ANNONSE

Dans og skyggeteater
på Lindeberg

Dans og skyggeteater <BR>på Lindeberg

TO SHOW: Barn og ungdommer fra Lindeberg teatergruppe har vist fram forestillingene «Tusen og én natt – tre orientariske eventyr» og «Turboshow». Foto: Dan A. Nachtnebel

22 barn og ungdommer fra Lindeberg teatergruppe har den siste tiden jobbet med forestillingen de nylig fremførte både i nærmiljøet og på Black box teater på Rampelysfestivalen.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

Foto: Dan A. Nachtnebel

Se bildet større

Foto: Dan A. Nachtnebel

Siden det er stor aldersforskjell i teatergruppa delte de forestillingen i to. Alle barna og ungdommene var med på den første delen som var «Tusen og én natt - tre orientariske eventyr», hvor de tok for seg eventyrene «Fiskeren og ånden», «Aladdin og den magiske lampen» og «Tre brødre».

I tillegg hadde de eldre og mer erfarne i teatergruppa sitt eget «Turboshow». Med alt fra fortellersekvenser til dans og skyggeteater, er instruktør Sarina Nachtnebel veldig imponert.

Forestillingene har gått veldig bra. Barna har vist mye spilleglede og vært kjempeflinke. De har vært veldig motiverte i hele perioden, sier hun.

– Jeg synes forestillingen ble variert med både fortelling, skuespill, dans, skyggeteater og pianospill.

Mange oppgaver

Hun tar det som et godt tegn at de yngste i publikum satt rolig og fulgte med gjennom hele forestillingen.

– I «Turboshow» er det seks sketsjer hvor barna og ungdommene spiller mange ulike roller. Enkelte har hatt opptil seks roller totalt med kostymeskift underveis, sier Nachtnebel.

I 2010 startet Lindeberg teatergruppe opp som en del av et prosjekt til Lindeberg kulturens venner, og de har satt opp forestillinger siden den gang. I dag består gruppa av 22 barn og ungdommer i alderen syv til 15 år.

– For mange av barna er dette den første store forestillingen de har vært med på. Vi fordelte rollene og begynte å jobbe med forestillingen i januar, og har øvd fram til vi viste den fram nå i mai, sier instruktøren.

Mye læring

Olla Rypdal står for manuset i «Tusen og én natt - tre orientalske eventyr», mens Sigrun Thorsen Arnesdotter har skrevet manuset til «Turboshow».

– Det har vært en krevende forestilling å øve inn og barna har hatt en bratt læringskurve, sier Nachtnebel.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Bare ett år igjen

Anna Maria Sørensen (17), Marcus Bratholm Sjølie (17) og Vilde Christine Tunheim (17) kan nå legge to fantastiske år på Natur videregående skole bak seg. Nå er det sommerferie, før de begir seg ut på siste året.

ANNONSE
Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

 
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
ANNONSE