Det er lov med godsaker i timen

Det er lov med godsaker i timen

 

Etterstad videre­gående skole er Oslos eneste med restaurant- og matfag - her er det lov å smake på godsakene i skoletida.

Skrevet av:

- Vi blir nesten som en stor familie på denne linja. Spiser sammen og hygger oss rundt bordet, forteller Karoline Kingsrød og Christoffer Voll - elever på restaurant- og matfag-linja.
Vi møter dem på et av skolens mange kjøkken under åpen dag på Etterstad vgs, godt i gang med bakverk av diverse slag. Begge forteller at de trives godt på skolen og i klassen, og spesielt siden de er få elever i hver klasse.

Det er konditor elevene vil bli.

- Som konditor får jeg utløp for kreativiteten. Og så er jeg veldig glad i søtsaker, innrømmer Karoline.

 

Grunnleggende opplæring

Restaurant- og matfag gir grunnleggende opplæring i forskjellige yrker innen hotell- og restaurant og næringsmiddelindustrien. Men også arbeid i bedrifter som produserer forskjellige matvarer og drikkevarer.

Skolen skal legge til rette for at elevene lærer å mestre bransjens krav til gode medarbeidere. Det er også fokus på tverrfaglige prosjekter, gruppearbeid, problem­basert undervisning og forelesning med demonstrasjon.

Mellom ti og femten timer i uka brukes på kjøkkenet, bakeriet, i kjøttavdelingen, restauranten eller laboratoriet - verkstedene på restaurant- og matfag.

Elevarbeidene fra kjøkkenet kan kjøpes i skolens eget delikatesse­utsalg.

Etterstad gir også mulighet for særskilt tilrettelagt undervisning i restaurant- og matfag.

Skolen gir også elevene gode muligheter for lærlingplass innenfor sine yrkesvalg. I forhold til elevtall er antall elever formidlet til lærlingplass høyest av alle yrkesfagskolene i Oslo.

 

Tydelig forbedring

Rektor Bjarne Asgrimplass er fornøyd med året som har gått, men skulle gjerne sett at det stagnerte oppussingsarbeidet fullføres.

Selv om toalettene er blitt total­renovert er det mye som står igjen av arbeidet - blant annet ventilasjonsanlegget.

Etterstad har jobbet med å få opp motivasjonen og resultatene på fellesfag: matte, norsk, engelsk og så viderer.

- Programfagene har vi ikke noe problemer med. Der er motivasjonen på topp, men i fellesfagene har vi hatt problemer med å få alle gjennom med bestått i alle fag. Det har vært et satsningsområde for oss i år, forteller rektoren.

Asgrimplass har vært overhode på Etterstad i ni år, og mener jobben er spennende, men slitsom.

De siste fire årene har han opplevd tydelige forbedringer på skolens årlige brukerundersøkelse.

På spørsmålet «I hvilken grad trives du på skolen?», svarer 97,7 prosent at de trives godt.

At elevene trives på skolen viser seg i aller høyeste grad tilbake på kjøkkenet, hvor wienerbrødene til Christoffer og Karoline er ferdige.

De vet at Etterstad har hatt et dårlig rykte, men kjenner seg ikke igjen i dem.

- Klassemiljøet er veldig bra her, mener Christoffer og Karoline er enig.

Wienerbrødene er like gode.

Siste nytt i Kultur

Har eldres <BR>helse i fokus

Har eldres
helse i fokus

  • Seniorsenter

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Furusetspeiderne
lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.

«Løvenes Konge» <BR>på Granstangen

«Løvenes Konge»
på Granstangen

  • Teaterfestival

Elevene fra sal og scene på 9. trinn sørget for at «Simba» og «Mufasa» inntok Granstangen skole da de tok for seg «Løvenes Konge» på skolens egen teaterfestival.

 
Utviklet egen app - vil nå toppen

Groruddalsprosjekt til norgesmesterskap:

Utviklet egen app - vil nå toppen

Ungdommene Thomas Aleksander, Luveen, Henrik og Toralf er klare for NM i Ungdomsbedriftstyring, som en del av Ungt Entreprenørskaps Oslolag. De skal stille med appen «Stovner Hub».

Barnas store sjakkturnering

Barnas store sjakkturnering

  • Sjakk

For tredje år på rad arrangerte Rødtvet sjakk Barnas Grand Prix-turnering på Rødtvet skole.

Musikalske talenter <BR>i Grorud kirke

Musikalske talenter
i Grorud kirke

  • konsert

Da Smutten musikkstue arrangerte sin første vårkonsert i Grorud kirke, ble musikalske venner invitert.

 
 Til Oslo Open

Kunstner fra Tonsenhagen

Til Oslo Open

  • Kunst

Oslo Open kommer til østsiden av byen 23. april. Da skal Anny Langer fra Tonsenhagen være blant deltakerne.

Hvem har tatt Stiggas OL-medalje?

Akers Avis Groruddalens påskekrim 2017:

Hvem har tatt Stiggas OL-medalje?

  • Påskekrim 2017

I flere år har Akers Avis Groruddalen presentert en påskekrim. Denne gangen er det OL-gutten Stig-André «Stigga» Berge som leter etter sin OL-medalje som har blitt stjålet. Han har fire mistenkte i kikkerten. Finner du ut hvem tyven er?

Med korset på ryggen

Fra Høybråten til Stovner:

Med korset på ryggen

  • Påske

Langfredag i Groruddalen betyr korsvandring til Stovner kirke. I år var det derimot store forandringer i det tradisjonsrike opplegget, for denne gangen gikk turen fra Høybråten via Haugenstua.

 
– Bruk marka i påsken

– Bruk marka i påsken

  • Lillomarka

Bjørn Larsson har vært med Lill-O-Dilten siden oppstarten, og selv i den voksne alder av 92 år har han hjulpet til med å sette ut poster også denne gangen. Nå oppfordrer han groruddølene til å ta turen opp i Lillomarka i påsken.

23 år og starter egen bedrift

23 år og starter egen bedrift

  • Skjønnhet

Stine Hellstrøm (23) har det travelt med forberedelser i påsken. Påskedagene brukes nemlig til siste finpuss av hennes nye skjønnhetssalong på Høybråten.

Lærer bort selvforsvar - der folk er

Lærer bort selvforsvar - der folk er

  • Selvforsvar

Etter 24 år innen økonomi og regnskap, kaster Thomas W. Myhre (45) inn håndkleet. Nå har han startet for seg selv - og da med noe han brenner for - nemlig realistisk selvforsvar.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!