- Det er viktig å ha drømmer

- Det er viktig å ha drømmer

 

Trioen Beat Track synger om det å stå på en scene og gjøre det de elsker i låta «Drømmer». Neste lørdag skal de fremføre sangen fra scenen i selveste Oslo Spektrum.

Skrevet av:

- Sangen handler om drømmene våre og hvor viktig det er å ha drømmer. Det er også en mening bak om at alle drømmer kan bli en virkelighet, forteller Jon Erlend Nordby (12).

Han er med i gruppa Beat Track sammen med Felix Øverli (12) og Jenny Marie Haugland (12). Neste helg ser du Risløkka-trioen i den store finalen av Melodi Grand Prix Jr. Jon Erlend og Felix har skrevet låta «Drømmer» sammen, men de kjente ikke til hverandre inntil Jon Erlend hørte rykter om at også Felix er opptatt av musikk.

- Jeg fikk høre av noen at Felix likte å synge og skrive låter. Så det endte med at jeg gikk bort til ham i skolegården og spurte om vi skulle bli bedre kjent. Og det ville han.

Siden den gang har de to blitt gode kompiser, og startet først bandet «City Boys», som etter hvert ble forandret til «The Energy Monsters».

Jenny ble med

Jon Erlend og Felix meldte seg på Melodi Grand Prix Jr. for første gang i fjor. Da ble det med noen audition-runder, og ingen finale. Det stoppet dem ikke fra å gjøre et nytt forsøk dette året.

- Men vi tenkte at det kunne vært litt kult å få med ei jente. Jenny går i klassen min, og jeg hørte henne synge når klassen vår skulle lage en sang sammen. Da spurte Jon Erlend og jeg henne om hun ville bli med, forteller Felix.

- Vi synes hun hadde en veldig kul stemme, fortsetter Jon Erlend.

Jenny Marie Haugland var heller ikke vond å be.

- Jeg har ikke turt å melde meg på noen talentkonkurranser tidligere, selv om jeg har hatt lyst. Det er mye enklere og mindre skummelt når vi er litt flere, smiler hun.

Kjendisfaktor

Til vanlig går de tre 12-åringene på Løren skole. Selv om deltakelsen i NRK-programmet Melodi Grand Prix Jr. har ført til at de tre har fått litt kjendisstaus, har de ikke merket noen annerledes oppførsel fra sine egne klassekamerater.

- Det er noen fra de yngre trinnene som kommer bort til oss, men de som går i klassene våre tenker ikke noe på det, sier Jon Erlend.

- Jeg ble kjent igjen på gata da jeg gikk skolepatrulje. Da var det ei jente som lurte på om det var jeg som var med i Beat Track. Det er jo litt stas å bli kjent igjen, smiler Jenny.

De unge artistene har merket at populariteten har økt - spesielt gjennom sosiale medier.

- Nå pleier jeg å få mange venneforespørsler på Facebook fra folk jeg ikke kjenner, ler Jon Erlend.

Livsopplevelse

Finalen i Melodi Grand Prix Jr. skal sendes live på NRK fra Oslo Spektrum lørdag 1. september. Her skal 10 finalister konkurrere om førsteplassen. I tillegg skal alle deltakerne fremføre årets MGP Junior-låt, som produsent Ronny Wikmark står bak.

Beat Track-medlemmene har ikke noen spesielle forventninger til det å stikke av med seieren, selv om de innrømmer at det hadde vært veldig kult. Men de er alle enige om at det kommer til å bli en opplevelse for livet.

- Jeg har litt nerver, men gleder meg samtidig veldig mye. Vi har jo øvd mye, sier Jenny.

- Det verste som kan skje er at jeg glemmer teksten og stivner helt. Det er jo plass til mange i Oslo Spektrum, fortsetter hun.

- Men vi er uansett sikre på at det kommer til å bli fett og et skikkelig leven, ler Jon Erlend.

Sideinteresse

Til tross for at Jon Erlend, Felix og Jenny har fått kjenne litt på kjendistilværelsen allerede, og de har fått bekreftet at mange i landet liker musikken deres, er det ikke nødvendigvis en artistkarriere som er deres store drøm.

- Jeg liker å synge, men det er ikke et stort mål i livet mitt å bli artist, sier Jenny.

- Det er jo kult å bli kjent og sånt, men musikken er egentlig bare en hobby, fortsetter Felix.

For Jon Erlend er det også mer snakk om å ha en sideinteresse.

- Vi har det veldig gøy når vi synger og lager musikk, så det er det det handler om.

