Danser seg inn i året

Danser seg inn i året

DANSERE I VERDENSELITEN: Studio 1 er kjent for å fostre dansere i verdensklasse. De har en rekke medaljer fra EM og VM.

Hvis du er en av dem som gikk glipp av Studio 1 sin nyttårsforestilling, kan du angre nå.

Skrevet av:

De siste dagene har den årlige nyttårsforestillingen til dansestudioet Studio 1 gått av stabelen i Lørenskog Hus.

Den tradisjonsrike forestillingen har blitt satt opp hvert år siden 1991 og ble dermed i år altså spilt for tjuesjette gang.

Årets show består av 23 numre og inneholder alt fra hiphop, 80-talls-aerobic, et jazznummer med konkurransedansere i performing art og dans inspirert av filmklassikerne «Mission Impossible» og «The Mask». Solodans, dans i grupper og dans med alle på scenen samtidig.

Nancy Gogstad, som startet klubben i sin tid, leder det hele, innleder numrene og gir interessant tilleggsinformasjon gjennom hele forestillingen.

Fra nybegynnere til verdensmestere

Klubben holder til på Lørenskog og er kjent for å fostre dansere i verdensklasse. Øyvind Gulli har eksempelvis vært utøvende sportsdanser og har totalt 42 internasjonale medaljer fra VM og EM. Det gjør ham til den mestvinnende danseren Norge noen gang har hatt og også en av landets mestvinnende idrettsutøvere generelt.

Han har gitt seg som toppidrettsdanser nå, men er med på å arrangere nyttårsforestillingen og tar blant annet imot billetter ved inngangen, i tillegg til at han har en liten rolle under showet. Det er riktig nok på ingen måte slik at han eller de andre verdensmesterne som er med – for ja, det er flere av dem – får mer oppmerksomhet enn andre. Alle dansere, uansett alder, ferdighetsnivå, kjønn eller stil, får like mye fokus gjennom hele forestillingen.

Det er også noe av det som gjør det spesielt. Showet er særdeles variert. Danserne er fra fire til 26 år, gutter og jenter, nybegynnere, dansere i verdensklasse og dansere innen ulike sjangre. I fokus står danseglede, samhold og likeverd.

Vi får med andre ord store idrettsprestasjoner hånd i hånd med gode verdier og gleden over å danse og å lære noe nytt.

Sterke budskap

Det er også helt åpenbart at dette er noe Studio 1 er opptatt av. De har et dansenummer som handler om at alle mennesker fortjener de samme rettighetene og et dansenummer med budskapet «Mangfold, raushet og toleranse – viktigere enn all verdens medaljer».

Dette er også noe konferansier Gogstad snakker om mellom to numre, mens fire av barna sitter foran henne på scenen med hvert sitt skilt hvor det står: «RICH POOR», «GAY STRAIGHT», «BLACK WHITE» og «ATHEIST RELIGIOUS».

Vi er alle like, uansett religion, hudfarge, seksuell legning eller sosial status, og det er så viktig at vi tenker over, sier hun blant annet.

Forestillingen fremstår dermed også viktig, alvorlig og rørende, i tillegg til den udiskutable underholdningsverdien den har.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!