Bok på Veitvet flytter
inn i Idrettens Hus

Bok på Veitvet flytter<BR> inn i Idrettens Hus

SLIK: Dette var «Bok på Veitvet» da installasjonen sto på Veitvet senter.

Idrettens Hus Nordbyen har kapret til seg kunstprosjektet «Bok på Veitvet».

«Bok på Veitvet» startet som et kunstprosjekt i 2011 - av en gruppe kunstnere som holdt til i Kulturhagen på Veitvet senter. Før sommeren måtte de legge prosjektet dødt. Men det skulle ikke vare lenge. Prosjektet Idrettens Hus - Nordbyen (IHN) ønsker å ta over prosjektet som en del av deres visjon for sosial sone, et sted der brukere av huset kan møtes mellom treningsøkter.

- Idrettens Hus - Nordbyen skal være et naturlig møtested for barn og unge i regionen, enten de driver med organisert idrett eller ikke. Vi skal fylle stedet med meningsfylte aktiviteter adekvate aktiviteter. Hva er vel bedre en dette konseptet, spør Per Ove Hyrve.

Passer godt inn

Hyrve tror bokprosjektet er midt i blinken for deres visjon.

- Jeg er stolt av at vi får mulighet til å ta over denne flotte installasjonen. Selv om det nok tar noe tid før vi er oppe å gå med praktisk bruk av installasjonen, så er jeg trygg på at dette vil bli en sentral og viktig del av «sosial sone», sier han.

Det var tilfeldigheter som gjorde at de ble tipset om amfiet til «Bok på Veitvet», og at de så etter mulige arvtakere.

- Dette er en flott installasjon som i tillegg til det rent sanselige, vil ha et praktisk anliggende i form av bokutlån.  Vi ser for oss å drive konseptet videre etter noenlunde samme prinsipp som «Bok på Veitvet» har praktisert, hvor vi fyller installasjonen med gamle bøker som leveres inn fra regionens innbyggere.

Naturlig møtested

IHNs visjon er å være et multifunksjon elt idretts- og aktivitetsanlegg der ulike idretter og aktiviteter vil kunne være i gang på samme tid. 

- Mest av alt vil dette være et naturlig møtested for barn og unge, enten de satser på sin idrett eller om de bare ønsker å være med å trene for å ha det sosialt, bygge nettverk og ha det morsomt eller rett og slett bare komme dit og «henge med venner». Dette er et møtested mellom generasjonene, uavhengig av etnisitet og livssyn.

Konseptet skal skifte navn nå som det flytter til en annen bydel. Men hva som blir det nye navnet er fremdeles usikkert.

- Vi har vel ikke helt besluttet noe navn på konseptet, men det er vel nærliggende å kalle det «Bok i Nordbyen» eller «Bok i sonen», avslutter Hyrve.

Siste nytt i Kultur

Samler 75-åringene <BR>på Høybråten

Samler 75-åringene
på Høybråten

Forrige uke ble alle 75-åringene Høybråten sanitetsforening kunne finne invitert til eldrefest på Huset Vårt.

Utskiftinger på kunstutstillingen

Utskiftinger på kunstutstillingen

Årvoll Lions hadde i helgen sin årlige kunstutstilling. Det er som regel faste kunstnere som stiller ut, men i år har klubben også fått tak i noen nye.

Ringer inn til jubileumsfest

Ringer inn til jubileumsfest

  • Jubileum

Fossum kirke sto ferdig for 40 år siden. Det skal feires på søndag. May Grimdalen håper på godt oppmøte fra hele bydelen.

 
Digg med DUGG på mandag

Stovner-ungdommens egen eplesaft er klar:

Digg med DUGG på mandag

  • DUGG

Sebastian, Ayoub og Thomas inviterer til lansering av epledrikken DUGG under FN-dagen på Stovner. Over 3000 epler er plukket og presset - og alle inntekter går til Redd Barna.

Avsluttet markeringen <BR>av Karl XII

Avsluttet markeringen
av Karl XII

Groruddalen historielag arrangerte tredje og siste del på 300-årsmarkeringen for Karl XIIs angrep på Norge med foredrag på Ellingsrud gård.

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

 
Sammen mot krig og konflikt

Sammen mot krig og konflikt

Søndag 24. oktober er årets TV-aksjon. Alle basene rundt omkring i Groruddalen håper så mange som mulig vil være med å gå med bøsse.

Indiske rytmer på Veitvet

Indiske rytmer på Veitvet

Gulvet på kulturhuset Veitvet ble ryddet og gjort klart til indisk dans i helgen.

Informerer elevene <BR>om TV-aksjonen

Informerer elevene
om TV-aksjonen

Leder Satha Sritharan for TV-aksjonen på Stovner og frivillig Samira Hashi tok turen til Stasjonsfjellet skole for å informere og rekruttere elevene.

 
Magisk lysvandring <BR>langs Alnaelva

Magisk lysvandring
langs Alnaelva

Mange møtte opp for å være med på årets lysvandring langs Alnaelva sist torsdag, og lyssettingen imponerte turgåerne.

Unge programledere

Unge programledere

Tre 12-åringer på Veitvet bruker fritiden til å lage radio- og videprogram på nett. Neste mål er å gjennomføre verdens lengste direktesendte webshow.

Jobber for demokratiet

Ambisiøse Drenusha (23)

Jobber for demokratiet

  • Ambisjoner

Drenusha Suka (23) fra Stovner har vært aktiv i Europeisk Ungdom i tre år. Nå har hun kommet igjennom nåløyet - og er valgt inn i hovedstyret på nasjonalt nivå.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!