De unge stemmers kraft

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

Skrevet av:

Det er klare og tydelige kandidater som har blitt nominert til prisen for årets unge ildsjel på Stovner. Nahom Daniel (19), Ali al-Jabri (18), Satha Sritharan (23) og Hibo Bashir (23). Sistnevnte er nominert sammen. En ildsjel kan ofte beskriver som en som yter det lille ekstra for sitt lokalmiljø. På Stovner velger de å hylle de unge og fremtredende og de mer erfarne. Men de er alle enige om én ting; det viktigste er å bidra.

- Jeg ble sjokkert og overrasket da jeg fikk beskjeden, sier Satha.

Han har vært frivillig hos Stovner frivilligsentral i fire år, og har klare meninger om hva det betyr å være frivillig.

Mange tenker kanskje at de vil gjøre noe stort med en gang. Men på Stovner kan man begynne smått med de nære ting. Og så er det egentlig stort allikevel, smiler han.

For Hibo betyr det at man får sjansen til å gi noe tilbake.

- Det er viktig å gjøre noe for barn og unge, for det er jo noen som gjorde det for oss. De beste minnene kommer fra aktiviteter man har vært med på som ung, smiler hun.

Måtte si ifra

Ali al-Jabri ble et velkjent navn høsten 2015 da han skrev et debattinnlegg om Groruddalen. Hans engasjement og veltalenhet ble plukket opp av statsminister Erna Solberg og ordfører Marianne Borgen. Innlegget han skrev ble kalt «Integrering kan være enkelt. Bare se på Stovner».

- Det er bra at Stovner fokuserer på disse prisene for de menneskene som gjør litt ekstra for sitt lokalmiljø, sier han.

- Jeg synes det er merkelig at de som ofte skriver så negativt om Groruddalen ikke kommer herfra. Da jeg begynte å engasjere meg i debatten var det fordi jeg ikke la merke til at det var noen klare stemmer som sa tydelig ifra. Jeg måtte svare på kritikken, eller så ville den bare gli forbi ubesvart.

Åpenhet om tilbud

Den siste tiden har det blusset opp igjen. Stemmer mot og for ungdom i Groruddalen. Politikere, beboere, samfunnsdebattanter og politiet har engasjert seg. Igjen.

Det skjer mye bra her, men mye har bare blitt snakket om i lukkede kretser. Jeg brukte lang tid på å forme et innlegg basert på fakta, og ikke synsing. Vi har fortsatt en jobb å gjøre her, sier han.

- Hvis jeg skulle si én ting til ungdom på Stovner og i dalen ville det vært at de ikke må undervurdere seg selv. Forstå hvor viktig stemmen din er.

Nahom Daniel har hatt en noe annerledes oppvekst på Stovner. Han er med i filmen «Barneraneren» og har hatt en trøblete fortid med politiet. Nå jobber han som ungdomsarbeider og et ungdomsklubb-initiativ.

Jeg trodde de ringte feil da de sa jeg var nominert til årets unge ildsjel, ler han.

- Jeg vet det er utfordringer her, men vi må snakke mer om løsningene.

Engasjementet nytter

Nahom jobber som lærling på Nordtvet skole.

- Det eneste vi kan gjøre her er å tale vår sak. Folk burde engasjere seg i lokalmiljøet, vi kan faktisk gjøre en forskjell, mener han.

På Stovnerbroa på vei mot fotograferingen etter intervjuet blir Ali stoppet av en beboer. Hun smiler, tydelig engasjert, og utbryter; «Jeg har sett han på tv. Han er så flink til å snakke om Stovner. Jeg liker det veldig godt», smiler hun før hun går videre.

En tydelig brydd Ali bukker høflig. Og så glimter det i øynene hans.

- Der ser du. Potensialet og plattformen er der. Vi må bare bli enda mer bevisst på å bruke det.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!