Avslutter med juletregang

Avslutter med juletregang

KLARE FOR FRI: Selv om Anusanth (12) og Sidra (12) gleder seg til juleferie hører den tradisjonelle juleavslutningen på skolen med.

Før elevene tar juleferie på Grorud skole, skal de tradisjonelle punktene på juleavslutningen gjennomføres.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:50

Tidlig onsdag morgen stilte alle A-klassene seg rundt juletreet som vaktmesteren setter fram i skolegården på Grorud skole. Etter et par runder og en del julesanger, var det alle B-klassene sin tur. Sidra (12) og Anusanth (12) har vært med på disse tradisjonene i syv år.

Å gå rundt juletreet, er rett og slett bare en tradisjon. Og det er like hyggelig hver gang. Jeg er glad i tradisjoner, så det passer meg perfekt at det går i det samme, sier Anusanth.

Etter alle elevene har gått rundt juletreet, er det tid for grøtspising. Da går de til klasserommene sine og spiser til de sprekker.

– Det er også likt som alle andre år. I tillegg slutter vi tidligere, noe som er en bonus, smiler han.

Siste gang

Grøt uten mandel, er ikke en ordentlig avslutning. Siden det er siste gang 12-åringene er med på juleavslutningen, krysser de fingrene ekstra hardt i år.

– Vi har alltid konkurranse om hvem som får mandelen, men ingen av oss har noen fått fått den, ler Sidra.

Bortsett fra en liten prøve, har de siste dagene bestått av kos.

– Vi har hatt juleverksted og vært i kirka. Det er rart å tenke på at alt det blir siste gang her på Grorud skole. Jeg synes det er litt trist siden vi har gjort det i syv år nå, sier hun.

Nytt år

Er det én ting de begge er enige om, så er det at det blir godt med juleferie.

– Det er jeg klar for nå. Det er hyggelig med jul og fint å være med familien, og så får man jo gaver, smiler Sidra.

I tillegg til jul, er det en dag de gleder seg litt ekstra til, nemlig nyttårsaften. De er spente på hva 2017 har å by på.

– Jeg håper det blir et kult år. Vi har i hvert fall hatt en bra juletid og fin avslutning her på skolen, smiler hun.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.