Barnas store sjakkturnering

Barnas store sjakkturnering

STØRSTE GRUPPA: Mikroputtene er den største klassen. Det er Rødtvet sjakk veldig stolte av.

For tredje år på rad arrangerte Rødtvet sjakk Barnas Grand Prix-turnering på Rødtvet skole.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

I KAFFEN: Ingrid Sundvor, Anitra Johannesen, Hilde Moen Aarø, Thu Nguyen, Natalya Khan, Aaste Kveseth, Jorunn Guddal, Andre Hovland Thiesen (8), Madina Khan (10), Diana Khan (7) og Ingeborg Hovland.


I fjor opplevde sjakklubben rekord på deltakelsen til turneringen. I tillegg til de forhåndspåmeldte kom det langt flere enn de hadde regnet med, noe som førte til hektisk stemning på morgenkvisten på selve arrangementsdagen.

Selv om de i år rigget seg opp for 150 deltakere og en rekord på 146 å slå, nådde de ikke helt målet.

Det er 141 deltakere her i dag. På grunn av litt frafall slo vi ikke fjorårets rekord i deltakere, men vi er likevel fornøyde. Det er et fint tall, sier leder Thu Nguyen i Rødtvet sjakk.

– Jeg vet at det flere arrangementer som skjer i dag, så det hyggelig å se at så mange møter opp her. I fjor var det mange som møtte opp i døra, men i år har vi flere forhåndspåmeldte, sier hun.

Populariteten fortsetter

Rødtvetsjakken styres av foreldre og lederen i klubben opplever mer suksess for hver turnering de har.

Det er mange som stiller opp og deltakelsen er stor. Vi kommer til å fortsette med Barnas Grand Prix-turnering her på Rødtvet skole, sier Nguyen.

At sjakken har blitt så populær som den har, takker hun Magnus Carlsen for.

– I tillegg er det mer sjakk på skolene og aktivitetsskolene, sier hun.

På turneringen blir sjakken spilt i seks partier og alle deltakerne får medalje. Første-, andre- og tredjeplass i alle klassene får pokal.

– Det er seks klasser - nybegynner, mikroputt, miniputt, lilleputt, sjåfør og kadett. I microputtklassen er det veldig mange påmeldte, og det vi synes er ekstra spennende i år er at vi har så mange nybegynnere, smiler sjakk-lederen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.