Danser seg gjennom
karrierevalgene

Danser seg gjennom <BR>karrierevalgene

DET STORE VALGET: Gjennom danserevyen til Bjerke videregående skole ble man tatt med inn i hodet på en ungdommen som skal finne ut hva han eller hun vil bli.

Bjerke videregående skole er Oslos eneste skole med danserevy. I år er det yrkesfag og hvilke valg man må ta for å bli noe, elevene viste gjennom dans fra start til slutt.

Tekst:

Publisert:

«Vil bli no» er tittelen elever fra Bjerke videregående skole har gitt årets danserevy. Mens publikum kunne vugge til musikk i alle sjangre, tok danserne og turnerne fra Bjerke dem gjennom livet som politi, tyv, bygningsarbeider, idrettsutøver, naver, lege, advokat, flyvertinne, engel og musiker.

Hva vi skal bli og hva vi skal gjøre etter videregående skole, er veldig aktuelt for oss. Det er noe alle her har til felles, sier Lotte Kristoffersen (19), som er en av danserne.

De begynte med revyen for et halvt år siden, og mange timer er lagt ned for få alt på stell.

– Vi har sikkert kjørt gjennom forestillingen hundre ganger, ler Kristoffersen.

Bjerke er danserevy

– Hvordan er det å formidle temaet gjennom dans?

– Det har faktisk ikke vært så vanskelig, men det hjelper veldig med kostymer, sier hun.

– Det vanskeligste har vært overgangene. De har vi jobbet mye med, legger en av danserne Diderik Caspersen Frydenlund (17) til.

Bjerke videregående skole har ikke hatt revy siden 2012, kun danseforestillinger - bortsett fra i fjor. Da ble danseforestillingene erstattet med danserevy. Et vellykket prosjekt de har fortsatt med.

– Det gikk veldig bra i fjor og jeg vil si vi klarte det i år også. Det gikk som forventet. Vi dansere er veldig stolte, smiler Kristoffersen.

Vår greie er danserevy. Det er det vi kan, så den må vi beholde nå.

Les mer og se flere bilder i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.