- Det er viktig å ha drømmer

- Det er viktig å ha drømmer

 

Trioen Beat Track synger om det å stå på en scene og gjøre det de elsker i låta «Drømmer». Neste lørdag skal de fremføre sangen fra scenen i selveste Oslo Spektrum.

- Sangen handler om drømmene våre og hvor viktig det er å ha drømmer. Det er også en mening bak om at alle drømmer kan bli en virkelighet, forteller Jon Erlend Nordby (12).

Han er med i gruppa Beat Track sammen med Felix Øverli (12) og Jenny Marie Haugland (12). Neste helg ser du Risløkka-trioen i den store finalen av Melodi Grand Prix Jr. Jon Erlend og Felix har skrevet låta «Drømmer» sammen, men de kjente ikke til hverandre inntil Jon Erlend hørte rykter om at også Felix er opptatt av musikk.

- Jeg fikk høre av noen at Felix likte å synge og skrive låter. Så det endte med at jeg gikk bort til ham i skolegården og spurte om vi skulle bli bedre kjent. Og det ville han.

Siden den gang har de to blitt gode kompiser, og startet først bandet «City Boys», som etter hvert ble forandret til «The Energy Monsters».

Jenny ble med

Jon Erlend og Felix meldte seg på Melodi Grand Prix Jr. for første gang i fjor. Da ble det med noen audition-runder, og ingen finale. Det stoppet dem ikke fra å gjøre et nytt forsøk dette året.


- Men vi tenkte at det kunne vært litt kult å få med ei jente. Jenny går i klassen min, og jeg hørte henne synge når klassen vår skulle lage en sang sammen. Da spurte Jon Erlend og jeg henne om hun ville bli med, forteller Felix.

- Vi synes hun hadde en veldig kul stemme, fortsetter Jon Erlend.

Jenny Marie Haugland var heller ikke vond å be.

- Jeg har ikke turt å melde meg på noen talentkonkurranser tidligere, selv om jeg har hatt lyst. Det er mye enklere og mindre skummelt når vi er litt flere, smiler hun.

Kjendisfaktor

Til vanlig går de tre 12-åringene på Løren skole. Selv om deltakelsen i NRK-programmet Melodi Grand Prix Jr. har ført til at de tre har fått litt kjendisstaus, har de ikke merket noen annerledes oppførsel fra sine egne klassekamerater.


- Det er noen fra de yngre trinnene som kommer bort til oss, men de som går i klassene våre tenker ikke noe på det, sier Jon Erlend.

- Jeg ble kjent igjen på gata da jeg gikk skolepatrulje. Da var det ei jente som lurte på om det var jeg som var med i Beat Track. Det er jo litt stas å bli kjent igjen, smiler Jenny.

De unge artistene har merket at populariteten har økt - spesielt gjennom sosiale medier.

- Nå pleier jeg å få mange venneforespørsler på Facebook fra folk jeg ikke kjenner, ler Jon Erlend.

Livsopplevelse

Finalen i Melodi Grand Prix Jr. skal sendes live på NRK fra Oslo Spektrum lørdag 1. september. Her skal 10 finalister konkurrere om førsteplassen. I tillegg skal alle deltakerne fremføre årets MGP Junior-låt, som produsent Ronny Wikmark står bak.


Beat Track-medlemmene har ikke noen spesielle forventninger til det å stikke av med seieren, selv om de innrømmer at det hadde vært veldig kult. Men de er alle enige om at det kommer til å bli en opplevelse for livet.

- Jeg har litt nerver, men gleder meg samtidig veldig mye. Vi har jo øvd mye, sier Jenny.

- Det verste som kan skje er at jeg glemmer teksten og stivner helt. Det er jo plass til mange i Oslo Spektrum, fortsetter hun.

- Men vi er uansett sikre på at det kommer til å bli fett og et skikkelig leven, ler Jon Erlend.

Sideinteresse

Til tross for at Jon Erlend, Felix og Jenny har fått kjenne litt på kjendistilværelsen allerede, og de har fått bekreftet at mange i landet liker musikken deres, er det ikke nødvendigvis en artistkarriere som er deres store drøm.


- Jeg liker å synge, men det er ikke et stort mål i livet mitt å bli artist, sier Jenny.

- Det er jo kult å bli kjent og sånt, men musikken er egentlig bare en hobby, fortsetter Felix.

For Jon Erlend er det også mer snakk om å ha en sideinteresse.

- Vi har det veldig gøy når vi synger og lager musikk, så det er det det handler om.

Samtidig synes de at de har vokst etter å ha fått litt mer erfaring på scenen.

- Jeg synges egentlig det er flauere å synge i studio, siden det er så få mennesker der. Da er det bedre å stå på en scene, mener Jon Erlend.

Flere hobbyer

De tre elevene på Løren skole har vært en del på Kulturhuset PåBanen for å spille egen musikk og bli inspirert av andre lokale aktører som holder til på klubben.


- Felix og jeg har blant annet vært med på «Bjerke On The Rock». Det kan hende vi melder oss på Ungdommens Kulturmønstring også, men vi må bare bli litt eldre først, smiler Jon Erlend.

Man må være 13 år for å delta på UKMs fylkes- og landsmønstring.

12-åringene har også en del andre interesser som de fyller fritiden med. Mens Jenny er en del med venner og holder på med cheerleading, spiller Felix hockey og driver med brett, ski og jibbing. Jon Erlend trives også i skibakken. men da på twintip-ski. Nå skal han snart starte med tennis og skyting.

- Når ferien var over merket jeg at det har blitt litt mye, ler Felix.

Inspirerende

Jon Erlends bror, Anders, driver også med musikk og går da under artistnavnet Peders. Beat Track-medlemmet forteller at storebroren har vært en inspirasjonsspire for ham.


- Det var egentlig han som fikk meg til å ville starte med musikk, sier Jon Erlend.

Felix, Jenny og Jon Erlend har også artister de ser opp til.

- Av norske artister så hører jeg en del på Vinnie og Madcon. Jeg synes Tshawe i Madcon er skikkelig kul. Eminem hører jeg også på, og ellers går det i r'n'b og dagens reggae, som i grunn er blandet med litt hiphop, forteller Felix.

Jon Erlend har også sansen for Madcon, Øyvind «Vinni» Sauvik og Eminem.

- Egentlig liker jeg alt fra Bob Marley til Justin Bieber. Bare ikke jazz, ler han.

Jenny liker Tone Damli Aaberge, Cher LIoyd, Justin Bieber og det meste av popmusikk.

Ikke et fokus

Selv om trekløveren ikke kjente så godt til hverandre tidligere, er de blitt gode venner etter at de startet Beat Track. De setter stor pris på fansen de har fått gjennom MGP, og håper mange klistrer seg til tv-skjermen eller drar til Oslo Spektrum neste lørdag.


- Takk til alle de som stemmer på oss, sier Jenny med et smil.

Nå lader de opp til finalekvelden, og angrer ikke et sekund på at de meldte seg på.

- Uansett om vi vinner eller ikke, så er dette en livsopplevelse. Jeg tror også at en MGP-deltakelse gir litt i karrieren. Lido Lido vant for eksempel ikke da han deltok, men han er blitt kjent likevel. Det hjelper deg nok å komme videre, mener Jon Erlend.

- I starten var vi nok litt mer fokusert på å vinne, men nå er det mest for gøy, sier Jenny.

- Men om vi vinner, så kommer vi til å feire. Masse, forsikrer Felix.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!