ANNONSE

Danser seg gjennom
karrierevalgene

Danser seg gjennom <BR>karrierevalgene

DET STORE VALGET: Gjennom danserevyen til Bjerke videregående skole ble man tatt med inn i hodet på en ungdommen som skal finne ut hva han eller hun vil bli.

Bjerke videregående skole er Oslos eneste skole med danserevy. I år er det yrkesfag og hvilke valg man må ta for å bli noe, elevene viste gjennom dans fra start til slutt.

Tekst:

Publisert:

«Vil bli no» er tittelen elever fra Bjerke videregående skole har gitt årets danserevy. Mens publikum kunne vugge til musikk i alle sjangre, tok danserne og turnerne fra Bjerke dem gjennom livet som politi, tyv, bygningsarbeider, idrettsutøver, naver, lege, advokat, flyvertinne, engel og musiker.

Hva vi skal bli og hva vi skal gjøre etter videregående skole, er veldig aktuelt for oss. Det er noe alle her har til felles, sier Lotte Kristoffersen (19), som er en av danserne.

De begynte med revyen for et halvt år siden, og mange timer er lagt ned for få alt på stell.

– Vi har sikkert kjørt gjennom forestillingen hundre ganger, ler Kristoffersen.

Bjerke er danserevy

– Hvordan er det å formidle temaet gjennom dans?

– Det har faktisk ikke vært så vanskelig, men det hjelper veldig med kostymer, sier hun.

– Det vanskeligste har vært overgangene. De har vi jobbet mye med, legger en av danserne Diderik Caspersen Frydenlund (17) til.

Bjerke videregående skole har ikke hatt revy siden 2012, kun danseforestillinger - bortsett fra i fjor. Da ble danseforestillingene erstattet med danserevy. Et vellykket prosjekt de har fortsatt med.

– Det gikk veldig bra i fjor og jeg vil si vi klarte det i år også. Det gikk som forventet. Vi dansere er veldig stolte, smiler Kristoffersen.

Vår greie er danserevy. Det er det vi kan, så den må vi beholde nå.

Les mer og se flere bilder i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE