ANNONSE

Dikteren Johannes er tilbake 


Dikteren Johannes er tilbake 


 

Johannes Eines starter året med å ha med seg en fersk, ny bok i ryggsekken. Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 10:41

Johannes Eines kan beskrives med mange ord; filosof, dikter, maler, kunstner, Aker-mann, Lofotværing og livsnyter. Johannes liker å være mange ting – Ikke minst liker han å være fri. Fri til å mene, til å reise, til utrykke seg, og til å dele minner på en poetisk måte. Etter han ble pensjonist ser han fremover – i dag kan han se fram imot en ny diktsamling på cv-en.

– Etter jeg ble pensjonist har det å tenke langt fram blitt viktig. Jeg tenker ikke ett år fram, jeg tenker til jeg blir 90 år. Det gir mer rom. Det skaper kreativitet. Jeg tåler ikke kontroll. Frihet er viktig for meg. Jeg passer ikke inn i en trang pose.

Johannes ble pensjonist for seks år siden, som 62-åring. Da hadde han jobbet som sykepleier på Aker sykehus i 27 år. I dag er han på arteliet fire dager i uka, skriver, lærer seg arabisk, går på utstillinger og reiser sammen med samboeren John Eivind Jensen. Før jul reiste han to uker til Afrika. Nå er målet å se mer av Europa.

– Det er så fint å komme seg ut, og se helt andre kulturer og land. Det er inspirerende. Jeg har reist mye og langt. Nå vil jeg se hva som er nærmer meg.

Da Akers Avis Groruddalen snakket med lofotværingen i 2014, var han ute med sin første bok «Sakte kjem eg der». Nå har han fortsatt sine beretninger fra sitt liv og minner i sin nye diktsamling «Eg lovar alt eg kan komme på no».

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE