Bok på Veitvet flytter
inn i Idrettens Hus

Bok på Veitvet flytter<BR> inn i Idrettens Hus

SLIK: Dette var «Bok på Veitvet» da installasjonen sto på Veitvet senter.

Idrettens Hus Nordbyen har kapret til seg kunstprosjektet «Bok på Veitvet».

«Bok på Veitvet» startet som et kunstprosjekt i 2011 - av en gruppe kunstnere som holdt til i Kulturhagen på Veitvet senter. Før sommeren måtte de legge prosjektet dødt. Men det skulle ikke vare lenge. Prosjektet Idrettens Hus - Nordbyen (IHN) ønsker å ta over prosjektet som en del av deres visjon for sosial sone, et sted der brukere av huset kan møtes mellom treningsøkter.

- Idrettens Hus - Nordbyen skal være et naturlig møtested for barn og unge i regionen, enten de driver med organisert idrett eller ikke. Vi skal fylle stedet med meningsfylte aktiviteter adekvate aktiviteter. Hva er vel bedre en dette konseptet, spør Per Ove Hyrve.

Passer godt inn

Hyrve tror bokprosjektet er midt i blinken for deres visjon.

- Jeg er stolt av at vi får mulighet til å ta over denne flotte installasjonen. Selv om det nok tar noe tid før vi er oppe å gå med praktisk bruk av installasjonen, så er jeg trygg på at dette vil bli en sentral og viktig del av «sosial sone», sier han.

Det var tilfeldigheter som gjorde at de ble tipset om amfiet til «Bok på Veitvet», og at de så etter mulige arvtakere.

- Dette er en flott installasjon som i tillegg til det rent sanselige, vil ha et praktisk anliggende i form av bokutlån.  Vi ser for oss å drive konseptet videre etter noenlunde samme prinsipp som «Bok på Veitvet» har praktisert, hvor vi fyller installasjonen med gamle bøker som leveres inn fra regionens innbyggere.

Naturlig møtested

IHNs visjon er å være et multifunksjon elt idretts- og aktivitetsanlegg der ulike idretter og aktiviteter vil kunne være i gang på samme tid. 

- Mest av alt vil dette være et naturlig møtested for barn og unge, enten de satser på sin idrett eller om de bare ønsker å være med å trene for å ha det sosialt, bygge nettverk og ha det morsomt eller rett og slett bare komme dit og «henge med venner». Dette er et møtested mellom generasjonene, uavhengig av etnisitet og livssyn.

Konseptet skal skifte navn nå som det flytter til en annen bydel. Men hva som blir det nye navnet er fremdeles usikkert.

- Vi har vel ikke helt besluttet noe navn på konseptet, men det er vel nærliggende å kalle det «Bok i Nordbyen» eller «Bok i sonen», avslutter Hyrve.

Siste nytt i Kultur

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

 
Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

 
Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

 
Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

 • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!