De siste 25 år i Bladkompaniet

De siste 25 år i Bladkompaniet

JUBILEUMSBOK-REDAKSJONEN: Nils Nordberg, Jørgen Gaare, Frøydis Arnesen, Øivind Makilla (laget omslaget på boka), Finn Arnesen, Dag Lønsjø, Liv Røsjø Sande. Stein Aage Hubred var ikke tilstede på lanseringen.


Boka «100 års folkelesning fra Bladkompaniet. De siste 25 år» ble lansert på Bladkompaniet 27. oktober med gamle og nye bladkompanister tilstede.

Skrevet av:

100 års folkelesning fra Bladkompaniet» tar for seg forfattere, tegnere og alle som har bidratt til å gjøre navnet Bladkompaniet synonymt med folkelesning fra 1990 til 2015.

I 1990 skrev Finn Arnesen boka «Fra Rudolf Muus til Margit Sandemo», som tar for seg de første 75 år. Mye har skjedd siden den gang. Bladkompaniet ble kjøpt opp og ble til Schibsted Forlag, før det igjen ble oppkjøpt av Vigmostad og Bjørke og gjenoppsto som Bladkompaniet på 100-årsdagen i 2015. «100 års folkelesning fra Bladkompaniet» er historien om de siste 25 år, fra 1990 til 2015.

For gammel

Arno Vigmostad ringte Finn Arnesen like etter de tok over og spurte om han ville skrive en fortsettelse på boka hans. En så stor og omfattende oppgave følte han seg for gammel til.

Jeg foreslo at han skulle høre med Frøydis (Arnesen) om hun ville være redaktør for boka, mens de gamle Bladkompani-redaktørene kunne skrive om «sine» forfattere og områder. Og nå foreligger resultatet, sier Finn Arnesen.

I jubileumsbok-redaksjonen sitter Jørgen Gaare, Finn Arnesen, Dag Lønsjø, Frøydis Arnesen, Stig Aage Hubred, Liv Røsjø Sande og Nils Nordberg.

På Kalbakken

Bladkompaniet har lokal tilknytning til Groruddalen, hvor det holdt til i Stålfjæra 5 i 25 år, også i tre år etter at Schibsted kjøpte forlaget.

– Mange fra nærområdet jobbet der. Jeg skaffet Marit Myhre (hans niese som bor på Ammerud) jobb da hun ennå ikke hadde fylt 17, og hun er fortsatt der. Ingen har i dag jobbet lengre i firmaet enn henne, sier Arnesen.

– Det er flere fra distriktet som fortsatt jobber for Bladkompaniet, og mange som har gått av med pensjon, sier han.

For redaktør for boka – Frøydis Arnesen – var det en selvfølge at hun ville være med å skrive Bladkompaniets historie fra den tiden hun selv var med, selv om det skal sies at hun ba om litt betekningstid.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med forestilling

Feirer 20 år med forestilling

Hellerud teaterverksted startet opp i 1996. Sist uke feiret de med noen av glansstykkene på Haugerud seniorsenter.

Lanserer «Asfaltøl»

Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

  • Asfaltøl

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

Ble inspirert av kaffekanna

Ble inspirert av kaffekanna

Sist helg åpnet Shoddyfabrikken dørene for alle besøkende, da de hadde åpent hus med juleutstillinger. Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte blant annet ut et bilde av kaffekanna hun har på kontoret.

 
«Scrooge» på Årvoll gård

«Scrooge» på Årvoll gård

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykke «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

Kom med årlig julegave

Kom med årlig julegave

Åge Andersen på Ammerudhjemmet setter pris på gaven fra Grorud Rotary, nemlig 40 flasker med vin.

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

 
Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

 
Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!