ANNONSE

Blir trygge i vann

Blir trygge i vann


KOSER SEG: 5-åringene Vedo, Naud, Sama, Mahoor, Sahitian og Mathias storkoser seg med vanntilvenning på Nordtvet bad.


5-åringene Vedo, Naud, Sama, Mahoor, Sahitian og Mathias har lært å bli trygge i vann med vanntilvenning i Bydel Grorud.

Tekst:

Publisert:

– Det er veldig gøy å være i vann, sier Sama (5) fra Grorud barnehage.

De har tilbrakt dagen på Nordtvet bad sammen med profesjonelle instruktører. Tilbudet omfatter private og kommunale barnehager, og tar sikte på å få barna til å føle seg trygge i vannet.

– Vi leker mye sammen, og så svømmer vi med brett fra den ene siden til den andre, sier Mathias.

Grorud bydel har fått støtte fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus til alle førskolebarna i bydelen. Hver økt er på en halv time. Idrettspedagog Hans Alexander Mangen i bydelen forteller at barna tilegner seg livssviktig kunnskap.

– I løpet av høsten og fram til jul gjennomfører ca 140 barn vanntilvenning.  Etter jul, og fram mot sommeren, får de resterende 160 førskolebarna i bydelen tilbud om vanntilvenning. Ettersom folkehelse er et av bydelens satsingsområder er vi glad for å kunne tilby vanntilvenning til alle førskolebarna. Gjennom vanntilvenningen tilegner barna seg livsviktig kunnskap, samtidig som de opplever glede og mestring gjennom fysisk aktivitet, sier han.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE