En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

PIANIST OG FORTELLER: Sara Aimée Smiseth sørget for julestemning i Trosterudvillaen.

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2016 kl 15:40

Og det var ingen som ble skuffet da de første vakre tonene kom ut av det nye innleide pianoet, som pianisten og fortelleren faktisk selv hadde fått være med å velge ut.

– Jeg har faktisk vært så heldig at jeg fikk være med å velge ut hvilket piano som skulle leies. Så det vil jeg si var en veldig fin dag på jobb, forteller en lattermild Smiseth.

Men det var ikke bare pianospillingen og de gode fortellingene som gjorde at folk lot seg fascinere av den talentfulle damen. Hun har nemlig et helt spesielt forhold til villaen.

Dette var jo min tippoldefars hus, noe som gjør det veldig spesielt å spille her. Og så er jeg jo selv oppvokst rett borti gata her, sier Smiseth.

Fin atmosfære

Mens de fleste julekonserter består av sang, har Smiseth valgt å ha en annen vri på konserten sin, og kalt den nettopp det. En annerledes julekonsert.

– Det er en julekonsert litt utenom det vanlige, men jeg tror og håper likevel at folk kommer i julestemning, sier Smiseth.

Og det var akkurat det man gjorde, da det ble lest tekster av blant annet Bach, Brahms, Elgar, Prokofiev og Schumann i mellom pianospillingen.

– Det er en veldig fin atmosfære her, og de i foreningen Trosterudvillaen gjør en kjempejobb her, sier Smiseth.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.