Barn stiller opp for
alkoholfritt idrettsmiljø

Barn stiller opp for <BR>alkoholfritt idrettsmiljø

MED I FILM: Barn fra Høybråten og Stovner IL er å se i den nye infofilmen til AV-OG-TIL.

Barn fra Høybråten og Stovner IL Fotball (HSIL) er med i ny infofilm om barn, alkohol og idrett.

AV-OG-TIL arbeider for godt alkovett i hverdagen. Gjennom aktiviteter og kampanjer setter de fokus på situasjoner der alkohol kan føre til skade eller skape utrygghet. Nå er de ute med en ny infofilm om alkohol og idrett.

Skuespillerne i filmen er fotballspillere fra HSIL. Filmen ble lansert på klubbhuset til idrettslaget forrige uke.

Dette er et veldig viktig tiltak fra AV-OG-TIL som setter et alvorlig tema i dagslys, sier leder Håvard Braserudhaget i Høybråten og Stovner IL Fotball.

– Vi er en stor klubb med mange aktive utøvere og det er klart at dette er en problemstilling også hos oss. Det må vi ta med i bevisstgjøringen videre, sier han.

Én av fire sier ja

HSIL-lederen mener at alle er forbilder for noen, og det er derfor viktig at man ser andre og selv blir sett.

– Alle har en lik verdi, og holdninger er veldig viktig for oss. Det var ikke vanskelig å stille opp på denne kampanjefilmen, sier Braserudhaget.

I en undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på oppdrag fra AV-OG-TIL kommer det fram at én av fire foreldre mener det er greit å drikke alkohol på sosiale sammenkomster i idrettslag, også når barn er tilstede. Dette er noe organisasjonen ønsker å rette oppmerksomheten mot.

– Nesten én av ti barn lever med en mor eller far som har misbrukt alkohol det siste året, sier daglig leder Kari Randen i AV-OG-TIL.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.