Samtidig synes de at de har vokst etter å ha fått litt mer erfaring på scenen.

- Jeg synges egentlig det er flauere å synge i studio, siden det er så få mennesker der. Da er det bedre å stå på en scene, mener Jon Erlend.

Flere hobbyer

De tre elevene på Løren skole har vært en del på Kulturhuset PåBanen for å spille egen musikk og bli inspirert av andre lokale aktører som holder til på klubben.

- Felix og jeg har blant annet vært med på «Bjerke On The Rock». Det kan hende vi melder oss på Ungdommens Kulturmønstring også, men vi må bare bli litt eldre først, smiler Jon Erlend.

Man må være 13 år for å delta på UKMs fylkes- og landsmønstring.

12-åringene har også en del andre interesser som de fyller fritiden med. Mens Jenny er en del med venner og holder på med cheerleading, spiller Felix hockey og driver med brett, ski og jibbing. Jon Erlend trives også i skibakken. men da på twintip-ski. Nå skal han snart starte med tennis og skyting.

- Når ferien var over merket jeg at det har blitt litt mye, ler Felix.

Inspirerende

Jon Erlends bror, Anders, driver også med musikk og går da under artistnavnet Peders. Beat Track-medlemmet forteller at storebroren har vært en inspirasjonsspire for ham.

- Det var egentlig han som fikk meg til å ville starte med musikk, sier Jon Erlend.

Felix, Jenny og Jon Erlend har også artister de ser opp til.

- Av norske artister så hører jeg en del på Vinnie og Madcon. Jeg synes Tshawe i Madcon er skikkelig kul. Eminem hører jeg også på, og ellers går det i r'n'b og dagens reggae, som i grunn er blandet med litt hiphop, forteller Felix.

Jon Erlend har også sansen for Madcon, Øyvind «Vinni» Sauvik og Eminem.

- Egentlig liker jeg alt fra Bob Marley til Justin Bieber. Bare ikke jazz, ler han.

Jenny liker Tone Damli Aaberge, Cher LIoyd, Justin Bieber og det meste av popmusikk.

Ikke et fokus

Selv om trekløveren ikke kjente så godt til hverandre tidligere, er de blitt gode venner etter at de startet Beat Track. De setter stor pris på fansen de har fått gjennom MGP, og håper mange klistrer seg til tv-skjermen eller drar til Oslo Spektrum neste lørdag.

- Takk til alle de som stemmer på oss, sier Jenny med et smil.

Nå lader de opp til finalekvelden, og angrer ikke et sekund på at de meldte seg på.

- Uansett om vi vinner eller ikke, så er dette en livsopplevelse. Jeg tror også at en MGP-deltakelse gir litt i karrieren. Lido Lido vant for eksempel ikke da han deltok, men han er blitt kjent likevel. Det hjelper deg nok å komme videre, mener Jon Erlend.

- I starten var vi nok litt mer fokusert på å vinne, men nå er det mest for gøy, sier Jenny.

- Men om vi vinner, så kommer vi til å feire. Masse, forsikrer Felix.

Siste nytt i Kultur

En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

Skapte nye <BR>minner på Rødtvet

Skapte nye
minner på Rødtvet

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

Lansering i en pub?

Lansering i en pub?

  • Pilen

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

 
Nok er nok <BR>for Standing Rock

Nok er nok
for Standing Rock

  • Pilen

Den siste tiden har det vært snakket mye om Standing Rock, og at de amerikanske mydighetene skal «innvandere» Dakota/Lakota/siouxindianernes reservat. De skal nemlig legge et veldig omdiskutert oljerør gjennom indianerresarvatet Standing Rock i Nord-Dakota i USA.

Feirer 20 år med forestilling

Feirer 20 år med forestilling

Hellerud teaterverksted startet opp i 1996. Sist uke feiret de med noen av glansstykkene på Haugerud seniorsenter.

Lanserer «Asfaltøl»

Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

  • Asfaltøl

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

 
Ble inspirert av kaffekanna

Ble inspirert av kaffekanna

Sist helg åpnet Shoddyfabrikken dørene for alle besøkende, da de hadde åpent hus med juleutstillinger. Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte blant annet ut et bilde av kaffekanna hun har på kontoret.

«Scrooge» på Årvoll gård

«Scrooge» på Årvoll gård

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykke «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

Kom med årlig julegave

Kom med årlig julegave

Åge Andersen på Ammerudhjemmet setter pris på gaven fra Grorud Rotary, nemlig 40 flasker med vin.

 
Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!