De siste 25 år i Bladkompaniet

De siste 25 år i Bladkompaniet

JUBILEUMSBOK-REDAKSJONEN: Nils Nordberg, Jørgen Gaare, Frøydis Arnesen, Øivind Makilla (laget omslaget på boka), Finn Arnesen, Dag Lønsjø, Liv Røsjø Sande. Stein Aage Hubred var ikke tilstede på lanseringen.


Boka «100 års folkelesning fra Bladkompaniet. De siste 25 år» ble lansert på Bladkompaniet 27. oktober med gamle og nye bladkompanister tilstede.

Skrevet av:

100 års folkelesning fra Bladkompaniet» tar for seg forfattere, tegnere og alle som har bidratt til å gjøre navnet Bladkompaniet synonymt med folkelesning fra 1990 til 2015.

I 1990 skrev Finn Arnesen boka «Fra Rudolf Muus til Margit Sandemo», som tar for seg de første 75 år. Mye har skjedd siden den gang. Bladkompaniet ble kjøpt opp og ble til Schibsted Forlag, før det igjen ble oppkjøpt av Vigmostad og Bjørke og gjenoppsto som Bladkompaniet på 100-årsdagen i 2015. «100 års folkelesning fra Bladkompaniet» er historien om de siste 25 år, fra 1990 til 2015.

For gammel

Arno Vigmostad ringte Finn Arnesen like etter de tok over og spurte om han ville skrive en fortsettelse på boka hans. En så stor og omfattende oppgave følte han seg for gammel til.

Jeg foreslo at han skulle høre med Frøydis (Arnesen) om hun ville være redaktør for boka, mens de gamle Bladkompani-redaktørene kunne skrive om «sine» forfattere og områder. Og nå foreligger resultatet, sier Finn Arnesen.

I jubileumsbok-redaksjonen sitter Jørgen Gaare, Finn Arnesen, Dag Lønsjø, Frøydis Arnesen, Stig Aage Hubred, Liv Røsjø Sande og Nils Nordberg.

På Kalbakken

Bladkompaniet har lokal tilknytning til Groruddalen, hvor det holdt til i Stålfjæra 5 i 25 år, også i tre år etter at Schibsted kjøpte forlaget.

– Mange fra nærområdet jobbet der. Jeg skaffet Marit Myhre (hans niese som bor på Ammerud) jobb da hun ennå ikke hadde fylt 17, og hun er fortsatt der. Ingen har i dag jobbet lengre i firmaet enn henne, sier Arnesen.

– Det er flere fra distriktet som fortsatt jobber for Bladkompaniet, og mange som har gått av med pensjon, sier han.

For redaktør for boka – Frøydis Arnesen – var det en selvfølge at hun ville være med å skrive Bladkompaniets historie fra den tiden hun selv var med, selv om det skal sies at hun ba om litt betekningstid.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

VM-fest på Ammerudhjemmet

VM-fest på Ammerudhjemmet

  • Ammerudhjemmet

I anledning starten på VM i ski og at Ammerudhjemmet har fått seg bålpanne, samlet de beboerne ute for en liten fest med toddy og kaffe rundt bålet.

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

 
Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

 
Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

 
Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!