En hel dag med radio

En hel dag med radio

KOMMER: Erik og Kriss er blant artistene som kommer. Her fra en opptreden på GranittRock i 2014.

Fyrstikkalleen skole får i morgen, torsdag, en dag utenom det vanlige. NRK P3 og mP3 rigger opp til en hel dag med radiosending - og trekker til seg en rekke kjendiser.

Skrevet av:

Artister som Sandra Lyng Haugen, Kaveh Kholardi og rappeduoen Erik og Kriss er blant de som tar turen til Fyrstikkalleen skole (F21). I tillegg kommer barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) og ikke minst - Iman Meskini som spiller Sana i NRK-programmet «Skam».

Her på skolen er det foreløpig mest oppmerksomhet at hun kommer, smiler lektor Sølve Kuraas Karlsen på Fyrstikkalleen skole.

Temaet for radiostreamingen denne dagen er nettmobbing. En rekke gjester komme til skolen i løpet av dagen for å snakke om emnet.

Mediefag

F21 har ved flere anledninger samarbeidet med NRK om ulike produksjoner.

På skolen har vi faget medier- og kommunikasjon, noe som gjør en produksjon enklere. Vi legger vekt på å gjøre våre elever til ekte F21-ere. Da ønsker vi at elevene også blir oppdatert på kunnskap som ikke direkte faller under fagene. NRK gjorde en henvendelse til oss i sommer fordi vi er en skole som dekker målgruppen deres og som har vist at vi legger til rette for slike event, opplyser Kuraas Karlsen.

Tidligere har skolen hatt besøk av blant annet kronprinsen og skolen har huset konserten «Voices for World Peace».

Netthets

Kuraas Karlsen understreker at morgendagens tema, nettmobbing, er relevant og viktig.

Vi ser at alvorlige mobbesaker ofte har et element av nett i seg. Derfor ønsker vi å sette fokus på det og øke vår kunnskap og og bevissthet rundt temaet.

- NRK mP3 har stor troverdighet i aldersgruppen som går på vår skole. De har ressurser til å hente inn kompetansepersoner og spre kunnskapen. For å oppnå resultater i arbeidet mot nettmobbing må vi ha elevene med oss. De må være bevisst på hva som skjer rundt dem og vite hvilke muligheter de har dersom dette skulle skje dem eller noen de kjenner, avslutter Kuraas Karlsen.

Siste nytt i Kultur

Adventsstemning i kirka

Adventsstemning i kirka

Sangkoret Vox klarte nok en gang å bringe fram den helt spesielle adventsstemningen de er så kjent for, da de holdt sin faste i Rødtvet kirke bare noen uker før selve julen.

Samler butikksjefene <BR>til julelunsj

Samler butikksjefene
til julelunsj

Tradisjonen tro inviterte senterdirektør ved Alna senter, Hans Georg Helberg, samtlige butikksjefer ved senteret til hyggelig julelunsj. Han kunne samtidig slå fast at senteret er i en positiv utvikling.

Iris (5) ga sin <BR>ønskeliste til nissen

Iris (5) ga sin
ønskeliste til nissen

Køen var lang foran julenissens «midlertidige kontor» da det ble arrangert «Jul på Veitvet». Ikke så rart, for nissefar tok imot ønskelister i forbindelse med jul.

 
Ønsker brukte klær <BR>til skoleballet

Ønsker brukte klær
til skoleballet

Avgangselevene ved Frydenberg ungdomsskole arrangerer byttedag førstkommende mandag i forbindelse med årets skoleball. Har du en ballkjole eller en dress du kanskje bare har brukt én gang som andre kan få glede av?

Juleshow på isen

Juleshow på isen

Tradisjonen tro vil Oslo Skøiteklubb (OSK) også i år innta isen i Furuset Forum med sitt fantastiske juleshow.

Øker lesegleden

Øker lesegleden

  • Skole

Linderud skole har i åtte år vært med på Arks barnebokpris. I løpet av høsten har elevene lest fem bøker, og sist uke samlet de seg i aulaen for å snakke om bøkene.

 
Krohg og damene

Krohg og damene

  • Kunst

Har du noengang lurt på hvem modellene til våre mest kjente kunstnere var? På Galleri Würths siste foredragskveld for året skal dette temaet belyses nærmere.

Hesteglad gjeng på <BR>Alna ridesenter

Hesteglad gjeng på
Alna ridesenter

  • Hest

Ridesentret har startet opp rundridning for eldre. Det er noe gjengen fra Økern dagsenter skal leve lenge på.

Allsang for 20. gang

Allsang for 20. gang

  • konsert

Det var god stemning og fullsatt sal i Romsås kirke da det tradisjonen tro ble arrangert «Allsang på toppen».

 
En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

  • konsert

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

Skapte nye minner

Skapte nye minner

  • jul

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

Lansering i en pub

Lansering i en pub

  • Pilen

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!