En hel dag med radio

En hel dag med radio

KOMMER: Erik og Kriss er blant artistene som kommer. Her fra en opptreden på GranittRock i 2014.

Fyrstikkalleen skole får i morgen, torsdag, en dag utenom det vanlige. NRK P3 og mP3 rigger opp til en hel dag med radiosending - og trekker til seg en rekke kjendiser.

Tekst:

Publisert:

Artister som Sandra Lyng Haugen, Kaveh Kholardi og rappeduoen Erik og Kriss er blant de som tar turen til Fyrstikkalleen skole (F21). I tillegg kommer barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) og ikke minst - Iman Meskini som spiller Sana i NRK-programmet «Skam».

Her på skolen er det foreløpig mest oppmerksomhet at hun kommer, smiler lektor Sølve Kuraas Karlsen på Fyrstikkalleen skole.

Temaet for radiostreamingen denne dagen er nettmobbing. En rekke gjester komme til skolen i løpet av dagen for å snakke om emnet.

Mediefag

F21 har ved flere anledninger samarbeidet med NRK om ulike produksjoner.

På skolen har vi faget medier- og kommunikasjon, noe som gjør en produksjon enklere. Vi legger vekt på å gjøre våre elever til ekte F21-ere. Da ønsker vi at elevene også blir oppdatert på kunnskap som ikke direkte faller under fagene. NRK gjorde en henvendelse til oss i sommer fordi vi er en skole som dekker målgruppen deres og som har vist at vi legger til rette for slike event, opplyser Kuraas Karlsen.

Tidligere har skolen hatt besøk av blant annet kronprinsen og skolen har huset konserten «Voices for World Peace».

Netthets

Kuraas Karlsen understreker at morgendagens tema, nettmobbing, er relevant og viktig.

Vi ser at alvorlige mobbesaker ofte har et element av nett i seg. Derfor ønsker vi å sette fokus på det og øke vår kunnskap og og bevissthet rundt temaet.

- NRK mP3 har stor troverdighet i aldersgruppen som går på vår skole. De har ressurser til å hente inn kompetansepersoner og spre kunnskapen. For å oppnå resultater i arbeidet mot nettmobbing må vi ha elevene med oss. De må være bevisst på hva som skjer rundt dem og vite hvilke muligheter de har dersom dette skulle skje dem eller noen de kjenner, avslutter Kuraas Karlsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.

«Løvenes Konge» <BR>på Granstangen

Elevene fra sal og scene på 9. trinn sørget for at «Simba» og «Mufasa» inntok Granstangen skole da de tok for seg «Løvenes Konge» på skolens egen teaterfestival.