ANNONSE

Redd Barna ute med nytt tegneseriehefte:

Barna på Haugen
fikk lese det først

Barna på Haugen <BR>fikk lese det først

EGNE RETTIGHETER: Elevene på 3. trinn på Haugen skole gleder seg til å lese videre om barns rettigheter. Her står de sammen med artist Cathrine Langeland, tegner og musiker Tomas Drefvelin og Thale Skybak fra Redd Barna.

Elevene på 2. og 3. trinn på Haugen skole er de første som fikk bla i den nye tegneserien til Redd Barna.

Tekst:

Publisert:

Redd Barna lanserte det første tegneseriehefte «Fortellinger fra Rettighetsslottet» på Jeriko skole i mars 2016. Nå er de ute med oppfølgeren «Flere fortellinger fra rettighetsslottet», altså et nytt tegneseriehefte som lærer barn mer om rettighetene sine. Det ble lansert på Haugen skole.

Jeg har lest det første tegneserieheftet, så nå gleder jeg meg til å lese fortsettelsen. Det blir både spennende og fint, smiler Lejla (9).

Alle elevene er enige om at det er fine hefter som gir dem mye.

– Vi lærer om rettighetene vi har. Jeg kunne litt om dem fra før, men nå kan jeg allerede mye mer. Det er fint at vi kan lære om det, sier Christoffer (9).

Ny læringsmetode

Tegneserieheftet er en del av Rettighetsslottet, som er et digitalt og gratis undervisningsmateriell for de eldste barnehagebarna og elever på barneskolen. «Flere fortellinger fra Rettighetsslottet» handler om barns rettigheter, og gjennom fortellinger og figurer, tegninger og enkle elevoppgaver lærer barna hva de har rett til.

– Tegneserien passer best for barn fra fem til ti år, men både yngre og eldre barn kan ha glede av den. Det er en helt ny måte å snakke med barn om deres rettigheter på, sier seksjonsleder Thale Skybak i Redd Barnas Norgesprogram.

Lærerne får et ferdig opplegg de kan bruke i timene, og barna kan jobbe rundt heftet og lære gjennom det, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Bare ett år igjen

Anna Maria Sørensen (17), Marcus Bratholm Sjølie (17) og Vilde Christine Tunheim (17) kan nå legge to fantastiske år på Natur videregående skole bak seg. Nå er det sommerferie, før de begir seg ut på siste året.

ANNONSE
Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

 
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
ANNONSE