Blir trygge i vann

Blir trygge i vann


KOSER SEG: 5-åringene Vedo, Naud, Sama, Mahoor, Sahitian og Mathias storkoser seg med vanntilvenning på Nordtvet bad.


5-åringene Vedo, Naud, Sama, Mahoor, Sahitian og Mathias har lært å bli trygge i vann med vanntilvenning i Bydel Grorud.

Tekst:

Publisert:

– Det er veldig gøy å være i vann, sier Sama (5) fra Grorud barnehage.

De har tilbrakt dagen på Nordtvet bad sammen med profesjonelle instruktører. Tilbudet omfatter private og kommunale barnehager, og tar sikte på å få barna til å føle seg trygge i vannet.

– Vi leker mye sammen, og så svømmer vi med brett fra den ene siden til den andre, sier Mathias.

Grorud bydel har fått støtte fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus til alle førskolebarna i bydelen. Hver økt er på en halv time. Idrettspedagog Hans Alexander Mangen i bydelen forteller at barna tilegner seg livssviktig kunnskap.

– I løpet av høsten og fram til jul gjennomfører ca 140 barn vanntilvenning.  Etter jul, og fram mot sommeren, får de resterende 160 førskolebarna i bydelen tilbud om vanntilvenning. Ettersom folkehelse er et av bydelens satsingsområder er vi glad for å kunne tilby vanntilvenning til alle førskolebarna. Gjennom vanntilvenningen tilegner barna seg livsviktig kunnskap, samtidig som de opplever glede og mestring gjennom fysisk aktivitet, sier han.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.