Åpnet bibliotek på skolen

Åpnet bibliotek på skolen

KLIPTE SNORA: Nikolas Emil Martinsen (18) fra elevrådet fikk oppgaven med å klippe den røde snora.

Hellerud videregående skole har stått uten skolebibliotek siden sommeren 2015. Nå er oppussingen ferdig og et nytt bibliotek er endelig på plass.

Skrevet av:

Med oppussingen av hele bygget der biblioteket tidligere lå, har det ikke vært noe ordentlig bibliotek på Hellerud videregående skole de siste årene. Biblioteket var siste del av oppussingen og alt står nå helt klart.

– Det er et verneverdig bygg og farger fra 60-tallet er derfor blitt brukt. Biblioteket lå tidligere på andre siden av gangen, men vi har nå funnet et nytt og passende rom, sier bibliotekar Elin Harr Lødding på Hellerud videregående skole.

Biblioteket er delt i to og på den ene siden skal det være stille, mens i den andre delen av rommet skal det være aktivitet.

Vi satser på litt aktiviteter som foredrag, strikkeklubb og litteraturgruppe. Meningen er at det skal skje litt ting på den aktive delen av biblioteket, sier hun.

Et viktig rom

– Hvor viktig er det at skolen har et eget bibliotek?

– Det er viktig for elevene våre å ha leseglede og spesielt viktig er det med språkopplæring. Savnet etter et bibliotek har vært stort. Dette har vi gledet oss til lenge, sier Harr Lødding.

– Det er mye man kan finne på Internett, men elevene trenger hjelp til å være kritiske til kilder, og det skal vi ha opplæring i her. I tillegg er det viktig at de leser og låner bøker. Ikke alle har like stor tilgang til bøker. Derfor er det fint at vi har et bibliotek hvor alle kan låne de bøkene de trenger og sitte her i ro og fred.

Alt i det nye biblioteket er helt nytt og mye penger er lagt ned.

– Dette er det eneste rommet på skolen hvor det er satt av penger til nye møbler. Jeg har stor tro på at dette skal bli bra, smiler bibliotekaren.

God plass

Elevrådet har tatt på seg oppgaven å pynte til åpningen av det nye biblioteket. De har også vært med på å planlegge.

– Vi er veldig glade for dette. Det er fint å ha et sted som er stille og rolig hvor vi elever kan være. Jeg synes det er kult at det samtidig er masse bøker her, smiler Befrin Karimi (18) fra elevrådet.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!