Barn stiller opp for
alkoholfritt idrettsmiljø

Barn stiller opp for <BR>alkoholfritt idrettsmiljø

MED I FILM: Barn fra Høybråten og Stovner IL er å se i den nye infofilmen til AV-OG-TIL.

Barn fra Høybråten og Stovner IL Fotball (HSIL) er med i ny infofilm om barn, alkohol og idrett.

AV-OG-TIL arbeider for godt alkovett i hverdagen. Gjennom aktiviteter og kampanjer setter de fokus på situasjoner der alkohol kan føre til skade eller skape utrygghet. Nå er de ute med en ny infofilm om alkohol og idrett.

Skuespillerne i filmen er fotballspillere fra HSIL. Filmen ble lansert på klubbhuset til idrettslaget forrige uke.

Dette er et veldig viktig tiltak fra AV-OG-TIL som setter et alvorlig tema i dagslys, sier leder Håvard Braserudhaget i Høybråten og Stovner IL Fotball.

– Vi er en stor klubb med mange aktive utøvere og det er klart at dette er en problemstilling også hos oss. Det må vi ta med i bevisstgjøringen videre, sier han.

Én av fire sier ja

HSIL-lederen mener at alle er forbilder for noen, og det er derfor viktig at man ser andre og selv blir sett.

– Alle har en lik verdi, og holdninger er veldig viktig for oss. Det var ikke vanskelig å stille opp på denne kampanjefilmen, sier Braserudhaget.

I en undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på oppdrag fra AV-OG-TIL kommer det fram at én av fire foreldre mener det er greit å drikke alkohol på sosiale sammenkomster i idrettslag, også når barn er tilstede. Dette er noe organisasjonen ønsker å rette oppmerksomheten mot.

– Nesten én av ti barn lever med en mor eller far som har misbrukt alkohol det siste året, sier daglig leder Kari Randen i AV-OG-TIL.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.