Dikteren Johannes er tilbake 


Dikteren Johannes er tilbake 


 

Johannes Eines starter året med å ha med seg en fersk, ny bok i ryggsekken. Skrevet av:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 10:41

Johannes Eines kan beskrives med mange ord; filosof, dikter, maler, kunstner, Aker-mann, Lofotværing og livsnyter. Johannes liker å være mange ting – Ikke minst liker han å være fri. Fri til å mene, til å reise, til utrykke seg, og til å dele minner på en poetisk måte. Etter han ble pensjonist ser han fremover – i dag kan han se fram imot en ny diktsamling på cv-en.

– Etter jeg ble pensjonist har det å tenke langt fram blitt viktig. Jeg tenker ikke ett år fram, jeg tenker til jeg blir 90 år. Det gir mer rom. Det skaper kreativitet. Jeg tåler ikke kontroll. Frihet er viktig for meg. Jeg passer ikke inn i en trang pose.

Johannes ble pensjonist for seks år siden, som 62-åring. Da hadde han jobbet som sykepleier på Aker sykehus i 27 år. I dag er han på arteliet fire dager i uka, skriver, lærer seg arabisk, går på utstillinger og reiser sammen med samboeren John Eivind Jensen. Før jul reiste han to uker til Afrika. Nå er målet å se mer av Europa.

– Det er så fint å komme seg ut, og se helt andre kulturer og land. Det er inspirerende. Jeg har reist mye og langt. Nå vil jeg se hva som er nærmer meg.

Da Akers Avis Groruddalen snakket med lofotværingen i 2014, var han ute med sin første bok «Sakte kjem eg der». Nå har han fortsatt sine beretninger fra sitt liv og minner i sin nye diktsamling «Eg lovar alt eg kan komme på no».

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!