Det kokkeleres på Kalbakken

Det kokkeleres på Kalbakken

BARNA RYDDER OPP: Kokkegruppa på Kalbakken fritidsklubb skal fremover servere lekre retter som både er sunt og billig. På torsdag var Mona Halvorsen på besøk og neste gang kommer Thomas Olsen og Jane H. Johansen.

Kosthold står i fokus, og kulinariske måltider skal tilfredsstille smaksløkene. Kalbakkenklubben vil ha sukker ut av maten.

Tekst:

Publisert:

På torsdag startet Kalbakkenklubben kokkekurs for barn og unge i lokalene på fritidsklubben. Både før og etter sommerferien kommer det erfarne kokker med hver sine spesialiteter, for å lære klubbens medlemmer hvordan man lager sunn, god og billig mat. Mona Halvorsen, som driver flere spisesteder i Oslo, var første kokk på menyen og sammen med den erfarne matentusiasten skulle barna lage kylling med korandi og kokossaus.
– Da kan alle gå bort og vaske hendene sine, er første beskjed fra Halvorsen.
I tillegg til matlaging skal barna også lære mer om kjøkkenhygene som er alfa omega.

Fores med sukker

– Når man kommer hjem fra skolen og det er en stund til mamma og pappa er ferdig på jobb, er det mange lette måltider man kan lage som både er sunt og billig. Det skal vi forsøke å lære i dag.
Halvorsen tror både barn og skolene får det bedre med skikkelige måltider.
– Mange barn hiver i seg mat med masse karbohydrater på skolen. Det mange ikke vet er at når karbohydrater kommer i kontakt med spytt, omgjøres det til sukker. Man forer barna sine med sukker mens de er på skolen, sier en oppgitt Halvorsen.

Les mer i vår eAvis og papirutgaven på onsdag

Siste nytt i Kultur

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

 
Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.