Bok på Veitvet flytter
inn i Idrettens Hus

Bok på Veitvet flytter<BR> inn i Idrettens Hus

SLIK: Dette var «Bok på Veitvet» da installasjonen sto på Veitvet senter.

Idrettens Hus Nordbyen har kapret til seg kunstprosjektet «Bok på Veitvet».

Skrevet av:

«Bok på Veitvet» startet som et kunstprosjekt i 2011 - av en gruppe kunstnere som holdt til i Kulturhagen på Veitvet senter. Før sommeren måtte de legge prosjektet dødt. Men det skulle ikke vare lenge. Prosjektet Idrettens Hus - Nordbyen (IHN) ønsker å ta over prosjektet som en del av deres visjon for sosial sone, et sted der brukere av huset kan møtes mellom treningsøkter.

- Idrettens Hus - Nordbyen skal være et naturlig møtested for barn og unge i regionen, enten de driver med organisert idrett eller ikke. Vi skal fylle stedet med meningsfylte aktiviteter adekvate aktiviteter. Hva er vel bedre en dette konseptet, spør Per Ove Hyrve.

Passer godt inn

Hyrve tror bokprosjektet er midt i blinken for deres visjon.

- Jeg er stolt av at vi får mulighet til å ta over denne flotte installasjonen. Selv om det nok tar noe tid før vi er oppe å gå med praktisk bruk av installasjonen, så er jeg trygg på at dette vil bli en sentral og viktig del av «sosial sone», sier han.

Det var tilfeldigheter som gjorde at de ble tipset om amfiet til «Bok på Veitvet», og at de så etter mulige arvtakere.

- Dette er en flott installasjon som i tillegg til det rent sanselige, vil ha et praktisk anliggende i form av bokutlån.  Vi ser for oss å drive konseptet videre etter noenlunde samme prinsipp som «Bok på Veitvet» har praktisert, hvor vi fyller installasjonen med gamle bøker som leveres inn fra regionens innbyggere.

Naturlig møtested

IHNs visjon er å være et multifunksjon elt idretts- og aktivitetsanlegg der ulike idretter og aktiviteter vil kunne være i gang på samme tid. 

- Mest av alt vil dette være et naturlig møtested for barn og unge, enten de satser på sin idrett eller om de bare ønsker å være med å trene for å ha det sosialt, bygge nettverk og ha det morsomt eller rett og slett bare komme dit og «henge med venner». Dette er et møtested mellom generasjonene, uavhengig av etnisitet og livssyn.

Konseptet skal skifte navn nå som det flytter til en annen bydel. Men hva som blir det nye navnet er fremdeles usikkert.

- Vi har vel ikke helt besluttet noe navn på konseptet, men det er vel nærliggende å kalle det «Bok i Nordbyen» eller «Bok i sonen», avslutter Hyrve.

Siste nytt i Kultur

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

 
En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

Pølsefest på Romsås

Pølsefest på Romsås

Mens de fleste roper på julenissen under juletrefester, er det noen andre de venter på i Romsås kirke. Der feirer de den hellige tre kongers dag. Og har selvfølgelig en pølsefest.

 
Første tur på langrenn!

Første tur på langrenn!

Den siste tiden har snøkanonene stått på for fullt ved Badedammen på Grorud. Og endelig kan man nå stå på ski, helt fra bommen.

Klær for alle kvinner

Klær for alle kvinner

Da Bella på Tonsenhagen har vært en populær butikk i mange år. Nå har de servicedyktige damene har fått inn enda flere nyheter.

Skiglede på Trollvann

Skiglede på Trollvann

  • ski

Det er mange som venter på at skibakkene i Grefsenkleiva skal åpne, men i mellomtiden er det mange som har tatt turen til Trollvann.

 
Dukketeater til Årvoll

Dukketeater til Årvoll

  • Barn

Dukketeateret Diddi inntar scenen på Årvoll gård. Da kommer blant annet bukkene Bruse og den vesle kalven på besøk.

Første juletrefest <BR>med nytt navn

Første juletrefest
med nytt navn

Høsten 2016 byttet Furuset sykehjem navn til Furusethjemmet, men navnendring og flere beboere stopper ikke sykehjemmet fra å holde på tradisjonene sine.

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!