En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

PIANIST OG FORTELLER: Sara Aimée Smiseth sørget for julestemning i Trosterudvillaen.

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2016 kl 15:40

Og det var ingen som ble skuffet da de første vakre tonene kom ut av det nye innleide pianoet, som pianisten og fortelleren faktisk selv hadde fått være med å velge ut.

– Jeg har faktisk vært så heldig at jeg fikk være med å velge ut hvilket piano som skulle leies. Så det vil jeg si var en veldig fin dag på jobb, forteller en lattermild Smiseth.

Men det var ikke bare pianospillingen og de gode fortellingene som gjorde at folk lot seg fascinere av den talentfulle damen. Hun har nemlig et helt spesielt forhold til villaen.

Dette var jo min tippoldefars hus, noe som gjør det veldig spesielt å spille her. Og så er jeg jo selv oppvokst rett borti gata her, sier Smiseth.

Fin atmosfære

Mens de fleste julekonserter består av sang, har Smiseth valgt å ha en annen vri på konserten sin, og kalt den nettopp det. En annerledes julekonsert.

– Det er en julekonsert litt utenom det vanlige, men jeg tror og håper likevel at folk kommer i julestemning, sier Smiseth.

Og det var akkurat det man gjorde, da det ble lest tekster av blant annet Bach, Brahms, Elgar, Prokofiev og Schumann i mellom pianospillingen.

– Det er en veldig fin atmosfære her, og de i foreningen Trosterudvillaen gjør en kjempejobb her, sier Smiseth.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.