Dikteren Johannes er tilbake 


Dikteren Johannes er tilbake 


 

Johannes Eines starter året med å ha med seg en fersk, ny bok i ryggsekken. Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 10:41

Johannes Eines kan beskrives med mange ord; filosof, dikter, maler, kunstner, Aker-mann, Lofotværing og livsnyter. Johannes liker å være mange ting – Ikke minst liker han å være fri. Fri til å mene, til å reise, til utrykke seg, og til å dele minner på en poetisk måte. Etter han ble pensjonist ser han fremover – i dag kan han se fram imot en ny diktsamling på cv-en.

– Etter jeg ble pensjonist har det å tenke langt fram blitt viktig. Jeg tenker ikke ett år fram, jeg tenker til jeg blir 90 år. Det gir mer rom. Det skaper kreativitet. Jeg tåler ikke kontroll. Frihet er viktig for meg. Jeg passer ikke inn i en trang pose.

Johannes ble pensjonist for seks år siden, som 62-åring. Da hadde han jobbet som sykepleier på Aker sykehus i 27 år. I dag er han på arteliet fire dager i uka, skriver, lærer seg arabisk, går på utstillinger og reiser sammen med samboeren John Eivind Jensen. Før jul reiste han to uker til Afrika. Nå er målet å se mer av Europa.

– Det er så fint å komme seg ut, og se helt andre kulturer og land. Det er inspirerende. Jeg har reist mye og langt. Nå vil jeg se hva som er nærmer meg.

Da Akers Avis Groruddalen snakket med lofotværingen i 2014, var han ute med sin første bok «Sakte kjem eg der». Nå har han fortsatt sine beretninger fra sitt liv og minner i sin nye diktsamling «Eg lovar alt eg kan komme på no».

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.