Bok på Veitvet flytter
inn i Idrettens Hus

Bok på Veitvet flytter<BR> inn i Idrettens Hus

SLIK: Dette var «Bok på Veitvet» da installasjonen sto på Veitvet senter.

Idrettens Hus Nordbyen har kapret til seg kunstprosjektet «Bok på Veitvet».

Skrevet av:

«Bok på Veitvet» startet som et kunstprosjekt i 2011 - av en gruppe kunstnere som holdt til i Kulturhagen på Veitvet senter. Før sommeren måtte de legge prosjektet dødt. Men det skulle ikke vare lenge. Prosjektet Idrettens Hus - Nordbyen (IHN) ønsker å ta over prosjektet som en del av deres visjon for sosial sone, et sted der brukere av huset kan møtes mellom treningsøkter.

- Idrettens Hus - Nordbyen skal være et naturlig møtested for barn og unge i regionen, enten de driver med organisert idrett eller ikke. Vi skal fylle stedet med meningsfylte aktiviteter adekvate aktiviteter. Hva er vel bedre en dette konseptet, spør Per Ove Hyrve.

Passer godt inn

Hyrve tror bokprosjektet er midt i blinken for deres visjon.

- Jeg er stolt av at vi får mulighet til å ta over denne flotte installasjonen. Selv om det nok tar noe tid før vi er oppe å gå med praktisk bruk av installasjonen, så er jeg trygg på at dette vil bli en sentral og viktig del av «sosial sone», sier han.

Det var tilfeldigheter som gjorde at de ble tipset om amfiet til «Bok på Veitvet», og at de så etter mulige arvtakere.

- Dette er en flott installasjon som i tillegg til det rent sanselige, vil ha et praktisk anliggende i form av bokutlån.  Vi ser for oss å drive konseptet videre etter noenlunde samme prinsipp som «Bok på Veitvet» har praktisert, hvor vi fyller installasjonen med gamle bøker som leveres inn fra regionens innbyggere.

Naturlig møtested

IHNs visjon er å være et multifunksjon elt idretts- og aktivitetsanlegg der ulike idretter og aktiviteter vil kunne være i gang på samme tid. 

- Mest av alt vil dette være et naturlig møtested for barn og unge, enten de satser på sin idrett eller om de bare ønsker å være med å trene for å ha det sosialt, bygge nettverk og ha det morsomt eller rett og slett bare komme dit og «henge med venner». Dette er et møtested mellom generasjonene, uavhengig av etnisitet og livssyn.

Konseptet skal skifte navn nå som det flytter til en annen bydel. Men hva som blir det nye navnet er fremdeles usikkert.

- Vi har vel ikke helt besluttet noe navn på konseptet, men det er vel nærliggende å kalle det «Bok i Nordbyen» eller «Bok i sonen», avslutter Hyrve.

Siste nytt i Kultur

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

 
Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

 
Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Annonse: Grorud senter
Bedre p-system

Bedre p-system

  • Grorud senter

Grorud senter har gjort endringer på kundeparkeringen. Senterleder Jorunn Røed sier at dette vil gjøre det lettere for kundene.

Elevene heklet vennskapsbånd

Elevene heklet vennskapsbånd

Refstad skole markerer alltid BlimE-dagen med dans, men i år har de tatt det litt lenger og heklet en lenke som gikk rundt skolen to ganger.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Allsang-generalen tilbake

Allsang-generalen tilbake

Kreftsyke Rolf Nicolaisen tar alltid utgangspunkt i et tema når han arrangerer sine allsang-konserter. Når han nå omsider kommer tilbake til Grorud med «Allsang i kjerka» er temaet «livsglede».

Kåret til årets tegning

Kåret til årets tegning

Fra 7. klasse på Nordtvet skole ble tegningen til Tiaba Banaras Iqbal (12) kåret til årets vinner i Lions tegnekonkurranse. Det er noe som kom overraskende på.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!