En hel dag med radio

En hel dag med radio

KOMMER: Erik og Kriss er blant artistene som kommer. Her fra en opptreden på GranittRock i 2014.

Fyrstikkalleen skole får i morgen, torsdag, en dag utenom det vanlige. NRK P3 og mP3 rigger opp til en hel dag med radiosending - og trekker til seg en rekke kjendiser.

Skrevet av:

Artister som Sandra Lyng Haugen, Kaveh Kholardi og rappeduoen Erik og Kriss er blant de som tar turen til Fyrstikkalleen skole (F21). I tillegg kommer barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) og ikke minst - Iman Meskini som spiller Sana i NRK-programmet «Skam».

Her på skolen er det foreløpig mest oppmerksomhet at hun kommer, smiler lektor Sølve Kuraas Karlsen på Fyrstikkalleen skole.

Temaet for radiostreamingen denne dagen er nettmobbing. En rekke gjester komme til skolen i løpet av dagen for å snakke om emnet.

Mediefag

F21 har ved flere anledninger samarbeidet med NRK om ulike produksjoner.

På skolen har vi faget medier- og kommunikasjon, noe som gjør en produksjon enklere. Vi legger vekt på å gjøre våre elever til ekte F21-ere. Da ønsker vi at elevene også blir oppdatert på kunnskap som ikke direkte faller under fagene. NRK gjorde en henvendelse til oss i sommer fordi vi er en skole som dekker målgruppen deres og som har vist at vi legger til rette for slike event, opplyser Kuraas Karlsen.

Tidligere har skolen hatt besøk av blant annet kronprinsen og skolen har huset konserten «Voices for World Peace».

Netthets

Kuraas Karlsen understreker at morgendagens tema, nettmobbing, er relevant og viktig.

Vi ser at alvorlige mobbesaker ofte har et element av nett i seg. Derfor ønsker vi å sette fokus på det og øke vår kunnskap og og bevissthet rundt temaet.

- NRK mP3 har stor troverdighet i aldersgruppen som går på vår skole. De har ressurser til å hente inn kompetansepersoner og spre kunnskapen. For å oppnå resultater i arbeidet mot nettmobbing må vi ha elevene med oss. De må være bevisst på hva som skjer rundt dem og vite hvilke muligheter de har dersom dette skulle skje dem eller noen de kjenner, avslutter Kuraas Karlsen.

Siste nytt i Kultur

I samtale med ordføreren

I samtale med ordføreren

Marion Antonie Risa startet sin egen avis i slutten av 2014. Sist uke inviterte hun ordfører Marianne Borgen til Bjerke nærmiljøsenter for å bli bedre kjent med henne.

Kokkelærling fra Bjerke vant Norgescup

Kokkelærling fra Bjerke vant Norgescup

  • Norgescup for kokkelærlinger

Tord Skaalvik Johnsæter fra Bjerke er kokkelærling på restauranten Statholdergaarden i Oslo. I helgen deltok han på Norgescup for kokk- og servitørlærlinger fra hele landet hvor han dro hjem med førsteplassen.

– Det mest integrerende vi har

– Det mest integrerende vi har

  • venstre

Venstres leder Trine Skei Grande og gruppeleder Guri Melby fikk omvisning i Furuset bibliotek og aktivitetshus – som hadde besøksrekord med 1700 på én dag.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Åpen salong

Stovner videregående skole

Åpen salong

  • Hudpleielinjen Stovner vgs

Elevene på hudpleielinjen hos Stovner vgs er klare for elevuken som starter på mandag. Her skal de for første gang drive en salong på egenhånd.

Åpnet bibliotek på skolen

Åpnet bibliotek på skolen

Hellerud videregående skole har stått uten skolebibliotek siden sommeren 2015. Nå er oppussingen ferdig og et nytt bibliotek er endelig på plass.

 
VM-fest på Ammerudhjemmet

VM-fest på Ammerudhjemmet

  • Ammerudhjemmet

I anledning starten på VM i ski og at Ammerudhjemmet har fått seg bålpanne, samlet de beboerne ute for en liten fest med toddy og kaffe rundt bålet.

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

 
Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!