Avslutter med juletregang

Avslutter med juletregang

KLARE FOR FRI: Selv om Anusanth (12) og Sidra (12) gleder seg til juleferie hører den tradisjonelle juleavslutningen på skolen med.

Før elevene tar juleferie på Grorud skole, skal de tradisjonelle punktene på juleavslutningen gjennomføres.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.01.2017 kl 10:50

Tidlig onsdag morgen stilte alle A-klassene seg rundt juletreet som vaktmesteren setter fram i skolegården på Grorud skole. Etter et par runder og en del julesanger, var det alle B-klassene sin tur. Sidra (12) og Anusanth (12) har vært med på disse tradisjonene i syv år.

Å gå rundt juletreet, er rett og slett bare en tradisjon. Og det er like hyggelig hver gang. Jeg er glad i tradisjoner, så det passer meg perfekt at det går i det samme, sier Anusanth.

Etter alle elevene har gått rundt juletreet, er det tid for grøtspising. Da går de til klasserommene sine og spiser til de sprekker.

– Det er også likt som alle andre år. I tillegg slutter vi tidligere, noe som er en bonus, smiler han.

Siste gang

Grøt uten mandel, er ikke en ordentlig avslutning. Siden det er siste gang 12-åringene er med på juleavslutningen, krysser de fingrene ekstra hardt i år.

– Vi har alltid konkurranse om hvem som får mandelen, men ingen av oss har noen fått fått den, ler Sidra.

Bortsett fra en liten prøve, har de siste dagene bestått av kos.

– Vi har hatt juleverksted og vært i kirka. Det er rart å tenke på at alt det blir siste gang her på Grorud skole. Jeg synes det er litt trist siden vi har gjort det i syv år nå, sier hun.

Nytt år

Er det én ting de begge er enige om, så er det at det blir godt med juleferie.

– Det er jeg klar for nå. Det er hyggelig med jul og fint å være med familien, og så får man jo gaver, smiler Sidra.

I tillegg til jul, er det en dag de gleder seg litt ekstra til, nemlig nyttårsaften. De er spente på hva 2017 har å by på.

– Jeg håper det blir et kult år. Vi har i hvert fall hatt en bra juletid og fin avslutning her på skolen, smiler hun.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.