De siste 25 år i Bladkompaniet

De siste 25 år i Bladkompaniet

JUBILEUMSBOK-REDAKSJONEN: Nils Nordberg, Jørgen Gaare, Frøydis Arnesen, Øivind Makilla (laget omslaget på boka), Finn Arnesen, Dag Lønsjø, Liv Røsjø Sande. Stein Aage Hubred var ikke tilstede på lanseringen.


Boka «100 års folkelesning fra Bladkompaniet. De siste 25 år» ble lansert på Bladkompaniet 27. oktober med gamle og nye bladkompanister tilstede.

100 års folkelesning fra Bladkompaniet» tar for seg forfattere, tegnere og alle som har bidratt til å gjøre navnet Bladkompaniet synonymt med folkelesning fra 1990 til 2015.

I 1990 skrev Finn Arnesen boka «Fra Rudolf Muus til Margit Sandemo», som tar for seg de første 75 år. Mye har skjedd siden den gang. Bladkompaniet ble kjøpt opp og ble til Schibsted Forlag, før det igjen ble oppkjøpt av Vigmostad og Bjørke og gjenoppsto som Bladkompaniet på 100-årsdagen i 2015. «100 års folkelesning fra Bladkompaniet» er historien om de siste 25 år, fra 1990 til 2015.

For gammel

Arno Vigmostad ringte Finn Arnesen like etter de tok over og spurte om han ville skrive en fortsettelse på boka hans. En så stor og omfattende oppgave følte han seg for gammel til.

Jeg foreslo at han skulle høre med Frøydis (Arnesen) om hun ville være redaktør for boka, mens de gamle Bladkompani-redaktørene kunne skrive om «sine» forfattere og områder. Og nå foreligger resultatet, sier Finn Arnesen.

I jubileumsbok-redaksjonen sitter Jørgen Gaare, Finn Arnesen, Dag Lønsjø, Frøydis Arnesen, Stig Aage Hubred, Liv Røsjø Sande og Nils Nordberg.

På Kalbakken

Bladkompaniet har lokal tilknytning til Groruddalen, hvor det holdt til i Stålfjæra 5 i 25 år, også i tre år etter at Schibsted kjøpte forlaget.

– Mange fra nærområdet jobbet der. Jeg skaffet Marit Myhre (hans niese som bor på Ammerud) jobb da hun ennå ikke hadde fylt 17, og hun er fortsatt der. Ingen har i dag jobbet lengre i firmaet enn henne, sier Arnesen.

– Det er flere fra distriktet som fortsatt jobber for Bladkompaniet, og mange som har gått av med pensjon, sier han.

For redaktør for boka – Frøydis Arnesen – var det en selvfølge at hun ville være med å skrive Bladkompaniets historie fra den tiden hun selv var med, selv om det skal sies at hun ba om litt betekningstid.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

 
Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

 
De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Spiller seg til universet

Spiller seg til universet

Grorud Ungdomskorps øver for fullt til showkonserten de skal ha på Rommen scene nå på søndag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!