En hel dag med radio

En hel dag med radio

KOMMER: Erik og Kriss er blant artistene som kommer. Her fra en opptreden på GranittRock i 2014.

Fyrstikkalleen skole får i morgen, torsdag, en dag utenom det vanlige. NRK P3 og mP3 rigger opp til en hel dag med radiosending - og trekker til seg en rekke kjendiser.

Skrevet av:

Artister som Sandra Lyng Haugen, Kaveh Kholardi og rappeduoen Erik og Kriss er blant de som tar turen til Fyrstikkalleen skole (F21). I tillegg kommer barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) og ikke minst - Iman Meskini som spiller Sana i NRK-programmet «Skam».

Her på skolen er det foreløpig mest oppmerksomhet at hun kommer, smiler lektor Sølve Kuraas Karlsen på Fyrstikkalleen skole.

Temaet for radiostreamingen denne dagen er nettmobbing. En rekke gjester komme til skolen i løpet av dagen for å snakke om emnet.

Mediefag

F21 har ved flere anledninger samarbeidet med NRK om ulike produksjoner.

På skolen har vi faget medier- og kommunikasjon, noe som gjør en produksjon enklere. Vi legger vekt på å gjøre våre elever til ekte F21-ere. Da ønsker vi at elevene også blir oppdatert på kunnskap som ikke direkte faller under fagene. NRK gjorde en henvendelse til oss i sommer fordi vi er en skole som dekker målgruppen deres og som har vist at vi legger til rette for slike event, opplyser Kuraas Karlsen.

Tidligere har skolen hatt besøk av blant annet kronprinsen og skolen har huset konserten «Voices for World Peace».

Netthets

Kuraas Karlsen understreker at morgendagens tema, nettmobbing, er relevant og viktig.

Vi ser at alvorlige mobbesaker ofte har et element av nett i seg. Derfor ønsker vi å sette fokus på det og øke vår kunnskap og og bevissthet rundt temaet.

- NRK mP3 har stor troverdighet i aldersgruppen som går på vår skole. De har ressurser til å hente inn kompetansepersoner og spre kunnskapen. For å oppnå resultater i arbeidet mot nettmobbing må vi ha elevene med oss. De må være bevisst på hva som skjer rundt dem og vite hvilke muligheter de har dersom dette skulle skje dem eller noen de kjenner, avslutter Kuraas Karlsen.

Siste nytt i Kultur

Samler 75-åringene <BR>på Høybråten

Samler 75-åringene
på Høybråten

Forrige uke ble alle 75-åringene Høybråten sanitetsforening kunne finne invitert til eldrefest på Huset Vårt.

Utskiftinger på kunstutstillingen

Utskiftinger på kunstutstillingen

Årvoll Lions hadde i helgen sin årlige kunstutstilling. Det er som regel faste kunstnere som stiller ut, men i år har klubben også fått tak i noen nye.

Ringer inn til jubileumsfest

Ringer inn til jubileumsfest

  • Jubileum

Fossum kirke sto ferdig for 40 år siden. Det skal feires på søndag. May Grimdalen håper på godt oppmøte fra hele bydelen.

 
Digg med DUGG på mandag

Stovner-ungdommens egen eplesaft er klar:

Digg med DUGG på mandag

  • DUGG

Sebastian, Ayoub og Thomas inviterer til lansering av epledrikken DUGG under FN-dagen på Stovner. Over 3000 epler er plukket og presset - og alle inntekter går til Redd Barna.

Avsluttet markeringen <BR>av Karl XII

Avsluttet markeringen
av Karl XII

Groruddalen historielag arrangerte tredje og siste del på 300-årsmarkeringen for Karl XIIs angrep på Norge med foredrag på Ellingsrud gård.

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

 
Sammen mot krig og konflikt

Sammen mot krig og konflikt

Søndag 24. oktober er årets TV-aksjon. Alle basene rundt omkring i Groruddalen håper så mange som mulig vil være med å gå med bøsse.

Indiske rytmer på Veitvet

Indiske rytmer på Veitvet

Gulvet på kulturhuset Veitvet ble ryddet og gjort klart til indisk dans i helgen.

Informerer elevene <BR>om TV-aksjonen

Informerer elevene
om TV-aksjonen

Leder Satha Sritharan for TV-aksjonen på Stovner og frivillig Samira Hashi tok turen til Stasjonsfjellet skole for å informere og rekruttere elevene.

 
Magisk lysvandring <BR>langs Alnaelva

Magisk lysvandring
langs Alnaelva

Mange møtte opp for å være med på årets lysvandring langs Alnaelva sist torsdag, og lyssettingen imponerte turgåerne.

Unge programledere

Unge programledere

Tre 12-åringer på Veitvet bruker fritiden til å lage radio- og videprogram på nett. Neste mål er å gjennomføre verdens lengste direktesendte webshow.

Jobber for demokratiet

Ambisiøse Drenusha (23)

Jobber for demokratiet

  • Ambisjoner

Drenusha Suka (23) fra Stovner har vært aktiv i Europeisk Ungdom i tre år. Nå har hun kommet igjennom nåløyet - og er valgt inn i hovedstyret på nasjonalt nivå.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!