De siste 25 år i Bladkompaniet

De siste 25 år i Bladkompaniet

JUBILEUMSBOK-REDAKSJONEN: Nils Nordberg, Jørgen Gaare, Frøydis Arnesen, Øivind Makilla (laget omslaget på boka), Finn Arnesen, Dag Lønsjø, Liv Røsjø Sande. Stein Aage Hubred var ikke tilstede på lanseringen.


Boka «100 års folkelesning fra Bladkompaniet. De siste 25 år» ble lansert på Bladkompaniet 27. oktober med gamle og nye bladkompanister tilstede.

100 års folkelesning fra Bladkompaniet» tar for seg forfattere, tegnere og alle som har bidratt til å gjøre navnet Bladkompaniet synonymt med folkelesning fra 1990 til 2015.

I 1990 skrev Finn Arnesen boka «Fra Rudolf Muus til Margit Sandemo», som tar for seg de første 75 år. Mye har skjedd siden den gang. Bladkompaniet ble kjøpt opp og ble til Schibsted Forlag, før det igjen ble oppkjøpt av Vigmostad og Bjørke og gjenoppsto som Bladkompaniet på 100-årsdagen i 2015. «100 års folkelesning fra Bladkompaniet» er historien om de siste 25 år, fra 1990 til 2015.

For gammel

Arno Vigmostad ringte Finn Arnesen like etter de tok over og spurte om han ville skrive en fortsettelse på boka hans. En så stor og omfattende oppgave følte han seg for gammel til.

Jeg foreslo at han skulle høre med Frøydis (Arnesen) om hun ville være redaktør for boka, mens de gamle Bladkompani-redaktørene kunne skrive om «sine» forfattere og områder. Og nå foreligger resultatet, sier Finn Arnesen.

I jubileumsbok-redaksjonen sitter Jørgen Gaare, Finn Arnesen, Dag Lønsjø, Frøydis Arnesen, Stig Aage Hubred, Liv Røsjø Sande og Nils Nordberg.

På Kalbakken

Bladkompaniet har lokal tilknytning til Groruddalen, hvor det holdt til i Stålfjæra 5 i 25 år, også i tre år etter at Schibsted kjøpte forlaget.

– Mange fra nærområdet jobbet der. Jeg skaffet Marit Myhre (hans niese som bor på Ammerud) jobb da hun ennå ikke hadde fylt 17, og hun er fortsatt der. Ingen har i dag jobbet lengre i firmaet enn henne, sier Arnesen.

– Det er flere fra distriktet som fortsatt jobber for Bladkompaniet, og mange som har gått av med pensjon, sier han.

For redaktør for boka – Frøydis Arnesen – var det en selvfølge at hun ville være med å skrive Bladkompaniets historie fra den tiden hun selv var med, selv om det skal sies at hun ba om litt betekningstid.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

 
Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.