ANNONSE

Blir borgertog
på Veitvet – igjen

Blir borgertog <BR>på Veitvet – igjen

BLIR TOG: Steffen Andersen og Kjersti Misje Østbakken ser fram til å endelig kunne samle befolkningen på Veitvet til et tog igjen.
(Foto: Bjørn Eirik Østbakken)

Ildsjelene Steffen Andersen og Kjersti Misje Østbakken ønsker å samle beboerne på Veitvet til et felles 17. mai-tog igjen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.05.2017 kl 10:44

Se bildet større

ER KLARE: Caspian Andersen Winge (4, t.v.), Heine Misje Østbakken (6), Brynjar Misje Østbakken (3), Steffen Andersen og Kjersti Misje Østbakken er alle klare for å spre god stemning på 17. mai. (Foto: Bjørn Eirik Østbakken)

Det begynner å bli noen år siden det har vært et organisert tog på Veitvet i forbindelse med den store festdagen. Det ønsker Steffen Andersen og Kjersti Misje Østbakken å endre på.

– Det har vært «vekkerunder» og lignende de seneste årene, men nå forsøker vi å organisere et felles tog for hele nærmiljøet der alle som vil kan delta, sier Misje Østbakken.

De har begge spilt i korps og lengter litt etter å gå i tog på 17. mai.

– Det er jo en festdag for alle, og vi tror at dette er en fin mulighet der vi kan samle beboerne på Veitvet i forlengelse av arrangementet på skolen, sier hun.

Til glede for Veitvet

De begge ser på musikk som en viktig ingrediens i en tradisjonell 17. mai-feiring, men siden det foreløpig ikke er et korps på Veitvet, har de laget sanghefter med noen 17. mai sanger som kan synges i fellesskap.

– Dette håper vi kan være til glede for alle som ser på toget, og kanskje spesielt de som ikke kommer seg så lett ut og ikke har mulighet til å dra ned til sentrum for å se på eller delta i barnetoget, sier Andersen.

Vi jobber også med å få noen til å spille melodiene i sangene for å holde drivet. Kjersti blåser mest sannsynlig støvet av klarinetten etter noen års pause, og andre er hjertelig velkommen til å bli med.

– Kanskje dette er starten på en ny giv for korps på Veitvet, sier han.

Ser an interessen

Ruten for borgertoget starter i skolegården på Veitvet skole klokka 16.00, hvor det skal synges en sang eller to. Derfra går turen opp Veitvetveien og til Veitvet senter.

– Vi hadde opprinnelig tenkt oss en runde gjennom borettslagene her på Veitvet, men vi ser at det kanskje blir litt i lengste laget helt på tampen av dagen. Derfor ser vi an oppmøte og interessen, og tar avgjørelsen på 17.mai, smiler Andersen.

Ideen til å dra i gang et borgertog på Veitvet, kom etter å ha drodlet litt rundt mulighetene til å samle folk som kan spille et instrument til et lite korps på 17. mai.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE