Blir trygge i vann

Blir trygge i vann


KOSER SEG: 5-åringene Vedo, Naud, Sama, Mahoor, Sahitian og Mathias storkoser seg med vanntilvenning på Nordtvet bad.


5-åringene Vedo, Naud, Sama, Mahoor, Sahitian og Mathias har lært å bli trygge i vann med vanntilvenning i Bydel Grorud.

Tekst:

Publisert:

– Det er veldig gøy å være i vann, sier Sama (5) fra Grorud barnehage.

De har tilbrakt dagen på Nordtvet bad sammen med profesjonelle instruktører. Tilbudet omfatter private og kommunale barnehager, og tar sikte på å få barna til å føle seg trygge i vannet.

– Vi leker mye sammen, og så svømmer vi med brett fra den ene siden til den andre, sier Mathias.

Grorud bydel har fått støtte fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus til alle førskolebarna i bydelen. Hver økt er på en halv time. Idrettspedagog Hans Alexander Mangen i bydelen forteller at barna tilegner seg livssviktig kunnskap.

– I løpet av høsten og fram til jul gjennomfører ca 140 barn vanntilvenning.  Etter jul, og fram mot sommeren, får de resterende 160 førskolebarna i bydelen tilbud om vanntilvenning. Ettersom folkehelse er et av bydelens satsingsområder er vi glad for å kunne tilby vanntilvenning til alle førskolebarna. Gjennom vanntilvenningen tilegner barna seg livsviktig kunnskap, samtidig som de opplever glede og mestring gjennom fysisk aktivitet, sier han.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.