En hel dag med radio

En hel dag med radio

KOMMER: Erik og Kriss er blant artistene som kommer. Her fra en opptreden på GranittRock i 2014.

Fyrstikkalleen skole får i morgen, torsdag, en dag utenom det vanlige. NRK P3 og mP3 rigger opp til en hel dag med radiosending - og trekker til seg en rekke kjendiser.

Skrevet av:

Artister som Sandra Lyng Haugen, Kaveh Kholardi og rappeduoen Erik og Kriss er blant de som tar turen til Fyrstikkalleen skole (F21). I tillegg kommer barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) og ikke minst - Iman Meskini som spiller Sana i NRK-programmet «Skam».

Her på skolen er det foreløpig mest oppmerksomhet at hun kommer, smiler lektor Sølve Kuraas Karlsen på Fyrstikkalleen skole.

Temaet for radiostreamingen denne dagen er nettmobbing. En rekke gjester komme til skolen i løpet av dagen for å snakke om emnet.

Mediefag

F21 har ved flere anledninger samarbeidet med NRK om ulike produksjoner.

På skolen har vi faget medier- og kommunikasjon, noe som gjør en produksjon enklere. Vi legger vekt på å gjøre våre elever til ekte F21-ere. Da ønsker vi at elevene også blir oppdatert på kunnskap som ikke direkte faller under fagene. NRK gjorde en henvendelse til oss i sommer fordi vi er en skole som dekker målgruppen deres og som har vist at vi legger til rette for slike event, opplyser Kuraas Karlsen.

Tidligere har skolen hatt besøk av blant annet kronprinsen og skolen har huset konserten «Voices for World Peace».

Netthets

Kuraas Karlsen understreker at morgendagens tema, nettmobbing, er relevant og viktig.

Vi ser at alvorlige mobbesaker ofte har et element av nett i seg. Derfor ønsker vi å sette fokus på det og øke vår kunnskap og og bevissthet rundt temaet.

- NRK mP3 har stor troverdighet i aldersgruppen som går på vår skole. De har ressurser til å hente inn kompetansepersoner og spre kunnskapen. For å oppnå resultater i arbeidet mot nettmobbing må vi ha elevene med oss. De må være bevisst på hva som skjer rundt dem og vite hvilke muligheter de har dersom dette skulle skje dem eller noen de kjenner, avslutter Kuraas Karlsen.

Siste nytt i Kultur


– Det er helt rått!

Golden Core ute med sitt første album:


– Det er helt rått!

Den unge duoen fra Ammerud har spilt sammen i omtrent tre år. Nå er de ute med sitt første album – «Norwegian stoner machine».

Vellykket vernissasje

Vellykket vernissasje

  • Kunst

Fjøset på Årvoll gård var fylt opp av spente kunstelskere da det var vernissasje for utstillingen «Insekter i Bjerke bydel og Lillomarka» forrige helg.

Lærte om nettmobbing

Lærte om nettmobbing

Elever fra Tonsenhagen skole satt musestille i en hel time, da de fulgte med på forestillingen «Vetle, snakk sant!» av Para Film & Teater.

 
Veien til friheten

Veien til friheten

  • Kulturminner

Per Jostein Aarsand har gravd i historien for å finne Groruddalens røtter, og det arbeidet har nå kulminert i forestillingen «Carl Fredriksens transport», som forteller om flyktningetransporten gjennom dalen og over Gjelleråsen.

Klare for nytt suksessår <BR>på Furuset

Klare for nytt suksessår
på Furuset

  • Furuset

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

 
Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!