Dikteren Johannes er tilbake 


Dikteren Johannes er tilbake 


 

Johannes Eines starter året med å ha med seg en fersk, ny bok i ryggsekken. Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 10:41

Johannes Eines kan beskrives med mange ord; filosof, dikter, maler, kunstner, Aker-mann, Lofotværing og livsnyter. Johannes liker å være mange ting – Ikke minst liker han å være fri. Fri til å mene, til å reise, til utrykke seg, og til å dele minner på en poetisk måte. Etter han ble pensjonist ser han fremover – i dag kan han se fram imot en ny diktsamling på cv-en.

– Etter jeg ble pensjonist har det å tenke langt fram blitt viktig. Jeg tenker ikke ett år fram, jeg tenker til jeg blir 90 år. Det gir mer rom. Det skaper kreativitet. Jeg tåler ikke kontroll. Frihet er viktig for meg. Jeg passer ikke inn i en trang pose.

Johannes ble pensjonist for seks år siden, som 62-åring. Da hadde han jobbet som sykepleier på Aker sykehus i 27 år. I dag er han på arteliet fire dager i uka, skriver, lærer seg arabisk, går på utstillinger og reiser sammen med samboeren John Eivind Jensen. Før jul reiste han to uker til Afrika. Nå er målet å se mer av Europa.

– Det er så fint å komme seg ut, og se helt andre kulturer og land. Det er inspirerende. Jeg har reist mye og langt. Nå vil jeg se hva som er nærmer meg.

Da Akers Avis Groruddalen snakket med lofotværingen i 2014, var han ute med sin første bok «Sakte kjem eg der». Nå har han fortsatt sine beretninger fra sitt liv og minner i sin nye diktsamling «Eg lovar alt eg kan komme på no».

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.