Danser seg inn i året

Danser seg inn i året

DANSERE I VERDENSELITEN: Studio 1 er kjent for å fostre dansere i verdensklasse. De har en rekke medaljer fra EM og VM.

Hvis du er en av dem som gikk glipp av Studio 1 sin nyttårsforestilling, kan du angre nå.

Tekst:

Publisert:

De siste dagene har den årlige nyttårsforestillingen til dansestudioet Studio 1 gått av stabelen i Lørenskog Hus.

Den tradisjonsrike forestillingen har blitt satt opp hvert år siden 1991 og ble dermed i år altså spilt for tjuesjette gang.

Årets show består av 23 numre og inneholder alt fra hiphop, 80-talls-aerobic, et jazznummer med konkurransedansere i performing art og dans inspirert av filmklassikerne «Mission Impossible» og «The Mask». Solodans, dans i grupper og dans med alle på scenen samtidig.

Nancy Gogstad, som startet klubben i sin tid, leder det hele, innleder numrene og gir interessant tilleggsinformasjon gjennom hele forestillingen.

Fra nybegynnere til verdensmestere

Klubben holder til på Lørenskog og er kjent for å fostre dansere i verdensklasse. Øyvind Gulli har eksempelvis vært utøvende sportsdanser og har totalt 42 internasjonale medaljer fra VM og EM. Det gjør ham til den mestvinnende danseren Norge noen gang har hatt og også en av landets mestvinnende idrettsutøvere generelt.

Han har gitt seg som toppidrettsdanser nå, men er med på å arrangere nyttårsforestillingen og tar blant annet imot billetter ved inngangen, i tillegg til at han har en liten rolle under showet. Det er riktig nok på ingen måte slik at han eller de andre verdensmesterne som er med – for ja, det er flere av dem – får mer oppmerksomhet enn andre. Alle dansere, uansett alder, ferdighetsnivå, kjønn eller stil, får like mye fokus gjennom hele forestillingen.

Det er også noe av det som gjør det spesielt. Showet er særdeles variert. Danserne er fra fire til 26 år, gutter og jenter, nybegynnere, dansere i verdensklasse og dansere innen ulike sjangre. I fokus står danseglede, samhold og likeverd.

Vi får med andre ord store idrettsprestasjoner hånd i hånd med gode verdier og gleden over å danse og å lære noe nytt.

Sterke budskap

Det er også helt åpenbart at dette er noe Studio 1 er opptatt av. De har et dansenummer som handler om at alle mennesker fortjener de samme rettighetene og et dansenummer med budskapet «Mangfold, raushet og toleranse – viktigere enn all verdens medaljer».

Dette er også noe konferansier Gogstad snakker om mellom to numre, mens fire av barna sitter foran henne på scenen med hvert sitt skilt hvor det står: «RICH POOR», «GAY STRAIGHT», «BLACK WHITE» og «ATHEIST RELIGIOUS».

Vi er alle like, uansett religion, hudfarge, seksuell legning eller sosial status, og det er så viktig at vi tenker over, sier hun blant annet.

Forestillingen fremstår dermed også viktig, alvorlig og rørende, i tillegg til den udiskutable underholdningsverdien den har.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Hverdagshelten inviterte <BR>til fest på hjemmet

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager bruker pengene hun mottak sammen med prisen «Groruddalens hverdagshelt 2016» på fest for beboerne og ansatte på Furusethjemmet.

Bygg fordelingskryss <BR>mellom tre tunneler

Debatten rundt den planlagte Manglerudtunnelen med utløp i Breivollveien, som så skal gjøres om til en del av E6, pågår for fullt.

 
Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!