Bytter klær på Romsås

Bytter klær på Romsås

BYTTER GARDEROBE: Emma Hidas, Hans Erik Møller, Ane Haughom og Perolina Klanderud er her i gang med å fylle gjenbruksbutikken på Romsås senter med klær de har fått inn.

Framtiden i våre hender Oslo studentlag rigget seg til på Romsås minigjenbruksstasjon for å ha klesbyttemarked.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.03.2017 kl 10:07

Framtiden i våre hender har arrangert klesbyttemarked siden 90-tallet, men det har blitt mer kjent og flere har hengt seg på.

Dette er en nyåpnet gjenbruksbutikk og renovasjonsetaten tok kontakt med oss og spurte om vi ville ha det her på Romsås senter, sier Sekretær Perolina Klanderud i Oslo studentlag.

De har arrangert et slikt marked på mange forskjellige steder. Ønsket er å også nå de utenfor sentrum.

– Vi prøver å spre det og arrangerer det seks ganger i året. Vi har mange besøkende og da vi hadde det på Deichmanske hovedbibliotek måtte vi stenge dørene. Da var det over 500 mennesker som møtte opp.

– Kommer det for mange blir det fort kaos. Derfor er det fint å ha det på litt mindre steder som her, smiler hun.

Bytter syv plagg

Det er et organisert byttekonsept hvor folk leverer syv plagg de ikke vi ha lenger. For hvert plagg man leverer får man en lapp. Klærne blir deretter hengt opp, slik at det blir som å være i en bruksbutikk.

– Vi har satt en grense på syv plagg, siden det har blitt såpass populært og vi får inn alt for mye klær, sier Klanderud.

De kvalitetssikrer alt før de tar imot klærne.

– Klesforbruket i Norge har fordoblet seg de siste årene. Det er mye forskjellig som kommer inn, og vi opplever at vi får inn klær med prislapper på, og det sier jo litt, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.