ANNONSE

Bytter klær på Romsås

Bytter klær på Romsås

BYTTER GARDEROBE: Emma Hidas, Hans Erik Møller, Ane Haughom og Perolina Klanderud er her i gang med å fylle gjenbruksbutikken på Romsås senter med klær de har fått inn.

Framtiden i våre hender Oslo studentlag rigget seg til på Romsås minigjenbruksstasjon for å ha klesbyttemarked.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.03.2017 kl 10:07

Framtiden i våre hender har arrangert klesbyttemarked siden 90-tallet, men det har blitt mer kjent og flere har hengt seg på.

Dette er en nyåpnet gjenbruksbutikk og renovasjonsetaten tok kontakt med oss og spurte om vi ville ha det her på Romsås senter, sier Sekretær Perolina Klanderud i Oslo studentlag.

De har arrangert et slikt marked på mange forskjellige steder. Ønsket er å også nå de utenfor sentrum.

– Vi prøver å spre det og arrangerer det seks ganger i året. Vi har mange besøkende og da vi hadde det på Deichmanske hovedbibliotek måtte vi stenge dørene. Da var det over 500 mennesker som møtte opp.

– Kommer det for mange blir det fort kaos. Derfor er det fint å ha det på litt mindre steder som her, smiler hun.

Bytter syv plagg

Det er et organisert byttekonsept hvor folk leverer syv plagg de ikke vi ha lenger. For hvert plagg man leverer får man en lapp. Klærne blir deretter hengt opp, slik at det blir som å være i en bruksbutikk.

– Vi har satt en grense på syv plagg, siden det har blitt såpass populært og vi får inn alt for mye klær, sier Klanderud.

De kvalitetssikrer alt før de tar imot klærne.

– Klesforbruket i Norge har fordoblet seg de siste årene. Det er mye forskjellig som kommer inn, og vi opplever at vi får inn klær med prislapper på, og det sier jo litt, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE