Avsluttet årets forfatterkafé

Avsluttet årets forfatterkafé

SISTE FØR JUL: Sist helg ble siste forfatterkafé for i år arrangert.

Indisk-Norsk informasjons- og kulturforum samlet troppene til siste forfatterkafé på Veitvet før jul. Da sto Nobel fredspris og julen i fokus.

Skrevet av:

Indisk-Norsk informasjons- og kulturforum arrangerer forfatterkafé på Veitvet én gang i måneden. Fokuset er alltid på en forfatter eller et relevant emne.

Denne gangen var det feiring av Nobel Fredspris 2016 som sto i fokus. Det ble lest dikt og diskusjon om integrering og situasjonen i Colombia og Syria, sier Suresh Chandra Shukla.

Maya Bharti ønsket alle velkommen, før Inger Marie Lilleengen, Nuri Røsegg, Suresh Chandra Shukla, Pragat Singh, Javed Bhatti og Raj Kumar sto for diktlesingen.

– Vi hadde julepynt på bordet og sørget for julestemning med pepperkaker, julekaker, kaffe og indisk te, sier han.

Giverglede i julen

Forfatterkafé på Veitvet har nå blitt en god tradisjon. Årets siste tema mener Shukla er et bra tema som interesserer mange. Han ønsker at flere skal ta turen innom forfatterkafeene de arrangerer.

– Man trenger ikke være forfatter for å delta. Vi samles for å dele meninger og erfaringer. Det er viktig for integrering. Selv om vi har ulike meninger, øker forståelsen ovenfor hverandre og det blir mindre konflikt, sier han.

Nå som det nærmere seg jul benyttet de anledningen til å snakke om giverglede.

– Vi snakket om at vi kan sette av litt av vår egen tid til de som er alene og trenger hjelp med noe. Siden det er jul kan vi ta læring av at det er viktig å tilgi. Det er bedre å gi bort enn å gi opp, sier Shukla.

Selv mener han at miljøet der man bor og jobber, er viktig å ta vare på. Neste forfatterkafé blir 26. januar 2017. Da blir det kulturfest.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!