitert foredragsholder Anne Sverdrup-Thygeson for å snakke om hvorfor man trenger skogen.

Skrevet av:

Det har blitt en tradisjon for Lillomarkas Venner å arrangere åpent møte i Steinhoggermuseet i Grorudveien 3 i november. Torsdag 24. november fortsetter tradisjonen med tema «Hvorfor tenger vi skogen?».

– Etter foredraget blir det pause med hjembakst før Helge Haakenstad presenterer sin rykende ferske bok om «Lillomarka, liten og variert - vakker og verdifull». Til slutt skal jeg ta en kort orientering om aktuelle saker i Lillomarka, sier leder Frode O. Hansen i Lillomarkas Venner.

Ifølge lederen tar foredraget for seg et aktuelt tema.

– Det dreier seg om hva en skog er og hvilke goder naturen gir verden. Vi mennesker er en del av naturen og det er viktig å vite hva skogen gir oss av nytteverdier, sier han.

Skog er mer tømmer

Lillomarkas Venner arrangerer åpne møter for å spre informasjon og for å få bedre kontakt med både medlemmene og andre.

– Denne gangen går tema litt utenfor bare Lillomarka, men det er først og fremst Lillomarka-entusiaster som kommer på våre møter. Vi ønsker å gi informasjon om fine turer, ha dialog og øke kunnskapen, sier Hansen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Sang for de eldre

Sang for de eldre

Flere hadde tatt turen ut i østfløyen på Lindeberg omsorgssenter, da LKV-koret dukket opp for å synge. Ikke bare en gang, men to ganger.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!