Barnas store sjakkturnering

Barnas store sjakkturnering

STØRSTE GRUPPA: Mikroputtene er den største klassen. Det er Rødtvet sjakk veldig stolte av.

For tredje år på rad arrangerte Rødtvet sjakk Barnas Grand Prix-turnering på Rødtvet skole.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

I KAFFEN: Ingrid Sundvor, Anitra Johannesen, Hilde Moen Aarø, Thu Nguyen, Natalya Khan, Aaste Kveseth, Jorunn Guddal, Andre Hovland Thiesen (8), Madina Khan (10), Diana Khan (7) og Ingeborg Hovland.


I fjor opplevde sjakklubben rekord på deltakelsen til turneringen. I tillegg til de forhåndspåmeldte kom det langt flere enn de hadde regnet med, noe som førte til hektisk stemning på morgenkvisten på selve arrangementsdagen.

Selv om de i år rigget seg opp for 150 deltakere og en rekord på 146 å slå, nådde de ikke helt målet.

Det er 141 deltakere her i dag. På grunn av litt frafall slo vi ikke fjorårets rekord i deltakere, men vi er likevel fornøyde. Det er et fint tall, sier leder Thu Nguyen i Rødtvet sjakk.

– Jeg vet at det flere arrangementer som skjer i dag, så det hyggelig å se at så mange møter opp her. I fjor var det mange som møtte opp i døra, men i år har vi flere forhåndspåmeldte, sier hun.

Populariteten fortsetter

Rødtvetsjakken styres av foreldre og lederen i klubben opplever mer suksess for hver turnering de har.

Det er mange som stiller opp og deltakelsen er stor. Vi kommer til å fortsette med Barnas Grand Prix-turnering her på Rødtvet skole, sier Nguyen.

At sjakken har blitt så populær som den har, takker hun Magnus Carlsen for.

– I tillegg er det mer sjakk på skolene og aktivitetsskolene, sier hun.

På turneringen blir sjakken spilt i seks partier og alle deltakerne får medalje. Første-, andre- og tredjeplass i alle klassene får pokal.

– Det er seks klasser - nybegynner, mikroputt, miniputt, lilleputt, sjåfør og kadett. I microputtklassen er det veldig mange påmeldte, og det vi synes er ekstra spennende i år er at vi har så mange nybegynnere, smiler sjakk-lederen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.