Avsluttet årets forfatterkafé

Avsluttet årets forfatterkafé

SISTE FØR JUL: Sist helg ble siste forfatterkafé for i år arrangert.

Indisk-Norsk informasjons- og kulturforum samlet troppene til siste forfatterkafé på Veitvet før jul. Da sto Nobel fredspris og julen i fokus.

Tekst:

Publisert:

Indisk-Norsk informasjons- og kulturforum arrangerer forfatterkafé på Veitvet én gang i måneden. Fokuset er alltid på en forfatter eller et relevant emne.

Denne gangen var det feiring av Nobel Fredspris 2016 som sto i fokus. Det ble lest dikt og diskusjon om integrering og situasjonen i Colombia og Syria, sier Suresh Chandra Shukla.

Maya Bharti ønsket alle velkommen, før Inger Marie Lilleengen, Nuri Røsegg, Suresh Chandra Shukla, Pragat Singh, Javed Bhatti og Raj Kumar sto for diktlesingen.

– Vi hadde julepynt på bordet og sørget for julestemning med pepperkaker, julekaker, kaffe og indisk te, sier han.

Giverglede i julen

Forfatterkafé på Veitvet har nå blitt en god tradisjon. Årets siste tema mener Shukla er et bra tema som interesserer mange. Han ønsker at flere skal ta turen innom forfatterkafeene de arrangerer.

– Man trenger ikke være forfatter for å delta. Vi samles for å dele meninger og erfaringer. Det er viktig for integrering. Selv om vi har ulike meninger, øker forståelsen ovenfor hverandre og det blir mindre konflikt, sier han.

Nå som det nærmere seg jul benyttet de anledningen til å snakke om giverglede.

– Vi snakket om at vi kan sette av litt av vår egen tid til de som er alene og trenger hjelp med noe. Siden det er jul kan vi ta læring av at det er viktig å tilgi. Det er bedre å gi bort enn å gi opp, sier Shukla.

Selv mener han at miljøet der man bor og jobber, er viktig å ta vare på. Neste forfatterkafé blir 26. januar 2017. Da blir det kulturfest.

Siste nytt i Kultur

Hverdagshelten inviterte <BR>til fest på hjemmet

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager bruker pengene hun mottak sammen med prisen «Groruddalens hverdagshelt 2016» på fest for beboerne og ansatte på Furusethjemmet.

Bygg fordelingskryss <BR>mellom tre tunneler

Debatten rundt den planlagte Manglerudtunnelen med utløp i Breivollveien, som så skal gjøres om til en del av E6, pågår for fullt.

 
Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!